Ovo mi su uvek desavalo na Ubuntu, ali pre par dana sam instalirao Ubuntu 12.04 i jako sam zadovoljan i koristim ga umesto Windowsa pa me sad zanima sta se to desava... Naime, kada ostavim sistem neaktivan posle nekih desetak minuta se normalno prebaci u neki, nazovimo sleep mod (ne znam kako se zove u Linuxu), dakle monitor je otisao na stand by, a kada pomerim misa ili pritisnem neki taster na tastaturi trazi mi sifru i normalno se vratim u sistem... E sad sta mene zanima... Za to vreme dok je u tom `sleep modu` ventilator na procesoru pocinje sve vise i vise da se cuje i posle par minuta bukvalno bruji i tako stoji sve dok ga `ne probudim` tj. vratim se u sistem posle kucanja passworda.
O cemu se radi i kako to da se resi?
Hvala! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Dakle, promašaj ili bug softverske prirode, i to po pitanju uštede energije. Ako ti update BIOS-a ne odradi posao, probaj da čačkaš po opcijama za uštedu energije iliti powersaving-u..., ili prosto, (ako nema novijeg bios-a i podešavanja biosa i samog ubuntua ne daju rezultate) sačekaj da li će neki od mnogobrojnih ispravki tj. update-ova za sam Ubuntu rešiti problem sam od sebe.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.