Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
dcpromo
STRANA 1 OD 1
Bundeva dcpromo 17.06.2012. 01:25 T46269

status: user
broj poruka: 409
Zna li neko od vas dministratora ako imam jedan domesnki kontroler podesen i sklepam jedan racunar koji hocu da bude sekundarni na kojim nacin korak-po-korak treba daga konfigurisem u mrezi da bude sekundarni? Kako se to promovise?

Hvala na savetima

@markpvict

da nisi mozda nasao neku skriptu za mikrotik ruter administriranje na srpskom? :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd re: 17.06.2012. 05:18 #425518

broj poruka: 2158

A`e definisi pitanje kako treba, ili ides pitanjem ko razmume odgovorice??????
Mirko78 re 17.06.2012. 12:37 #425537

broj poruka: 419
http://technet.microsoft.com/library/default.aspx

Bundeva Znaci ovako 18.06.2012. 13:21 #425675

broj poruka: 409
Imam jedan domenski kontroler na win 2003 koji ima ad, dns i dhcp uloge koje su podesene. Imam drugi prazan server na win 2003 i hocu da napravim sekundar domenski ali tako da mi se na njega prenese ad ali i dns i dhcp uloge u slucaju da mi prvi crkne da moze drugi da nastavi sa radom. Znam da se koristi dcpromo ali kako kada instaliram dhcp i dns uloge da na njih prenesem podesavanja koja imam na prvom serveru? Hvala

Mirko78 re 18.06.2012. 13:49 #425690

broj poruka: 419
Posto je u pitanju active directory integrated zone prillikom promovisanja sekundarnog domen kontrolera izabraces da je dc ujedno DNS i GC. Naravno dodaces ga u vec postojeci domen i on ce se automatski replicirati sa primarnim DNS-om posle instalacije. DHCP konfigurises potpuno isto kao i primarni, odn stavis isti scope koji ima i DC1 tako da ce onda adrese izdavati DHCP koji je brzi. Sve u svemu preslikas podesavanja sa prvog DC-a i to ti je to. I dao sam ti link iznad tamo imas sve sto ti treba. Aj zdrao

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs