Ovako, nedavno sam instalirao Win 7 SP1 na mini pc (MSI E350IA-E44, 4gb ddr3, WD Blue 500Gb, TP-Link wifi adapter, Chieftec kuciste sa 200w). Svakih par sati mi iybaci bsod: Problem signature: Problem Event Name: BlueScreen OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1 Locale ID: 1033
Additional information about the problem: BCCode: 109 BCP1: A3A039D895F53504 BCP2: B3B7465EE87303F2 BCP3: FFFFF8000300B510 BCP4: 0000000000000000 OS Version: 6_1_7601 Service Pack: 1_0 Product: 256_1
Files that help describe the problem: C:\Windows\Minidump{main}81112-17472-01.dmp C:\Users\Vasja_B\AppData\Local\Temp\WER-23244-0.sysdata.xml Posto nisam neki mag za ovakve stvari, bio bih zahvalan ako neko zna sta bi moglo da bude...ili da idem na reinstalaciju...
Edit: pustio sam mem test, videćemo šta kaže... Fiat iustitia, et pereat mundus
BSOD se u vecini slucajeva pojavljuje zbog losih drajvera za graficku ili problema sa memorijom. Prvo deinstaliraj drajvere i vrati stariju verziju, a ako to ne pije vodu testiraj RAM memoriju
na pola mem testa su se pojavili artefakti (uz neki čudan, krčeći zvuk), sve je blokiralo. Otad se isto dešava svaki put kad digne sistem. U safe mod ulazi normalno, ali iz njega ne mogu da isprobam nove drajvre za grafičku... Fiat iustitia, et pereat mundus
driver za grafiku iz safe moda, ako nije do RAM memorije onda je do grafike :) probaj da instaliras Blue Screen View, pa vidi sta je puklo, ako pise kad se pojavi page_fault_in_non_paged blah blah moze biti do memorije, mada meni taj error se pokazuje i kada pukne driver za grafiku(zajebavao me ATI control panel), obrisao sam ga i sada radi, mada nekad crashuje windosow kernel....nikad nece da ga naprave kako valja -.-
AMD Phenom II 960T 3.5Ghz MSI 870S-C45 Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz WD3200AAKS 320GB WD10EARS 1TB Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 OCZ MXS-PRO 600W Windows 7 RTM 7600 64-bit
Otvorio sam kućište, vent napajanja ne radi...možda to nije direktan uzrok jer je komp mali potrošač ali je fail u svakom slučaju...probaću da vidim šta mu je, catalyst sam izbrisao, pa javljam. Hvala svima Edit: vent popravljen, odlemila se zica, pojma nemam kako. Instalirao sam Catalyst 12.3, koji mi dobro radi na primarnom kompu. Videcemo kako ide.. Fiat iustitia, et pereat mundus
Stavio sam Catalyst 12.3, pukao je na pola mem testa (nije bilo errora)...izbrisao sam Vision control centre, pa videćemo... Fiat iustitia, et pereat mundus
Koliko vec dugo imas comp i je l si do sada imao probeme?
:: Stavio sam Catalyst 12.3, pukao je na pola mem testa (nije bilo errora)...izbrisao sam Vision control centre, pa videćemo.. :: Fiat iustitia, et pereat mundus
sve sveže..verovatno je do nekih drajvera...probacu i drugu memoriju da stavim... Edit: ubacio sam Kingston Blu od 2gb 1600, provrteo me test, radi ok, zasad nema bsod-a....provrtecu prime pa da vidimo. Inace, stajao je Patriotov ddr3 1333, 4Gb, koji stoji podrzan sa sajtu ploce...ili je neispravan ili nesto drugo... Fiat iustitia, et pereat mundus
Ubacio sam Kingston Blu od 2gb 1600, provrteo me test, radi ok, zasad nema bsod-a....provrtecu prime pa da vidimo. Inace, stajao je Patriotov ddr3 1333, 4Gb, koji je podrzan sa sajtu ploce...ili je neispravan ili nesto drugo... Fiat iustitia, et pereat mundus
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.