Win7 x64 - windows cannot be installed to this disk...
STRANA 1 OD 1
quna
Win7 x64 - windows cannot be installed to this disk...
11.06.2012. 08:21
T46179
status: user broj poruka: 1639
Upravo sam uzeo da na poslu na nekoj tek pridosloj gotovoj konfiguraciji instaliram legalni win7 x64 umesto xp-a sa kojim je dosla. Na disku su bile dve particije od po 250gb, kada sam obrisao prvu cudna stvar se desila: taj prostor je otisao u unallocated space kako i treba ali se pojavila jos jedna celina unallocated space-a od 502gb! O.o Osim toga na ovom prostoru od 250gb ne mogu ni da kreiram particiju, a win setup prijavljuje `Windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks.`
Re: Win7 x64 - windows cannot be installed to this disk...
11.06.2012. 08:44
status: user broj poruka: 19008
nesto se desava sa tabelom na hard disku, za svaki slucaj otvori onaj hirens boot cd pa iz paragona ili acronisa obrisi sve te particije sa sa hard diska, zatim ako vec nisi instalirao windows, kreiraj iz windows installer-a particije ponovo.. e da, usput ucitaj MHDD pa proveri stanje hard diska i sektora
:: Upravo sam uzeo da na poslu na nekoj tek pridosloj gotovoj konfiguraciji instaliram legalni win7 x64 umesto xp-a sa kojim je dosla. Na disku su bile dve particije od po 250gb, kada sam obrisao prvu cudna stvar se desila: taj prostor je otisao u unallocated space kako i treba ali se pojavila jos jedna celina unallocated space-a od 502gb! O. :: Osim toga na ovom prostoru od 250gb ne mogu ni da kreiram particiju, a win setup prijavljuje :: `Windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks.` :: :: Imali ne neko pojma o cemu se radi :: :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw
O boze, hdd je ustvari od 1TB - WD10EARX. Zasto su ovi napravili samo 2 particije od po 250GB meni ostaje misterija... Nista sve cu da pobrisem pa ispocetka... Hvala.
Bootuj Windows xp sp3 cd/dvd i preko njegovog partion menagera(onog pre instalacije windowsa) pobriši sve particije , meni jednom nije hteo da onaj partion menager od sedmice briše particije a xp partion menager jeste! Posle kreiraj particije preko windows 7 partion menagera pre instalacije i to je to!
Ili skini Easus Partion Menager pa ga naraži na dvd i preko njega pobriši te particije!
meni se bas to desilo sa IDE DiamondMax 10 diskom od 160GB..
:: Bootuj Windows xp sp3 cd/dvd i preko njegovog partion menagera(onog pre instalacije windowsa) pobriši sve particije , meni jednom nije hteo da onaj partion menager od sedmice briše particije a xp partion menager jeste! Posle kreiraj particije preko windows 7 partion menagera pre instalacije i to je to :: :: Ili skini Easus Partion Menager pa ga naraži na dvd i preko njega pobriši te particije!
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.