problema imam, ali vi mi pomozite samo ove navedene ovde. Doneo mi otac da reperiram neki lap top (Toshiba Satellite (valjda)) sa zalbom da zakucava i ubija u pojam kako sporo radi. Odmah na iskustvo sam pomislio prvo virus, a potom hard ima bad sectora. Bilo je tacno, virus obrisan, a sad su mi bad sectori problem.
Hard disk:250GB, sve particije primarne u intervalima 100MB Sistemska od w7, neka meni nepoznata od 50GB (mora da je ona sakrivena tosibina, to da mi neko potvrdi), C:\ 50GB, D:\ 120GB i 101MB unformated koje sam odsekao od D:\ da bih tu preselio sistemsku Bad sectiori se javljaju od 50MB-6000MB (zahvata prve dve particije), poceo sam da cistim bad sectore od 6000MB i naleteo sam samo na 6 komada. Posle toga komp je prodisao jer C:\ nije imao vise nikakvih problema.
Novonastali problem je, windows 7 se sad vodi kao ne legalan, a vodio se kao legalan pre uklanjanja bad sectora. Probao sam da ga opet izlecim, ali ne uspeva i mislim se da je to zato sto je ona 100MB particija zahvacena.
Ponovno instaliranje w7 nije opcija.
Pitanja su mi: 1) Da li sam upravu da je ono particija Tosibina inace: LBA Unknown format xFAT16? 2) Da li mogu ja da kopiram sa svojeg racunara tu 100MB particiju? To jeste da li se na njoj nalaze zapisi o hardveru i o particijama pa ipak to ne bi moglo? 3) Kolike su sanse da cu dokusuriti 100MB particiju ako i na njoj pustim lecenje od bad sectora? 4) lma li jos opcija?
ako moras da sacuvas sistem napravi `ghost` image celog tog harda dok nije nacisto ispustio dusu, sto moze da se desi svakog momenta ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.