Instalirao sam sistem na manjem hardu(imam ih dva) i sad kad ovaj veci izvadim, pise mi boot mgr is missing...ne razumem, kako to da popravim jer neće da se butuje bez ovog drugog. Hvala.
:: Instalirao sam sistem na manjem hardu(imam ih dva) i sad kad ovaj veci izvadim, pise mi boot mgr is missing...ne razumem, kako to da popravim jer neće da se butuje bez ovog drugog. Hvala ::
Dešava se da prilikom instalacije Windows 7 Boot manager bude instaliran na drugi disk u odnosu na onaj na koji se instalira OS. U tom slučaju treba samo da sa starog diska prebaciš boot manager na novi. Da li se baš to desilo proverićeš tako što ćeš da vratiš drugi hard u računar i uključiš ga. Ako sve radi kako treba, onda je boot manager problem. Mislim da na linku ispod možeš da pronađeš uputstvo kako i šta treba da uradiš
jesi podesio boot u biosu? Kako ti je povezan taj hard disk, da li je u pitanju IDE ATA ili SATA??? Ako je ATA jel podesen adekvatno jumper? Ako ti treba pomoc daj neke informacije
:: Probao sam ovo sa linka sa komandama i nakon rstarta mi ispisuje :: :: `Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key :: :: Nakon toga sam ubacio instalacioni disk od win7 jer sam hteo da ga ponovo instaliram i on ladno ne vidi hard disk bez ovog drugog!!! Kako to :: :: ::
A vidi li ga bios? Ako ga ne vidi ni bios, pogledaj da nisi kablove salucajno malo zakacio i izvukao vadeci onaj disk? Prebaci mu dzamper na master (ne znam sta je bio - pogledaj). Da se ne bi zezao sad sa sistemom, ako nemas nista bitno (ili bekap-uj ako imas nesto) formatiraj to i instaliraj ispocetka...
Ne bi trebalo da ne vidi hard disk, možda windows instalaciju na njemu... Ako bukvalno ne vidi hard disk na koji može da se instalira, pokreni sistem sa CD-a (DVD-a) na kome imaš neki program za particionisanje diska, onda obriši windows particiju na manjem disku i eventualno recovery particiju koju instalacija kreira i napravi jednu primarnu i obeleži je kao aktivnu. A zatim ponovo pokreni instalaciju (naravno, prethodno otkači veći hard disk, da opet ne ode boot manager na njega).
I sam sam po instalaciji wideo da je boot manager na drugom disku, pa sam isti morao da prebacim ručno na novi. Potrajalo je nekih 10-ak minuta. Jedino što se ne sećam tačno svih koraka...
Ako imaš volje, pre nego instaliraš ponovo drugi windows, probaj još ovo.
disk je sata, kad je podesen na boot u windowsu, onda nece da butuje, odnosno butuje samo kad stavim drugi hard pod boot option 1 Problem je sto ovaj drugi hard treba da prodam, a ako ne mogu da instaliram win na ovaj gde mi je trenutno sistem, onda mi ni komp nece raditi...
najjednostavnije resenje ti je da uzmes instalacioni disk i sa prikljucenim samo jednim hard diskom (taj na kome ti je sistem) odradis system repair i onda ces moci da ga koristis...
:: disk je sata, kad je podesen na boot u windowsu, onda nece da butuje, odnosno butuje samo kad stavim drugi hard pod boot option :: Problem je sto ovaj drugi hard treba da prodam, a ako ne mogu da instaliram win na ovaj gde mi je trenutno sistem, onda mi ni komp nece raditi.. :: :: :: ::
Pa jesam izbacuje mi ovo: `Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key`
@ssh druze, ja ne mogu da nadjem bcdedit.exe :(
:: najjednostavnije resenje ti je da uzmes instalacioni disk i sa prikljucenim samo jednim hard diskom (taj na kome ti je sistem) odradis system repair i onda ces moci da ga koristis.. :: :: :: :: disk je sata, kad je podesen na boot u windowsu, onda nece da butuje, odnosno butuje samo kad stavim drugi hard pod boot option :: :: Problem je sto ovaj drugi hard treba da prodam, a ako ne mogu da instaliram win na ovaj gde mi je trenutno sistem, onda mi ni komp nece raditi.. :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.