Imam Windows 7 i ponekad u sred rada monitor samo pocrni, izgubi se ceo desktop i sve otvorene aplikacije... Kad restartujem racunar fizicki, sve opet normalno proradi...Prvo sam sumnjao na monitor ali vise puta se vrati deo desktopa ili browsera (deo po deo), pri tom je nemoguce misem uraditi bilo sta, i opet se pojavi samo crno... Hvala unapred
Inace mi je sve pod garancijom... Sto se tice pregrevanja graficke, ne igrami igrice uopste, znaci uglavnom internet i filmovi, nista zahtevnije... Daj neki savet kako softverski da proverim da li je graficka ili sta vec... Hvala puno Miskonius
drugari `strucnjaci`, nema to blage veze sa grafikom...posto ste svi bas eksperti...djuture na google, da vam ne objasnjavam ovde sta je to skalar, koja je razlika izmedju invertora na tft-u i invertora kod laptop-a, itd...druze, upravo ti monitor ima problem....ne zaludjuj se grafikom, nema veze sa time
Čovek restartuje računar i dobije sliku što znači da nije monitor.
:: drugari `strucnjaci`, nema to blage veze sa grafikom...posto ste svi bas eksperti...djuture na google, da vam ne objasnjavam ovde sta je to skalar, koja je razlika izmedju invertora na tft-u i invertora kod laptop-a, itd...druze, upravo ti monitor ima problem....ne zaludjuj se grafikom, nema veze sa time
a zašto ti, prijatelju, misliš da je lakše čuvati ovce nego očitati temp. na HWinfo? Očito, slabo privredjuješ... Ja, lično, mislim da su ovčari neopevane budale. Ali ja ih znam i svaki dan ih vidjam. Poznajes li ti nekog ovčara?
Misko, nemoj tako, pa jel to lepo? :) Jesi ti znao da nadjes temp graficke kada si dobio prvi komp? Nisam ni ja, gle cuda.. covek NE ZNA, daj da mu pomognemo, gde ce sad da cuva ovce po kisi..
@M@3x, ne zna se jos uvek niti mozes da znas da je 100% do monitora ili do graficke, ne mozes tako da procenjujes sa 100% accuracy, zamisli covek ode da kupi nov monitor i opet mu se to desava..
@ivkes, za pocetak odnesi tvoj komp kod ortaka pa probaj vidi kako se ponasa na drugom monitoru, pa ako ima isti taj problem probaj drugu graficku i videces sta je u pitanju posle te 2 opcije..treci tip bi bio na MEMORIJU, nije iskljucena ni ona posto je i memorija vezana za sliku.. prosto ko pasulj.
:: Prijatelju, ako STVARNO nisi sposoban da nadjes temperaturu graficke karte bolje prodaj taj kompjuter i idi cuvaj ovce negd :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: Momci, dok se vi prepucavate, meni problem i dalje stoji, dajte nacin da proverim i graficku i monitor, bio bih vam zahvalan :DD :: :: :: :: :: ::
Hvala vam puno na savetima, ali je neizvodljivo proveriti problem na ovaj nacin, iz razloga sto sam kuci jos mozda 10 dana ( zelim da ostavim mojima ispravan komp), a problem se javlja samo ponekad, ne stalno, za 2 meseca se nije ponovilo ni 10 puta... Znaci mogu da prikljucim drugi monitor ili drugu graficku, da je problem prisutan i dalje, ali se ne pojavi... Zar nema neki program kojim bi moglo da se utvrdi o cemu se radi, kao ovaj predlog za merenje temperature graficke... Pozdrav
probaj drugi browser, probaj copy paste umesto da odmah kliknes odavde, meni radi, nek se jave i drugi clanovi foruma pa ce da ti kazu da li im radi link ili ne.
Meni radi.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Tesko je ovako na daljinu, ali mi dosta lici i na to da mu nesto pojede sav ram i treba vremena da se refresuje. Treba videti da li je u tom trenutku HDD non-stop aktivan i da li reaguje ctrl-alt-delete.
Mislim zbog, kao sto kaze `sve otvorene aplikacije` i dodje slika deo po deo, posle restarta sve ok radi.
@ivkes: Sta si to sve pootvarao? 2Gb je malo za win7+`par`otvorenih aplikacija, brows...Nisi valjda i pokusao da pokrenes neku igricu, nezatvorivsi ostale aplikacije, browser...?
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.