KADA će više Windows konačno da ostane bez smrdljivog, usranog Registry-ja, koji sprečava portabilnost aplikacija i usložnjava instalacije koje bi, da nije usranog Registry-ja (zaostavština Windowsa 95) - mogle u velikom broju slučajeva da se instaliraju prostim un-rarovanjem ili kopiranjem?
I druga, najomraženija stvar: smrdljivi, degenerički `Windows Installer`... Tako lako se sjebe instalacija, pa je uninstall preko Add/Remove Progs. nemoguć, a vrlo često ne dozvoljava ni reinstalaciju nakon `ručnog` brisanja fajlova i uklanjanja određene aplikacije, nego mora ručno da se rovari i burička po Registry-ju da bi se uklonile maltene sve reference na prethodnu instalaciju koja se sjebala, pa tek onda može reinstall...
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
onda kada windows postane jedna od distribucija linux-a, odnosno kada ja budem postao kapetan od belu ladju
:: KADA će više Windows konačno da ostane bez smrdljivog, usranog Registry-ja, koji sprečava portabilnost aplikacija i usložnjava instalacije koje bi, da nije usranog Registry-ja (zaostavština Windowsa 95) - mogle u velikom broju slučajeva da se instaliraju prostim un-rarovanjem ili kopiranjem :: :: I druga, najomraženija stvar: smrdljivi, degenerički `Windows Installer`... Tako lako se sjebe instalacija, pa je uninstall preko Add/Remove Progs. nemoguć, a vrlo često ne dozvoljava ni reinstalaciju nakon `ručnog` brisanja fajlova i uklanjanja određene aplikacije, nego mora ručno da se rovari i burička po Registry-ju da bi se uklonile maltene sve reference na prethodnu instalaciju koja se sjebala, pa tek onda može reinstall.. :: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Sopran :: ::
.... moraju i oni da žive tj. ubiru pare i od onih koji nisu - i neće platiti njihov softver. Od čega žive Linux proizvođači? Od vazduha, donacija?
Nego, interesantnije od članka i nove opcije-servisa win8 koja povećava (ipak) nivo sigurnosti pri instalaciji (mada je po meni, za idiot-korisnike, koji će svejedno, instalirati bilo šta što im je palo na pamet, kao i advanced, koji će, baš uz inat uraditi isto...) je link ka Crysis 3 zahtevnosti koja će, po najavi vlasnika Turčina, istopiti računare... (ali ne i konzole).... u slučaju da je nastala sa strane na koju je link postavio torta:
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.