Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Cudna pojava #2
STRANA 1 OD 1
MACHINE Cudna pojava #2 22.06.2012. 08:42 T46341

status: user
broj poruka: 5709
Server je pod Windows 2008 R2 foundation. Na sebi ima mapiran jedan udaljeni deljeni folder, mapiran kao drive. Kad dodam neke sa drugih servera, podesim reconnect after log off i sacuvam sifru, standardno. Svi oni rade dok se ne izlogujem, cim se izlogujem prekida se mapiranje novododatim dikovima i nisu dostupni. Takodje, na tom serveru je bio moguc pristup preko RDP i onda je najednom stalo, tj. kad se inicira konekcija javlja da server nije dostupan. Inace, server je vidljiv na mrezi, radi normalno, firewall je ugasen, RDP servisi podignuti i omoguceno je u konekcija da mu se pristupa. Ne provaljujem u cemu je fora kad zeza ovako?

Primetio sam da mi mapira i pamti diskove koji su na klijentskim masinama, a ne cuva one mapirane koje su deljene na server 2003 platformi i to kao sakriveni share ($). Da nije neka fora sa verzijom 2008, tj. neko ogranicenje?

I dalje ne kapiram RDP kacenje zasto je radilo a sad nece
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Bruka pozz 22.06.2012. 09:30 #426562

broj poruka: 29
pozz,
nisam imao tih problema. mozda je ipak razlika u samim platformama. zaista ne vidim ni jedan drugi razlog zasto. inace koristim 2k8r2sp1ent.

imarkovic >> 22.06.2012. 09:33 #426563

broj poruka: 19008
probaj lock(change user) umesto logoff(windowskey+L)

MACHINE Re: >> 22.06.2012. 09:46 #426565

Lock nije resenje, jer administraciju baza na serveru vrse jos neki administratori. Za Lock znam da radi ali mi ovo ne ide u glavu. Mapira normalno sa Win7 platformi i pamti a nece to isto da radi sa 2003 sharea.

RDP sam sredio, bug u izuzecima u FW, iako je bio off za sve mreze.

:: probaj lock(change user) umesto logoff(windowskey+L
::
imarkovic >> 22.06.2012. 10:37 #426580

mogao bi da probas da restartujes server i onda da mu pristupis preko RDP-a, pa ponovo re-mapiras, iskljuci/ukljuci share, apply/apply i nemoj vise lokalno da se uopste logujes na njega pa vidi sta se desava

MACHINE Re: >> 22.06.2012. 11:04 #426583

Been there, done that...

znas i sam da ne bih pitao da vec nisam ispostovao sve procedure i cake koje sam naucio dosadasnjim, visegodisnjim iskustvom. Nece nikako. Sad cu da stavim neki share na XP masini pa da mapiram i vidim da li ce to ici. Ti isti sharovi rade na 10ak klijenta na razlicitim OSovima kako treba, samo na ovom foundation 2008 zeza

Da, nece da pamti ni na jednoj starojoj masini. Znaci XP pro isti slucaj. Bilo da je skriveni bilo da je klasican share. Znaci, ocito u 2008 foundation R2 postoji neko ogranicenje a verovatno se moze prevazici

Ko zapne kao i ja nekada u buducnosti, probacu ovo:

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/windowsserver2008r2networking/thread/0cbd6121-b523-4818-aaba-96486b6be99b/

:: mogao bi da probas da restartujes server i onda da mu pristupis preko RDP-a, pa ponovo re-mapiras, iskljuci/ukljuci share, apply/apply i nemoj vise lokalno da se uopste logujes na njega pa vidi sta se desav
KKok re 22.06.2012. 11:26 #426585

broj poruka: 18
Jesi li proverio sta imas u Control Panel\All Control Panel Items\Credential Manager

Da li imas podesen credential za login za racunar sa shareovanim folderom? Ukoliko imas i ukoliko gadjas drugi racunar po IP adresi, probaj da dodas novi credential i gadjas po nazivu racunara.

imarkovic samo da priupitam, 22.06.2012. 11:52 #426594

a jel moze na klasican seljacki nacin, ukucas ip adresu pa da udjes u share folder, ili da stavis neku precicu koja usmerava tamo, mislim ne znam sta nosi ta verzija foundation, i to R2, prvi put cujem za nju, ne znam kakve rupe ima..

btw, imas mail.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs