Ljudi uradio sam kako je pre par dana receno da instaliram xp na hdd dok je kabel od ssd odvojen pa onda obrnuto na ssd win 7 ali nesto nisam zadovoljan Svaki put moram da idem u bios da menjam boot disk i ahci ako ocu 7 ili ide ako ce biti xp
Moze li nesto drugo da se uradi da prilkom paljenja kompa bude crn ekran sa izborom pomocu strelice gore dole xp ili 7? Ima li neko resenje za ovaj problem?
Dual boot menu medjutim, zna da pravi sranja, a kada otkaze...
05.09.2012. 01:32
status: user broj poruka: 10999
onda mora da se mulja da bi se popravio. Dodatni problem je to sto NECES tek tako moci da stvar resis EasyBCD-om jer ovaj NE MOZE da izvrsi promene u CMOS setup-u (AHCI/IDE).
Moguce resenje br.1: instalisanje W7 u IDE mode-u Moguce resenje br.2: instalisanje AHCI drajvera za XP (zeznuto!).
U oba slucaja preporucujem ti da NE koristis EasyBCD ili slican program, nego da, tokom POST-ovanja, pritiskom na F8 (ili neki drugi taster) dobijas boot menu maticne ploce i odatle biras sa kojeg ces diska da butujes (neces morati da ulazis u BIOS setup). Preko - preče, naokolo - bliže...
ako ti je to mrsko, najlaksa varijanta je da instaliras npr. vmware player u windows 7 pa onda xp kao virtuelna masina, ne znam da li si radio s tim i za sta ti treba xp, ali ako nisu igre zavrsice ti posao
:: Ljudi uradio sam kako je pre par dana receno da instaliram xp na hdd dok je kabel od ssd odvojen pa onda obrnuto na ssd win 7 ali nesto nisam zadovolja :: Svaki put moram da idem u bios da menjam boot disk i ahci ako ocu 7 ili ide ako ce biti x :: :: Moze li nesto drugo da se uradi da prilkom paljenja kompa bude crn ekran sa izborom pomocu strelice gore dole xp ili 7 :: Ima li neko resenje za ovaj problem ::
Svaka novija ploča ima taster preko kojeg biraš sa kojeg ćeš uređaja da butuješ. Obično ej neki od F8 - F12. umesto da biraš 7 ili XP, biraš hdd 1 hdd 2 dvd flash itd. tako da ne moraš da ideš u BIOS .P
uglavnom imaju tu precicu, ali neke ploce nemaju, morace to da proveri po modelu na google
:: Svaka novija ploča ima taster preko kojeg biraš sa kojeg ćeš uređaja da butuješ :: Obično ej neki od F8 - F12. umesto da biraš 7 ili XP, biraš hdd 1 hdd 2 dvd flash itd :: tako da ne moraš da ideš u BIOS . :: :: ::
Ja sam naveo ono što je već tortojed napisao (sorry), a čovek izbrisao post koji si ti citirao :)
:: ako ti je to mrsko, najlaksa varijanta je da instaliras npr. vmware player u windows 7 pa onda xp kao virtuelna masina, ne znam da li si radio s tim i za sta ti treba xp, ali ako nisu igre zavrsice ti posa :: :: :: :: Ljudi uradio sam kako je pre par dana receno da instaliram xp na hdd dok je kabel od ssd odvojen pa onda obrnuto na ssd win 7 ali nesto nisam zadovolja :: :: Svaki put moram da idem u bios da menjam boot disk i ahci ako ocu 7 ili ide ako ce biti x :: :: :: :: Moze li nesto drugo da se uradi da prilkom paljenja kompa bude crn ekran sa izborom pomocu strelice gore dole xp ili 7 :: :: Ima li neko resenje za ovaj problem :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.