Naravno, imaš onaj multijezični instaler koji XP-u dodaje mogućnost da menjaš jezike isto kao na Win7 ultimate. .) Mislim da se radi o Windows XP Multilingual User Interface Pack ili nešto sl. Potraži na netu.
Ali srpski za XP je bio Serbian Language Interface Pack i nije mogao da se menja jezik tj. ako instaliraš ćiriličnu verziju, pa hoćeš da se prebaciš na latiničnu ili engleski, morao si da deinstaliraš ćirilicu pa instaliraš latiničnu verziju. Uglavnom poenta je da može, samo je pitanje postoji li German Language Interface Pack.
:: Ali srpski za XP je bio Serbian Language Interface Pack i nije mogao da se menja jezik tj. ako instaliraš ćiriličnu verziju, pa hoćeš da se prebaciš na latiničnu ili engleski, morao si da deinstaliraš ćirilicu pa instaliraš latiničnu verziju. Uglavnom poenta je da može, samo je pitanje postoji li German Language Interface Pack :: :: Pročitaj malo bolje ono što sam napisao. Napisao sam da postoji multijezični instaler koji daje mogućnost odabira više jezika iz menija `Control Panel/Regional and language options` gde se dobija novi jezičak pod imenom `Choose a display language` koji pod default NE POSTOJI na Windows XP pro. Evo ponovo slike tog dela: http://www.john.bryntze.net/jbkb/images/3/32/Certification-kb1-MUI.png Znači, možeš prilikom instalacije Windows XP Multilingual User Interface Pack-a štiklirati i više od jednog jezika (ima se i NEMAČKI jezik medju ostalim jezicima), i prostim odabirom izmedju njih (kao sa priložene slike) iz novodobijenog jezička (menija `Choose a display language`) se menja jezik interfejsa. Isto kao na Windows 7 ultimate.
Ja ne znam kako dalje da vam objasnim. Jeste da za XP postoji poseban fajl samo sa srpskim jezikom gde se NE DOBIJA `Choose a display language` jezičak, već se samo premaskira engleski interfejs, ALI, sa ovim instalacionim paketom se dobija i mogu se nezavisno menjati jezici kao na win7 ultimate.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.