Evo odlucio sam se za Win 7 pa mi treba pomoc koju sedmicu da instaliram!
HDD na koji cu da je instaliram (master) mi je 40GB, imam jos jedan od 40GB(slave) Intel Pentium4 2,8GHz 1,5GB rama grafa 512MB
Nisam neki zahtevan korisnik. net, muzika, filmovi, igrice.... Od programa imam samo ono sto mi treba da radi normalno racunar. CCleaner, O&ODefrag, Malwarebytes, Office 2010, Ashampoo, Avast...
Interesuje me i koliko koji Win (7) zauzima prostora na HDD-u sa pratecim programima da radi sve ok!
Racunaj da ce go windows sa usko sistemskim stvarima kao sto su drajveri i kodeci relativno brzo da naraste na desetak gigabajta, a 64bit verzija (za kojom doduse nemas potrebe) jos koji gigabajt vise.
Sa najosnovnijim programima za normalno funkcinosanje racinara racunaj bar na pola tog master harda. Ako kuburis s prostorom bolje se drzi XP-a.
Imas na piratebay onaj MAFIAA 32/64 sto vec ima sp1 ubacen da se ne cimas, radi bez problema.
:: Nije mi problem prostor :: Valjda je dosta 40GB za Sistem i pratece programe :: Ovaj drugi HDD koristim inace za muziku, filmove igrice i tako to :: :: Koji da instaliram Win 7 :: :: ::
i narezo sam ga sa ImgBurn-om na DVD Jel to OK? Nego se sad samo dvoumim koji WIn 7 da instaliram! Nesto sam gledo po netu pa mislim da nemam potrebu za ovaj Ultimate, (mozda gresim) zato pitam, da mi neko objasni to malo bolje!
Ko ga jebe, dzabe je. Neces na znam ti kolko da ustedis na prostoru nekom drugom verzijom. Taj sto si skinuo nije aktiviran, moraces da skines aktivator kod pirata.
Jes` ti proverio ima li drajvera za taj tvoj krs? Obavezno nadji bar one za ethernet pre instalacije da ne bi dosao u situaciju da ih windows nema pa nemas na cemu da ih trazis, to ako ti je net uopste spojen preko lana.
:: Ja sam skino odavde :: :: http://www.downloadcrew.com/article/25014-windows_7_ultimate_sp1_32-bi :: :: i narezo sam ga sa ImgBurn-om na DV :: Jel to OK :: Nego se sad samo dvoumim koji WIn 7 da instaliram :: Nesto sam gledo po netu pa mislim da nemam potrebu za ovaj Ultimate, (mozda gresim) zato pitam, da mi neko objasni to malo bolje ::
Imam aktivator i drajvere za zvuk i agp (na USB-u su mi) nemam jedino za Lan. Zar mi se za Lan nece automatski instalirati? Inace koristim KDS net! Za XP nisam morao to instaliram, sve je sam odradio.
net, muzika, filmovi, igrice, ofis....? Pa to je skoro SVE (izuzev programiranja...).
04.05.2012. 15:53
status: user broj poruka: 10999
Hocu da kazem, spisak koji si dao, moze da podrazumeva prilicno ZAHTEVNOG korisnika (u pogledu potrebnog hardvera). Za ovaj hardver, Win7 32bit Starter ce biti max... Zaboravi OZBILJNO igranje. RAM od giga i po je JEDVA dovoljan za Win7 ako se pokrene neka igra, pusti HD film...
:: Imam aktivator i drajvere za zvuk i agp (na USB-u su mi) nemam jedino za Lan :: Zar mi se za Lan nece automatski instalirati :: Inace koristim KDS net :: Za XP nisam morao to instaliram, sve je sam odradio :: :: ::
Drži se ti bajo ikspea.Sedmica će ti kočiti sa tim hardverom. Kanarska niskoletačka žaba sabljarka koja pljuje otrov ljudima u oči posle zalaska sunca.
Brate, to ce dumre vrlo brzo pod bilo kojom sedmicom. Cenim a ces posle 4 dana instalecije svih navedenih programa da skapiras i da obrises sve to u PM i ponovo instaliras XP. I ne brini, neces biti ni prvi a ni poslednji koji ce da skapira da se sjebo sa 7com na slabijoj masini od S939.
F650GS Dakar
:: :: Evo odlucio sam se za Win 7 pa mi treba pomoc koju sedmicu da instaliram :: :: HDD na koji cu da je instaliram (master) mi je 40GB, imam jos jedan od 40GB(slave :: Intel Pentium4 2,8GH :: 1,5GB ram :: grafa 512M :: :: Nisam neki zahtevan korisnik :: net, muzika, filmovi, igrice... :: Od programa imam samo ono sto mi treba da radi normalno racunar :: CCleaner, O&ODefrag, Malwarebytes, Office 2010, Ashampoo, Avast.. ::
kad se taj komp `rodio`, on je bio predviđen za XP...7-icu je glupo stavljati na takvu mašinu jer će je previše opteretiti tj koristiće previše resursa za same procese windows-a, plus zajebancija sa drajverima kojih faktički nema nego se uglavnom koriste oni od viste, mada i njih nema za sve starije ploče i ostale komponente. Kao kad bi pokušao da staviš android na NOKIA e50...
Možeš ti da staviš, možda će ti zadovoljavajuće raditi, ali neće biti bolje od XP-a sigurno.To `normalno` je za većinu korisnika mučenje i čekanje minut-dva da se otvori samo windows explorer.
Što se tiče HD filmova- odma` zaboravi.Taj procesor će se od HD filma po samom pokretanju plejera ugušiti kao moji ukućani kada ja izujem patike.Potreban je dual core za HD filmove. Na sestrinom kompu sam probao da pustim HD film, i procesor je vikao `kill me please!`... A ona ima Asus M2N ploču i Athlon 64 3200+, 2 giga rama,...
:: :: A cemu onda ovo :: http://windows.microsoft.com/sr-Latn-CS/windows7/products/system-requirement :: I kako ja necu moci da teram taj Windows :: :: Svi nesto pisete, stavi ali vratices se na XP! :: Zasto :: Dajte malo objasnjenja :: :: Zasto nemogu na ovu konfiguraciju, konkretno mi recite :: Sta je problem :: :: Citam na netu da su ljudi stavljali i na slabije konfiguracije pa je radilo sasvim normalno :: :: Igrice neteram na racunaru, samo CS preko neta :: I sta je sa HD filmovima ::
Evo instalirao sam Win7 HomePremium i sve sljaka odlicno! Imam samo jedan problem, nemogu da udjem na Gmail! Sta treba da radim? Jel treba mozda nesto dodatno da instaliram?
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.