Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows 8 vs. Windows 7 Performance
STRANA 1 OD 2  
Mortificat Windows 8 vs. Windows 7 Performance 17.08.2012. 20:34 T47158

status: user
broj poruka: 3519
http://is.gd/IlXCgx

Ono što je trebalo poboljšati, boot time, vreme pristupa i odgovora aplikacija je urađeno pristojno bolje, dok su ostale stvari ostale na nivou prethodnika. Imajući u vidu da je OS tek `izašao`, još poboljšanja treba očekivati vremenom.

Lično, za ovih mesec-dva korišćenja mi nije teško pao ni metro(iako se može ukloniti), ni nedostatak aera, sistem je primetno brži, a vreme je novac.

I `najbitnija` stvar: Igre rade gotovo identično na oba sistema.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Spacewla win8 17.08.2012. 20:51 #436415

broj poruka: 612
Mene je jedino nerviralo to što moram da razne opcije u vezi podešavanja sistema tražim tj. pozivam kursorom miša po UGLOVIMA EKRANA. Jedva sam ukapirao da desni klik na donji levi ugao otvara meni sa kontrolnom tablom ... Takodje me malo nervira multitasking mod koji se opet poziva iz beše gornjeg levog ugla ... nema radne trake ...
Ostalo je i meni pohvalno. Dosta dobar odziv sistema i aplikacija. Eh da, kakva je to glupost da kada pokreneš aplikaciju sa tog metro interfejsa ona automatski `baca` na stari prepoznatljiv desktop na kome i ovako nema potrebnih opcija za podešavanje, već opet prilaz UGLOVIMA ekrana ...

Ja se vratio na Win 7, ne znam, nisam osetio potrebu za ovom osmicom još...
Valjda će i valjani krek da se pojavi a ne kms registracija na 180 dana

djokosrb Jedno pitanjce?Ili dva 17.08.2012. 21:05 #436418

broj poruka: 6876
Gledao sam neki review:
Kad se instalira on u stvari kao da se updatuje sa windowsa 7 i sve cuva?Osim programa koje ti kaze da mora druga verzija?

I nisam bash u toku,jel izasla full verzija(konacna)ili kako se vec zove?

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

Mortificat Re: Jedno pitanjce?Ili dva 17.08.2012. 21:13 #436421

Izašla je konačna verzija, ako ti treba poslaću ti link.
To što si video je, kako si i sam naveo kad nadograđuješ Win7, naravno može i čist postupak. Ovo prvo je bilo aktuelno u test verzijama, da bi MS prikupio što više informacija, iskustava i sl., kako se novi OS ponaša, pa je nivo kompatibilnosti povećavao kroz svaku sledeću probnu verziju, odnosno build.

:: Gledao sam neki review
:: Kad se instalira on u stvari kao da se updatuje sa windowsa 7 i sve cuva?Osim programa koje ti kaze da mora druga verzija
::
:: I nisam bash u toku,jel izasla full verzija(konacna)ili kako se vec zove
:: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Simon72 ... 17.08.2012. 21:42 #436424

broj poruka: 2799
Sve je to lepo al sad jedno pitanje možda van teme a možda i nije.
Kako je sve ovo funkcionalno u smislu korišcenja sa mišem i tastaturom s obzirom da je ovo ocito pravljeno za tuch sceen uređaje ili grešim.

djokosrb Znaci moze 17.08.2012. 21:48 #436425

broj poruka: 6876
Nadogradjivanje(update)bez posledice po instalirano na pc-u,osim onoga sto je neophodno.

Mrzi me sve ponovo install,znam stvari (i ima ih)poprilicno koje uvek moram da instaliram kad obaram sistem.

E sad jel updatujesh redovno??Msm ono ostavish update ON,znaci dal ima neki takav crack kao za win 7?
I da moze link :)

fala

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

mighty Re 17.08.2012. 21:58 #436426

broj poruka: 1670
meni malo smešno da ubrzavaju shutdown,

al zato da bi uradio shutdown moraš da ideš u donji desni ugao, sačekaš da se prikaže Charms meni, odeš na Settings, pa na Power, pa tu izabereš Shutdown.

Ili da pređeš u Desktop pa onda Alt F4.

Samo mi je trebalo 5 minuta da nađem kako se uopšte gasi !&%$`&$/ Windows.

Posle 1 dana testirana, odustao i vratio laptop koji sam koristio za testiranje WIn 7.

Win 8 mi se više čini na eksperiment nego na pravi OS.
vladats Par- Nepar 17.08.2012. 22:08 #436428

broj poruka: 4537
Zaboravili ste da svaki neparan windows nesto vredi a na parni se uce....

Simon72 ... 17.08.2012. 23:03 #436432

Pa i ja sam se malo mucio doduše kod komšije, no to nije bitno. Stvar je u tome da je ovo pravljeno namenski da bi ljude terali da predju na novi hardver tj na nešto što nije desktop komjuter ali mislim da u tome nece uspeti bar ne u narednim godinama. Jedina realnost je da ovi OS žive uporedno jedan sa drugim mada iskreno mislim da ce se svojski potruditi da to ne bude tako. Mora da se prodaje hardver cak i kad ti ne treba mada ovde idu i u prodaju svega i svacega. Narod voli da klikce na svakojake gluposti.Inace vec sad su neke stvari izgubile podrsku za windows 7 i potpuno su se preorjentisali na osmicu :) . Dal je to neko primetio.

sakall Samo se nadam... 18.08.2012. 03:43 #436450

broj poruka: 101
da ovo nece prevesti na srpski za ove nase nepismene i neucene...to ce biti pakao!!!

Pisko Re: Samo se nadam... 18.08.2012. 06:45 #436452

broj poruka: 6650
With no respect for your origins, you`ll finish on stage, with your personality in your new project, as a brain-slave.
Bar za one koji plate OS, ima da ga prevedu i jos da pitaju da li im se svidja prevod. Ovakav komentar ne govori toliko o onima koji jezik ne znaju uopste, vec o priucenim seljacinama sa kompleksima porekla koji taj jezik nikad da dovoljno savladaju da bi u letu znali `kako ono bese` start, a, pocetak, menu, a, ponuda, shut down... ugasi. A najteze im pada kada tako neki geak postavi pitanje sta ta opcija znaci, na Srpskom, a oni ne znaju da objasne, ili im treba Milka Canic.

Budale računaju na sreću.

:: da ovo nece prevesti na srpski za ove nase nepismene i neucene...to ce biti pakao!!
aticica Re: Samo se nadam... 18.08.2012. 10:12 #436461

broj poruka: 37
Ljubi ga majka, kako je pametan. Pismeni i učeni srbi i knjige u školi koriste na engleskom jeziku. Jer knjige na srpskom su samo za nepismene i neučene :P:P:P
Srpskim IT intelektualcima odgovara softver na stranom jeziku jer time pokazuju znanje i imanje. I to svake nedelje prepodne!
Sigurno nam ovi u EU kojima je sve lokalizovano i koji rade na PC-u sa okruženjem na njihovom maternjem jeziku od prvog dana rodjenja, zavideeee, plaču od mukeee :P:P:P

ohh well ... yess ... yeahhh ... wow baby ... file/open/edit/view/ eto i ja sam pismena i učena

:: da ovo nece prevesti na srpski za ove nase nepismene i neucene...to ce biti pakao!!
repsi nisam ni ja u toku uopste sa win8 18.08.2012. 12:30 #436473

broj poruka: 1276
pa bih rado probao ako bi mi neko poslao link...

Interesuje me da li postoji aktivacija i da li radi update? Vec postavljeno pitanje :)

`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.`
Mario Andretti

sakall Re: Re: Samo se nadam... 18.08.2012. 15:08 #436493

Pa ako mislis da sam ja priucen onda gresis jer verovatno imam skole koliko ti mozes da sanjas.

:: With no respect for your origins, you`ll finish on stage, with your personality in your new project, as a brain-slave
:: Bar za one koji plate OS, ima da ga prevedu i jos da pitaju da li im se svidja prevod. Ovakav komentar ne govori toliko o onima koji jezik ne znaju uopste, vec o priucenim seljacinama sa kompleksima porekla koji taj jezik nikad da dovoljno savladaju da bi u letu znali `kako ono bese` start, a, pocetak, menu, a, ponuda, shut down... ugasi. A najteze im pada kada tako neki geak postavi pitanje sta ta opcija znaci, na Srpskom, a oni ne znaju da objasne, ili im treba Milka Canic
:: Budale računaju na sreću.
:: :: da ovo nece prevesti na srpski za ove nase nepismene i neucene...to ce biti pakao!!
:: ::
vladats @sakall 18.08.2012. 15:28 #436495

broj poruka: 4537
Problem je u navikama a ne u obrazovanju.
Ja konkretno ne mogu da se snadjem sa srpskim windosom.
Na engleskom ide sve.

sakall Re: @sakall 18.08.2012. 15:54 #436499

Upravo o tome i pricam,umesto da barem tako sedei nauce koliko toliko engleski oni ce radije da traze bojanku ili kontrolnu tablu.
Onda ce da se vade kako smo mi Srbi i sve treba da bude na srpskom.
To me podseca na jednu firmu gde sam otisao i video u to vreme najnoviji mac a na njemu instaliran Windows xp home :)))

:: Problem je u navikama a ne u obrazovanju
:: Ja konkretno ne mogu da se snadjem sa srpskim windosom
:: Na engleskom ide sve
:: ________________
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/AS5c
Simon72 ... 18.08.2012. 16:08 #436500

A kakve veze ima na kom je jeziku mada ako smo u Srbiji valjda i treba da bude na tom jeziku koji koristimo. Ne vidim tu nikakv problem. Jeste malo nezgodno dok se ne navikneš. Neznam iskreno neku zemlju gde se umesto njihovog jezika upotrebljava engleski i kakve to veze ima sa obrazovanjem i ostalim stvarima.Inace meni sve stoji na srpskom (od windows-a preko mase raznih programa koji imaju prevod za srpski).
I što skrenusmo sa teme posta. Ovde je trebalo da bude tema Windows 8 vs. Windows 7 Performance mada iskreno ja sam i prvi skrenuo. Mislim sa teme.

Tristram Re: 18.08.2012. 16:12 #436501

broj poruka: 1872
Džabe i ako ti je windows na srpskom kad pola programa ionako neće pa samo sebi praviš zabunu na duže staze, bolje se odma navikni na engleski i nauči tih pedeset reči što se vrte u krug pa nemaš šta posle da lupaš glavu.

Ishmerish Samo treba biti realan i nista vise 18.08.2012. 16:13 #436502

broj poruka: 7285
Bili mi Srbi ili Indijci ili Afganistanci, windows treba i mora biti na Engleskom.

Naravno ukoliko je cilj usavrsavanje i unapredjenje znanja, sto je svugde u svetu normalan pravac, samo se nekako kod nas manjak istog opravdava koje kakvim glupostima i izgovorima.

Interesantno je da svi odreda pljujete Nemce i Madjare zbog sinhornizacije svega i svacega a pod geslom `nije to to kad je sinhronizovano`, e pa ni win sigurno nije win kada je na JEBENOM Srpskom!!!

I kad se desi i najmanji problem hocete na google-u naci resenje na Srpskom???, ili samo jos pacenika slicnih vama koji isto tako kukaju na susednim forumima.

Veze ovo nema sa znanjem Engleskog ili sa kurcenjem sto se isti zna, sto vecina Srbista misli o nama koji propagiramo koristenje izvornog jezika, vec ima veze sa vasom lenjosti.
Imam prijatelja koji je u 3-cem srednje na pitanje `WHO IS YOUR BEST FRIEND?`, odgovorio Zarko, kada ga je najbolji prijatelj pitao ko ti je taj, ovaj je rekao: pa otac.
Toliko o Engleskom, a lik ima komp vec sto godina i nikada nije koristio Srpski jezik na istom.

Lala 4ever!
http://youtu.be/6sTfzzdemjA

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

Tristram Re: 18.08.2012. 16:19 #436503

broj poruka: 1872
A za Win8, džabe i što on radi brže kad ja na njemu radim sporije. Možde će da im posluži za nauk da ipak ne može i jare i pare i da će morati poseban win za tablet i poseban za desk, ili bar dva interfejsa izmenjiva u svakom trenutku ili bar prilikom setup-a.

Simon72 ... 18.08.2012. 17:28 #436505

Aj nadjite nekog na zapadu ko ima engleski windows(naravno ne u engleskoj). Tu se još javlja problem podešenja oko ne unikodnih programa koji vecina ne podesi iz kojih proizilaze poprilicni problemi. Iskreno ja se još uvek teško snalazim sa windows 7 kao i predhodno sa vistom. Dešava se da se baš pogubim tražeci nešto što je na xp bilo poprilicno jednostavnije. Inace masa ljudi koji imaju xp ili windows 7 na engleskom a da neznaju rec engleskog nadju ono što im treba jer upamte mesto gde to treba da se nalazi kao i ja kad sredjujem neki windos koji je recimo na holandskom ili nekom skandinavskom ili španskom.
Glavna stvar je da windows 8 nije namenjen za klasicne desktop komjutere vec za tacskrin hardver. Moje pitanje je prosto bilo kako se ljudi koji ovo imaju snalaze na desktop komjuteru.

csoszop Windows 8 vs. Windows 7 Performance 18.08.2012. 19:08 #436516

broj poruka: 183
Mortificat jel moze link?
hvala unapred!

sakall Re: ... 18.08.2012. 19:08 #436517

Najveci problem i jeste sto ljudi automatski rade sve tipa`ovo je ovde,3 klika`.E pa ne radi se tako vec naucis.Ni meni se nisu svidele neke stvari na win7 koje nisu iste kao na xp-u ali sam se potrudio da shvatim kako su oni to zamislili i gde da nadjem tu opciju.
Meni je najgore od svega sto kazu`ja ne znam engleski`!!!!
E ako ne zna engleski onda lepo lopatu pa u kanal a ne za kompjuter jer to nije muzicki stub,ni video rekorder vec mnogo vise.

:: Aj nadjite nekog na zapadu ko ima engleski windows(naravno ne u engleskoj). Tu se još javlja problem podešenja oko ne unikodnih programa koji vecina ne podesi iz kojih proizilaze poprilicni problemi. Iskreno ja se još uvek teško snalazim sa windows 7 kao i predhodno sa vistom. Dešava se da se baš pogubim tražeci nešto što je na xp bilo poprilicno jednostavnije. Inace masa ljudi koji imaju xp ili windows 7 na engleskom a da neznaju rec engleskog nadju ono što im treba jer upamte mesto gde to treba da se nalazi kao i ja kad sredjujem neki windos koji je recimo na holandskom ili nekom skandinavskom ili španskom
:: Glavna stvar je da windows 8 nije namenjen za klasicne desktop komjutere vec za tacskrin hardver. Moje pitanje je prosto bilo kako se ljudi koji ovo imaju snalaze na desktop komjuteru
Mortificat Re: Windows 8 vs. Windows 7 Performance 18.08.2012. 19:57 #436523

Poslato tebi i repsi-ju.

:: Mortificat jel moze link
:: hvala unapred
Spacewla to srbi, samo po engljišššš ,, parla arla ... koj će vam srpski jazjk 18.08.2012. 20:44 #436528

broj poruka: 612
Srbi se nikada neće složiti, pa čak ni oko korišćenja sopstvenog maternjeg jezika ... bože mili ... :P

More, ako mislite da ne treba PC softver koristi na srpskom jeziku, ja sam za to da se i udžbenici štampaju na ENGLESKOM. Šta će SRPSKOM INTELEKTUALCU udžbenik na srpskom?

Oni koji govore `ja ne znam engleski` trebaju da kopaju kanale po računici gospodina @šakala ... Ovi kvazi intelektualci i ovako žele biti asimilizovani, sramota ih je izražavati se na sopstvenom jeziku, lepše im je kada post napišu (napyshu) bez poštovanja prema srpskoj azbuci ... samim tim, na fakultet gradjanine jedino ako znaš da čitaš i pišeš po engljeski, inače nema šprehenzi serbish niti čitanzi po serbski :D Oni koji žele knjige na maternjem jeziku - pravac kanal i lopata u ruke ...

I onda se svi čude, a što niko ne voli srbe? ČEKAJU VALJDA DA srbi prvi zavole sami sebe ...

evo primera u ovoj temi koji navode: sakall, Ishmerish ... čovek navikao na 50 engleskih reči i zbog toga bi da izbaci srpski iz softvera jer pod default srskom jeziku je valjda jedino mesto u jarku, svinjcu, za lopatom, dok se u intelektualnim krugovima mora parlati engliš alfabeth.
DEBILNA MISAO, misliti treba malo i na ostale, ne samo na sebe i svoju glavu. Mladi ljudi, deca koja tek sedaju za kompjuter, bolje od samog početka da rade u okruženju na maternjem jeziku i tako naviknu da koriste PC, engleski će i ovako morati da savladaju u školi, na internetu i td. Nema potrebe bar buduće naraštaje asimilizovati na taj način zato što nekoga mrzi da poziva `prikaz` već navikao na `show` ...

Ne verujem da postoji još neka nacija na svetu kojoj sopstveni jezik smeta u radu sa PC-em, tj. softverskim okruženjem na njemu, već joj je draži engleski jezik no sopstveni ...

Ishmerish Brate ajd otidji na pecanje i bacaj varalicu po obali 18.08.2012. 20:50 #436529

broj poruka: 7285
pa kad ti nesto uhvatis, tada ce i bilo ko, ko koristi ZERBIAN LIP uspeti u bilo kojoj sferi vezano za racunare.

Mojne da mi mracis tu i glumis besne gliste, znas ti vrlo dobro sta je napisano i isto je napisano na SRPSKOM tako da nema mesta izvlacenju reci iz konteksta i trazenju skrivene teorije zavere.

Lala 4ever!
http://youtu.be/6sTfzzdemjA

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs