Vise je puta receno da se ne koristi Furmark. Za stabilnost graficke karte pusti da vrti preko noci 3D Mark 11 Extreme pa drugo vece 3D Mark Vantage. Furmark moze da pokvari i potpuno ispravno i da osteti. Furmar je ono napor nedozivljen u igrama nikada. Osim toga pustis Crysis Warhead DX10 64bit Benchmark da vrti 10-15 puta kada radis nesto. Za CPU prvo LinX da proveris stabilnost CPUa naravno sa All Memory dovoljno je 20 krugova do 25. Koliko su oni postavili na default, OCCT sa AVX chekiranim 1h, Prime95 2-3h. To ti je nesto onako. I ako to sve prodje e onda stavis Prime95 preko noci sa MAX memorijom Blend Test.Mozes graficku i vise puta Unigine Heaven 2.5, 3.0 isto po dosta puta. Ako je nestabilna ona moze da prodje test jedanput ali kada ostavis preko noci da vrti 3d mark 11 non stop e onda ce da zaglupi ili poludi ako ne valja. Ako valja onda je to za nju nista.
Probaj slobodno furmark. Neće ti ništa biti grafici. Budi blizu kompjutera i redovno prati situaciju. Furmark je dizajniran da dovede karticu do njenih granica izdžljivosti, ako je kartica ispravna ona će podneti Furmark bez ikakvih problema. A ako je kartica defektna onda ćeš primetiti to u Furmarku (ogromne temperature, pad FPS-a i ostalo).
Ovo što je lupio pa ostao živ za puštanje preko noći nemoj da isprobavaš. Uvek moraš da budeš tu kada se rade tako neki ozbiljni testovi. Može da se desi da se neka komponenta pregreje i moraš biti blizu kako bi reagovao i sprečio moguću štetu.
Nemoj da se zezaš ni sa Prime 95. On optereti procesor daleko više nego bilo koja aplikacija, igrica ili bilo koja druga stvar. Dovoljno je da ga provozaš nekoliko sati čisto da vidiš da li se komponente ponašaju kako treba pod opterećenjem temperature.
Takođe pazi ako ti je procesor ili grafička overklokovana, zbog većeg kloka ili voltaže će se grejati više zato uključi i HW monitor i prati temperature, ako krene preko dozvoljene granice (to se može videti na netu koja je kritična temperatura) isključuj odmah.
Takođe kao što reče Dex, pogledaj malo po forumu, imaš dosta tema i daleko opširnijih i temeljnijih odgovora od mojeg.
Prime95 ne optereti CPU kao LinX sa poslenjim packovima i poslenja verzija kada se skine. Desava se da je pod LinXom i po 4C temp veca nego pod Prime95 a jasno je receno da OCCT ja sam citao brze nadje neke greske za koje Prime95 radi satima. Ali ja ne volim OCCT u principu. Prime95 mi je da nadjem stabilnost i CPU i memorije kada i nju povecam malo a iskljucivo CPU tu je LinX prvo sa stock tj 1333 All Memory. A ti vrti Furmark ako hoces po 1h ali prvo izguglaj jel sam ja citao likovima su kartice radile dok nisu se cackali sa time a posle nisu nigde vise lepo radile.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.