Evo danas sam instalirao Windows 8 Release Preview 64-bitnu verziju, i jedino sto je pozitivno u svemu tome je brzina instalacije koja nije trajala ni 10 minuta. Instalirao sam sa USB flasha, sve je proslo komotno bez kocenja i bilo kakvih bagova. Onda je doslo do dela koji me je poprilicno smorio, a to je ostavljanje e-maila, upisivanje imena i prezimena, godine i datuma rodjenja, kao da pravim account za facebook a ne za Windows. Progutao sam i to nekako, cak sam dao i prave podatke i Windows se ucitao. Blago receno - Katastrofa sa velikim K. Ajde sto nema start menija to i mogu da ukapiram, mozda se nekome ovaj novi cak i svidi ali aplikacije za pustanje muzike, surfovanje itd, koje nemaju ni X ni _ ni kockicu, pri cemu mozes da ih gasis samo na ALT+F4 su me blago receno uzasnule. Otisao sam na youtube preko Internet Explorera, prvo sto me je zaprepastilo je to sto je jbg ne znam termin `onaj k*rac za kucanje adresa` spusten dole, ok mozda ima logike al brate NEMA TABOVA... Tj. ima ih ali su veliki i grozni. I treca stvar koja me je smorila u vezi sa njim je ta sto kada ga minimizujem a pritom zelim da muzika sa YT ostane da svira, ona jednostavno stane. Tu je bio kraj mog druzenja sa najnovijim internet explorerom za Windows 8. Zezao sam se sa programom Music koji pusta MP3. Naime svaka aplikacija u Win 8 ide preko full screena. Ok i na to sam se cak privikao ali brate zasto u tom programu moram da gledam omote albuma npr. Nicki Minaj. Pa mislim ljudi, jel to moguce? Realno usrali su ga za sve pare. Posle sam pokusavao bezuspesno da konfigurisem program Mail, odnosno aplikaciju (vodite racuna, postoji ooogromna razlika izmedju Win 8 aplikacija i ovih standardnih za prethodne verzije), glavna odlika je da su sve u full screenu i da gore nema File linije, Titl linije i X , _ i kocke. I da se ponavljam gase samo na ALT+F4. Program Weather je pokazivao temperaturu u Farenhajtima, doduse to je verovatno stvar lokalizacije sto moze da se resi, ali me mrzelo. Jedino sto vezuje stari i novi (Win 7 i Win 8) je aplikacija Desktop, koja prikazuje standardni Windows desktop, naravno bez start menija, ostalo je zajebancija za tablet racunare...
Mislim da su ovim korakom resili da PUKNU na trzistu operativnih sistema, tako da Windows 8 sigurno necu nikad koristiti jer je zaista razocaravajuce lose uradjen, a drugi razlog je taj sto zaista nemam zelju da mu se prilagodjavam, pocev od nepostojeceg start menija do samog interfejsa i GUI-ja koji su potpuno drugaciji, a samim tim i komande.
Npr., DA BI SE PRIKAZALE SVE APLIKACIJE (OVI NJEGOVI `APPOVI` i OBICNE) POTREBNO JE PRITISNUTI DESNI TASTER MISA, STO SAM SASVIM SLUCAJNO URADIO... Mnogo logicno resenje.
Klećemo se isto kao što sam 7-cu počeo da koristim još kao Release, ponadao sam se da ću i 8-cu, međutim mućak, instalirao pokušavao sa se naviknem dan dva, ipak mi 7ca bolje za desktop, slažem se sa kolegom dbqp, ja ću je zaobići u širokom luku možda se predomislim tek nako nekog SP1, sistem je po meni isključivo napravljen za Tablete a ne za klasične kompove....
GUI, tako da se prilagodjava prema ulaznom uredjaju (mis, touchpad, trackball,, ili bilo koji pointer), da kad koristis mis ipak ima startmenu, sve ikone i dugmici smanjeni, etc., a kad je touchpad da ikone budu krupnije, ili ako ne moze sam da se prilagodjava, da moze bar da se podese takve stvari
ako je sistem optimizovan za misa, to nikako ne odgovara touchpad fonu. nemos nabosti nista
e sad ovi sto pisu win ili su potpuno slepi, pa ne vide sta treba uraditi (sto mi je prilicno neverovatno) ili jednostavno cuvaju to za kasnije (iako je po meni trenutak za takav prilagodljivi sistem odavno prosao), a nas truju tu sa ko zna kakvim RC-ima, preview-ima, betama i ostalim razvojnim checkpoint-ima
Windows 8 je prakticno nastavak windows phone 7,tacnije windows 7 decktop ali platforma koju mozes koristiti na mobilnom , na kompu, na tabletu, na cemu god, optimizovano je za touch screen...
Zamena za windows 7 nikako nije ...
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.
:: Evo danas sam instalirao Windows 8 Release Preview 64-bitnu verziju, i jedino sto je pozitivno u svemu tome je brzina instalacije koja nije trajala ni 10 minuta. Instalirao sam sa USB flasha, sve je proslo komotno bez kocenja i bilo kakvih bagova :: Onda je doslo do dela koji me je poprilicno smorio, a to je ostavljanje e-maila, upisivanje imena i prezimena, godine i datuma rodjenja, kao da pravim account za facebook a ne za Windows. Progutao sam i to nekako, cak sam dao i prave podatke i Windows se ucitao :: Blago receno - Katastrofa sa velikim K. Ajde sto nema start menija to i mogu da ukapiram, mozda se nekome ovaj novi cak i svidi ali aplikacije za pustanje muzike, surfovanje itd, koje nemaju ni X ni _ ni kockicu, pri cemu mozes da ih gasis samo na ALT+F4 su me blago receno uzasnule. Otisao sam na youtube preko Internet Explorera, prvo sto me je zaprepastilo je to sto je jbg ne znam termin `onaj k*rac za kucanje adresa` spusten dole, ok mozda ima logike al brate NEMA TABOVA... Tj. ima ih ali su veliki i grozni. I treca stvar koja me je smorila u vezi sa njim je ta sto kada ga minimizujem a pritom zelim da muzika sa YT ostane da svira, ona jednostavno stane. Tu je bio kraj mog druzenja sa najnovijim internet explorerom za Windows 8. Zezao sam se sa programom Music koji pusta MP3. Naime svaka aplikacija u Win 8 ide preko full screena. Ok i na to sam se cak privikao ali brate zasto u tom programu moram da gledam omote albuma npr. Nicki Minaj. Pa mislim ljudi, jel to moguce? Realno usrali su ga za sve pare. :: Posle sam pokusavao bezuspesno da konfigurisem program Mail, odnosno aplikaciju (vodite racuna, postoji ooogromna razlika izmedju Win 8 aplikacija i ovih standardnih za prethodne verzije), glavna odlika je da su sve u full screenu i da gore nema File linije, Titl linije i X , _ i kocke. I da se ponavljam gase samo na ALT+F4. :: Program Weather je pokazivao temperaturu u Farenhajtima, doduse to je verovatno stvar lokalizacije sto moze da se resi, ali me mrzelo :: Jedino sto vezuje stari i novi (Win 7 i Win 8) je aplikacija Desktop, koja prikazuje standardni Windows desktop, naravno bez start menija, ostalo je zajebancija za tablet racunare.. :: :: Mislim da su ovim korakom resili da PUKNU na trzistu operativnih sistema, tako da Windows 8 sigurno necu nikad koristiti jer je zaista razocaravajuce lose uradjen, a drugi razlog je taj sto zaista nemam zelju da mu se prilagodjavam, pocev od nepostojeceg start menija do samog interfejsa i GUI-ja koji su potpuno drugaciji, a samim tim i komande :: :: Npr., DA BI SE PRIKAZALE SVE APLIKACIJE (OVI NJEGOVI `APPOVI` i OBICNE) POTREBNO JE PRITISNUTI DESNI TASTER MISA, STO SAM SASVIM SLUCAJNO URADIO... Mnogo logicno resenje. :: :: Ukratko, uzas i izbegavajte ga.
1. vec postoji windows 8 tema http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=46020&forid=23&katid=6 2. internet expolrer nema veze sa verzijom windowsa 3. niko te ne tera da koristis integrisane aplikacije, tj `otvarace` fajlova, mail, weather, itd. po tvojoj prici ispada da je mana sto su dodali nesto cega pre nije bilo. ti programcici ce koristiti bakama kojima je cimanje da inastaliraju 3rd party programe. e sad sto nisi uspeo da ih nateras da rade, to je druga prica. ja jesam :) 4. a sistemske zajebancije, zauzece memorije, benchmarci, stabilnost itd? nesto ne vidim da si pisao o stvarima koje stvarno odvajaju dobar od loseg OS, samo kukas na interfejs ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
Bice vrhunski OS za sve vrste uredjaja, ne samo za PC.
Za pocetak i vise nego dovoljno dok se zaista ne pojavi zvanicna verzija.
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.
:: 1. vec postoji windows 8 tema http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=46020&forid=23&katid= :: 2. internet expolrer nema veze sa verzijom windows :: 3. niko te ne tera da koristis integrisane aplikacije, tj `otvarace` fajlova, mail, weather, itd. po tvojoj prici ispada da je mana sto su dodali nesto cega pre nije bilo. ti programcici ce koristiti bakama kojima je cimanje da inastaliraju 3rd party programe. e sad sto nisi uspeo da ih nateras da rade, to je druga prica. ja jesam : :: 4. a sistemske zajebancije, zauzece memorije, benchmarci, stabilnost itd? nesto ne vidim da si pisao o stvarima koje stvarno odvajaju dobar od loseg OS, samo kukas na interfej :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
se nisu menjale od win98 uspeli su za 10-15 dina da smisle dva nova file sistema, da im internet browser bude najsporiji pregledac, transparency do bola, etc., sve sama sminka jedine dobre stvari su novi address bar, kontrola zvuka po aplikacijama i podrska za inst sa flash-a
btw, dugimce u prozorima (back, up, cut, copy, paste i ostalo) ne mogu da prezalim, mrzim desno dugme na misu da stiskam...
:: Evo danas sam instalirao Windows 8 Release Preview 64-bitnu verziju, i jedino sto je pozitivno u svemu tome je brzina instalacije koja nije trajala ni 10 minuta. Instalirao sam sa USB flasha, sve je proslo komotno bez kocenja i bilo kakvih bagova
Siguran sam da je to jedino poboljšanje u odnosu na Win7.
:: Onda je doslo do dela koji me je poprilicno smorio, a to je ostavljanje e-maila, upisivanje imena i prezimena, godine i datuma rodjenja, kao da pravim account za facebook a ne za Windows. Progutao sam i to nekako, cak sam dao i prave podatke i Windows se ucitao
Ostavljaš email i facebook da bi povezao aplikacije unutar naloga što svaki moderan OS danas radi, pa i android i iOS.
:: Blago receno - Katastrofa sa velikim K. Ajde sto nema start menija to i mogu da ukapiram, mozda se nekome ovaj novi cak i svidi ali aplikacije za pustanje muzike, surfovanje itd, koje nemaju ni X ni _ ni kockicu, pri cemu mozes da ih gasis samo na ALT+F4 su me blago receno uzasnule.
Start meni postoji, i to je sad ekran koji prvo vidiš kad udješ u windows. Hteli su da olakšaju korišćenje ne smarajući te sa nebitnim stvarima kao što je čekanje na desktopu da se popali sve. Većina kad upali komp hoće da proveri email i net. Te aplikacije koje pominješ su Metro aplikacije koje su namenjene za fullscreen a gase se ili na Alt+F4 ili kroz task manager u gornjem levom uglu. Niko te ne tera da koristiš start meni uopšte.
::Otisao sam na youtube preko Internet Explorera, prvo sto me je zaprepastilo je to sto je jbg ne znam termin `onaj k*rac za kucanje adresa` spusten dole, ok mozda ima logike al brate NEMA TABOVA... Tj. ima ih ali su veliki i grozni.
Kakve veze ima gde je adress bar? Tabovi postoje kao što si i sam video, a IE nije jedini browser koji možeš da koristiš, instaliraj svoj omiljeni, niko te ne sprečava.
::I treca stvar koja me je smorila u vezi sa njim je ta sto kada ga minimizujem a pritom zelim da muzika sa YT ostane da svira, ona jednostavno stane. Tu je bio kraj mog druzenja sa najnovijim internet explorerom za Windows 8.
To je do browsera, da li je on finalan ne znam. To se ne dešava u regularnom browseru.
::Zezao sam se sa programom Music koji pusta MP3. Naime svaka aplikacija u Win 8 ide preko full screena. Ok i na to sam se cak privikao ali brate zasto u tom programu moram da gledam omote albuma npr. Nicki Minaj. Pa mislim ljudi, jel to moguce? Realno usrali su ga za sve pare.
Nije tačno, nisu sve aplikacije full screen aplikacije. Music je Metro aplikacija i kao takva radi u fullscreenu, i trenutno je u beta stanju. Skini winamp ili foobar.
:: Posle sam pokusavao bezuspesno da konfigurisem program Mail, odnosno aplikaciju (vodite racuna, postoji ooogromna razlika izmedju Win 8 aplikacija i ovih standardnih za prethodne verzije), glavna odlika je da su sve u full screenu i da gore nema File linije, Titl linije i X , _ i kocke. I da se ponavljam gase samo na ALT+F4.
To je takodje Metro aplikacija i meni radi savršeno, podesio sam je za minut i UI mi je odličan.
:: Program Weather je pokazivao temperaturu u Farenhajtima, doduse to je verovatno stvar lokalizacije sto moze da se resi, ali me mrzelo
Može da se podesi lako, svaka aplikacija ima svoj settings.
:: Jedino sto vezuje stari i novi (Win 7 i Win 8) je aplikacija Desktop, koja prikazuje standardni Windows desktop, naravno bez start menija, ostalo je zajebancija za tablet racunare..
Start meni nije namenjen striktno za tablet, samo treba prihvatiti nove stvari, meni radi odlično.
:: Mislim da su ovim korakom resili da PUKNU na trzistu operativnih sistema, tako da Windows 8 sigurno necu nikad koristiti jer je zaista razocaravajuce lose uradjen, a drugi razlog je taj sto zaista nemam zelju da mu se prilagodjavam, pocev od nepostojeceg start menija do samog interfejsa i GUI-ja koji su potpuno drugaciji, a samim tim i komande
Jbg, ne možeš baš da kažeš da će jedna mega korporacija tek tako pući jer se tebi subjektivno ne svidja OS. Ne moraš da se prilagodjavaš, start meni po ne znam koji put, postoji. Komande su sve iste.
:: Npr., DA BI SE PRIKAZALE SVE APLIKACIJE (OVI NJEGOVI `APPOVI` i OBICNE) POTREBNO JE PRITISNUTI DESNI TASTER MISA, STO SAM SASVIM SLUCAJNO URADIO... Mnogo logicno resenje.
Pa i jeste logično, skriveni su tasteri da ne bi smetali, a da si malo istražio OS pre nego što si ga instalirao znao bi da svaka aplikacija ima context meni koji postoji još od windowsa 95.
:: Ukratko, uzas i izbegavajte ga
Subjektivno mišljenje, možeš da kažeš da je tebi užas a sigurno ga nećemo izbegavati.
::Lepo rece Tim Kuk da je Win8 jedan veliki fail..
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.