Imam windows 7 ultimate 64 i primetila sam da se ponekad sam restartuje kada je idle. Ovo se ne desava cesto, mozda nekoliko puta mesecno. Nema nikakvih drugih problema. Windows je sredjen za ssd po ovim uputstvima http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=340129 Hardver je na fabrickim podesavanjima. Sta bi ovo moglo da bude? Pozdrav i hvala
Desni klik na My computer pa onda Properties , pa onda Advanced System Settings , pa onda Setting onaj treci po redu gde pise System startup , system failure , and debugging information , tu iskljuci Automatically restart i idi na OK , kada to uradis vise ti se ne bi trebao restatrovati!
Molim te uradi screen shot celog desktopa, sakrij ikonice ako hoces ali ostalo da ti vidim. Ili uradi screen shot od desni klik na my comp>propertiesa.
The resolution to this issue is to disable, delete and then recreate the paging file. To do this, carry out the following steps:
1. Right-click on Computer icon on Desktop and select Properties (or press WIN + Pause/Break keys). Now click on Advanced system settings link in left side pane (You can open it directly by giving sysdm.cpl command in RUN or start menu search box). Now click on Settings button in Performance section.
2. Now go to Advanced tab and click on Change... button under Virtual memory section.
3. Uncheck `Automatically manage paging file size for all drives` option if enabled.
4. Now select C: drive from the list and select the radio button labelled `No paging file`, then click the Set button.
5. Click Ok button and reboot your system.
6. After restart, delete `pagefile.sys` from the root of C: drive. Please note that pagefile.sys is a hidden file and is not visible until you set the folder option to view hidden files.
7. Defragment C: drive by providing defrag /h c: command in Command Prompt.
8. Re-enable the paging file by following steps 1-3 above.
9. After selecting drive C: in the list, select the radio button for `System managed size` and click Set.
Ne ni slucajno ovo sto ti pedja rekao, on se nije setio da koristis SSD, nemoj to da radis tako.
Prvo, ono sam pogresio, mislio sam da ti windows nije aktiviran.
Drugo, radices ovo pedjino ali samo na drugi nacin
My Computer> desni klik Properties> (leva strana) Advanced system settings> tab Advanced> > u performance delu stisni Settings > tab Advanced> ctisni Change.
Iskljuci `Automaticly menage page file settings` i selektiraj particiju koja se nalazi na hard disku, a ne na SSD i ima podosta slobodnog prostora. Od tri opcije izaberi `System Menaged Size` i obavezno stisni Set. Ok, Ok, Ok Ok i ako te pita uradi restart, a ako te ne pita, opet uradi restart i javi.
Po Pedji ti imas malo te virtuelne memorije da bi odradila ono sto ti rekao u prvom postu, to bi bilo tacno ukoliko si podesavala SSD koji obicno obrise celu virtuelnu memoriju iako se trazi da se preseli na HDD. Uradi ovo sad pa probaj opet ono pedjino iz prvog posta.
Srdjanc, uradila sam po tvom upustvu. Za System Menaged Size sam izabrala hard disk koji ima slobodno 200gb. Restartovala sam kompjuter, ali kada sam ponovo uradila ono iz prvog pedjinog posta, opet mi je izaslo isto upozorenje. Evo kako izgleda: http://i229.photobucket.com/albums/ee299/mnedel/Untitled-3.jpg
Pod `Write debugging information` treba da staviš `don`t write` ili `no dump`, ne znam na pamet kako se zove opcija, nisam na windozi. Isključi i `Write an event to the system log`
tvoj kompjuter je dovoljno moćan da bi ga sakatila kojekakvim tweak-ovima za slabije kante. ovo je u stvari ultimativni tweak: brisi taj 7 ultimate i nalepi 7 home premium 64x. posle izbaciš višak đubreta iz `turn wind. features on or of`, isključiš sys restore, višak servisa stopiraš jednim klikom na dugme tweaked settings u SMARTv1.2a. kakvi crni restarti mašina ima da poleti. i na kraju snimiš image.
Sada sam ukljucila kompjuter i windows se vratio na osnovni izgled. Sve je nestalo iz task bara.Ne mogu nista ni da ubacim u task bar. Izgled svih foldera se vratio na osnovni, kada promenim velicinu ikonica, ako izadjem iz foldera odmah ih vrati na stari izgled, webshoots ne radi. Zune ne radi, Media player, itunes i drugi programi se ponasaju kao da ih prvi put koristim, traze pocetna podesavanja... Jel ovo znavi da se bespovratno izgubilo sve od mojih podesavanja? Sta da promenim da se stvari vrate u normalu? System restore je bio izgsen zbo ssd. Uradila sam po savetima iz Srdjanc postova, iz prvog pedjinog posta i to sto je savetovao Neba.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.