Prvo se zaglupelo sve dok sam tražila nešto po externom usb2 hardu. Iz direktorijuma u direktorijum, klik, klik, klik, bek, klik, bek, bek, klik, klik.. ups. Odjednom krene ono gore gde piše `address` da se pomera (kao kad downloadujemo nešto) i stane na pola i sve stane, i vidim gore `not responding`. Međutim, hard ima dva usb kabla, pa sam samo ubacila i taj dodatni drugi, i evo nije se taj problem više javio.
Ali..
Kingston usb flash od 16gb. Spojim ga prvi put, registruje ga, sve ok, vidim šta je na njemu i krenem da prebacujem to na hard (interni), kad on meni nešto bla bla nema tog fajla. Ja na cancel, opet u kingston da uđem - prazan. Hm. Vadila sam ga par puta i svaki put je bilo isto. (ps isto se dešava i ako probam da kopiram s njega preko total commandera)
Malopre.. Spojim canyon mp3 player. Radi, vidim puni se, registruje ga win. I onda uđem u njega, označim sve, delete.. Pojavi se opet ono čudo u address baru i cap: nema fajlova. Pogledam u devices, uopšte nema tog usb uređaja spojenog više. Otkačim ga, opet ga spojim. Ima ga, puni se, sve kao ok. Pristupim mu, označim, delete. Cap. No files. Opet ga nema u devices.. I tako u krug.
Mislim da to nikad, ali baš nikad nisam radila. (Flešovala sam dvd rezač, je l` to slično?)
Objasni mi kako i sutra ću (danas nemam vremena). :)
:: Probaj druge usb portov :: Jesi li, kao svaka dobra cura, flesovala tu plocu najnovijim BIOS-om :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`
:: Probaj druge usb portov :: Jesi li, kao svaka dobra cura, flesovala tu plocu najnovijim BIOS-om :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
Skines najnoviji bios za tvoju plocu http://goo.gl/DuCym Extrakujes ga na usb flesic. restartujes komp, udjes u bios i trazis EZ flash i odatle je sve lako, nadjes bios na usb preko EZ-a, tresnes enter i gotovo. Ako kojim slucajem to ne pomogne, onda treba da reklamiras plocu, ali moraces da izvadis njenu bateriju, da bi se obrisao novi bios koji si flesovala (serviseri ne vole nove biose)
@Prase, ti uvek nadjes nesto konstruktivno da kazes, te nisi ni sad razocarao Pa valjda je lakse da proba da flesuje bios i (eventualno) resi problem ili da reklamira plocu i ceka 2+ nedelje na odgovor/zamenu?
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Ako ti nestane ikona my computer, normalno flash bios ???
29.04.2012. 16:18
status: user broj poruka: 82
A sta ako nesto krene po zlu kao sto to obicno biva po marfijevom zakonu, pogotovo onima koji nesto rade prvi put? Ja bih pre probao sa nekim live cd, hiren`s ili slicno da vidim da nije do sistema-drajvera... ili cak instalirao sistem ponovo, pre nego sto bih bios menjao... ili clear cmos...
@Miskonius I znaci po tebi ako izvadi bateriju brise se novi bios :) A dal da je vraca ili da je baci hahaha Mislim (namerno ne msm), ako imas jos neke varijante ovde (`tresanje kaveza`), za koje drugi ne znaju :) onda izvini... :)
1. Formatiras Usb flesh u fat32 2. Iskopiras ROM file na flesh 3. Restartujes racunar 4. Pritisnes del i udjes u UEFI BIOS 5. Pritisnes dugme advanced u gornjem desnom uglu. 6. Odes u opciju Tools > EZ Flash 7. Program nalazi flesh automatski,pritisnes enter i o.k.
Cekaj, da menja bios preko USB flesha, a ne valjaju joj usb??? Bolje mozda da snimi na cd, pa tako ...!?
:: Sa 1102 BIOS-om se bas taj problem resav :: :: Link> http://tinyurl.com/bqqe9y :: :: Uputstvo za flesovanje na M5A97 pr :: :: 1. Formatiras Usb flesh u fat3 :: 2. Iskopiras ROM file na fles :: 3. Restartujes racuna :: 4. Pritisnes del i udjes u UEFI BIO :: 5. Pritisnes dugme advanced u gornjem desnom uglu :: 6. Odes u opciju Tools > EZ Flas :: 7. Program nalazi flesh automatski,pritisnes enter i o.k :: :: Napomena: Flesh ne sme biti veci od 2GB :: :: :: ________________ :: CPU-Z Validator :http://goo.gl/AS5c :: ::
Ja imam istu plocu. Pravila je i kod mene probleme sa samo nekim Usb periferijama. Flesovao sam bios i vise nisam imao probleme. Konkretno sa Transcend 2gb.fleshom.
Eh da, zaboravio sam nesto da kazem. Ako si slucajno ubacivala u plave usb portove [ oni su 3.0 ],nece da rade ili muljaju u radu dok ne instaliras drajver sa diska za njih.
Re: Ako ti nestane ikona my computer, normalno flash bios ???
30.04.2012. 02:43
status: user broj poruka: 4420
Momce ne znam zasto se javljas da komentarises moje postove kad je fleshovanje bios-a za tebe ocigledno bauk. Cura je sama sklopila komp, sama instalirala OS, i posto ocigledno nije glupa fleshovanje biosa (i to jos na Asus ploci) bice najlakse od svega navedenog. Nema tu sta Marfijev zakon da trazi, ako skine pravi BIOS uradi tacno ono sto joj je receno greske nema Sto se tice kaveza ti i Prase stvarno delujete kao da ste pobegli iz istog pa molim obojicu da ne trolujete bas svaku temu.
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: A sta ako nesto krene po zlu kao sto to obicno biva po marfijevom zakonu, pogotovo onima koji nesto rade prvi put :: Ja bih pre probao sa nekim live cd, hiren`s ili slicno da vidim da nije do sistema-drajvera... ili cak instalirao sistem ponovo, pre nego sto bih bios menjao... ili clear cmos.. :: :: @Miskonius :: I znaci po tebi ako izvadi bateriju brise se novi bios :) A dal da je vraca ili da je baci hahah :: Mislim (namerno ne msm), ako imas jos neke varijante ovde (`tresanje kaveza`), za koje drugi ne znaju :) onda izvini... :) :: :: ::
Nisam ja za tebe `momce`, a ja imam pravo da dam svoj komentar! Ti ces da me naucis sta je fleshovanje? Koje si godiste malac? Mogu ti verovatno tata biti! Ja sam to fleshovao kad ti nisi znao sta je digitron! Kad su postojali samo floppy za fleshovanje. Zato cuti ne sramoti se, nadji nekog ko ce da ti potvrdi da se novi bios kojim fleshujes plocu brise posle vadjenja baterije. Gluposti moraju da se isprave, i zato moj komentar tvog posta ako ti nije jasno!
Ajde ne lupaj koliko god da si mlad/star. Kad se izvadi baterija iz ploce (i prodje nekoliko minuta) BIOS se resetuje i vraca na defaulttni. Nemam ja tebi sta da dokazujem, nadji ti meni jednog koji ce da potvrdi to sto ti pricas.
:: Nisam ja za tebe `momce`, a ja imam pravo da dam svoj komentar! Ti ces da me naucis sta je fleshovanje? Koje si godiste malac? Mogu ti verovatno tata biti! Ja sam to fleshovao kad ti nisi znao sta je digitron! Kad su postojali samo floppy za fleshovanje. Zato cuti ne sramoti se, nadji nekog ko ce da ti potvrdi da se novi bios kojim fleshujes plocu brise posle vadjenja baterije. Gluposti moraju da se isprave, i zato moj komentar tvog posta ako ti nije jasno :: :: ::
ja bih isto flash-nuo bios na poslednji i proverio da li sam dobro instalirao drajvere za chipset, eventualno instalirao poslednje.. a ako ima problem sa flash-ovanjem bios-a neka se javi.
PS ne mora da vodi uopste racuna o verziji biosa, dovoljno je da kaze da nije flash-ovala bios uopste, a vadjenjem baterije se resetuje bios da ne bude zabune.. ne brise se kada hoces da ga brises nego mora da se reflash-uje na prethodnu verziju, ako se obrise - cao zdravo :) Verovatno je Misko slucajno napisao da se brise vadjenjem batt misleci na RESET.
Ne bi bilo lose da pre flesovanja BIOS-a podignes live win, kao sto rece @sargov i ako tu radi OK, sve je jasno, a ako ne, flesni je bez razmisljanja i pomoli se da ce da radi, a ako zeza, pravac reklamacija.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
ja se sve nesto plasim da nije odradila nesto kako treba, nije da je potcenjujem, ali moguce...
:: Ne bi bilo lose da pre flesovanja BIOS-a podignes live win, kao sto rece @sargov i ako tu radi OK, sve je jasno, a ako ne, flesni je bez razmisljanja i pomoli se da ce da radi, a ako zeza, pravac reklamacija :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Pa sve je moguce, ali ipak nema tu sta mnogo da se odradi. Zabodes flesku i koristis je. Jedino mi pada na pamet da je umesto fleske zabola karmin u USB i ocekuje da ce nesto od podataka izuci iz njega, hehehe, sala mala:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: ja se sve nesto plasim da nije odradila nesto kako treba, nije da je potcenjujem, ali moguce.. :: :: :: :: Ne bi bilo lose da pre flesovanja BIOS-a podignes live win, kao sto rece @sargov i ako tu radi OK, sve je jasno, a ako ne, flesni je bez razmisljanja i pomoli se da ce da radi, a ako zeza, pravac reklamacija :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
nema tu sta ali treba drajveri da se instaliraju kako treba jer to je najbitnije... ko zna sta moze da se pokarabase
:: Pa sve je moguce, ali ipak nema tu sta mnogo da se odradi. Zabodes flesku i koristis je. Jedino mi pada na pamet da je umesto fleske zabola karmin u USB i ocekuje da ce nesto od podataka izuci iz njega, hehehe, sala mala: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ja se sve nesto plasim da nije odradila nesto kako treba, nije da je potcenjujem, ali moguce.. :: :: :: :: :: :: :: Ne bi bilo lose da pre flesovanja BIOS-a podignes live win, kao sto rece @sargov i ako tu radi OK, sve je jasno, a ako ne, flesni je bez razmisljanja i pomoli se da ce da radi, a ako zeza, pravac reklamacija :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: ::
Problem prave samo prednji usb-ovi koje sam spojila preko onih prvih usb pinova (ima valjda 3 komada), da probam prvo u neki drugi ili prvo da flešujem? (evo dok ovo kuckam, ubacujem problematični kingston pozadi u usb...)
Drajvere sa diska sam odmah instalirala (no, koliko kontam oni su samo za trojku, a tu još uvek ništa gurnula nisam, da `prostite).
Btw kad ste već ovde svi... Juče sam probala da vidim kako će furati settlers 7... Lm, da. Traktor. Najkasnije u subotu ima da uzmem tx3. Drugo, temp procesora je otišla na 57, ali me ploča više brine. Ona je bila na 49. !!!! Da napomenem da je kućište sa jedne strane otvoreno, tj sa strane koja je `naslonjena` na zid (hladni, unutrašnji zid stana). Sad se prosto plašim da probam heroes of m&m 6.. :/ Treće, sva podešavanja u igri mi je stavio na low, uz komentar da mi kartica ne podržava medium i high podešavanja (zar je ta igra toliko jača od hd6850???). Zatim, rezolucija je bila dno dnova, pa sam to uspela da promenim da igra izgleda koliko toliko `sitnije`. Međutim, jutros kad sam startovala komp (znači, prvi reset posle igranja), drajveri za monitor su nestali i monitor mi je registrovan kao neki generic bla bla bla. ??
(da, radi kingston normalno pozadi.. samo front nije ok)
mozda nisi lepo spojila prednje usb od kucista ,ali mislim da jesi ...mozda je do portova na kucistu? znam lika koji je te portove ubo u audio na ploci i tako spalio usb flash...
a koju verziju Win-a imas,da nije neka Home made ?
Moguće da je kućište sjebano.. Jer imam i problem oko dvd uređaja. Otvara se sam od sebe! A kućište je ono koje ima kao svoja vratanca... Blueberry bc v12. Ćušnem ga sa strane i otvori se dvd. :| Nekad se tako otvara i zatvara sam od sebe par puta (taman kad poželim da ga odvalim da ga ili sjebem do kraja ili popravim, smiri se).
Win za šire narodne mase, naravno. :D Izgleda precrackovana verzija.
:: mozda nisi lepo spojila prednje usb od kucista ,ali mislim da jesi ...mozda je do portova na kucistu :: znam lika koji je te portove ubo u audio na ploci i tako spalio usb flash.. :: :: a koju verziju Win-a imas,da nije neka Home made :: ::
što se tiče te temperature procesora.. U uefiju na onom prvom kao homepage-u mogu da menjam rad kulera: energy saving, normal i asus optimal. Stoji na normal. Da ga bacim na optimal? To bi trebalo da bude jače (doduše i glasnije, ali se plašim da ga ne spalim sad kad startujem heroje..)..
kupi usb produzni ili neki usb hub, to je sve do 500 kinti zakaci na zadnji usb, provuci kabl i eto ga, nemoras vise da se zavlacis iza kompa. Ocigledno da imas problema sa prednjim usb, verovatno je sjeban na kucistu, lakse ti je ovo nego da se zezas sa tim. Koju stranu kucista si naslonila na zid, onu koja ima prilaz komponentama ili onu drugu, temperature se cine visoke mozda si zatvorila dotok vazduha.
:: :: Problem prave samo prednji usb-ovi koje sam spojila preko onih prvih usb pinova (ima valjda 3 komada), da probam prvo u neki drugi ili prvo da flešujem? (evo dok ovo kuckam, ubacujem problematični kingston pozadi u usb...
:: :: Drajvere sa diska sam odmah instalirala (no, koliko kontam oni su samo za trojku, a tu još uvek ništa gurnula nisam, da `prostite)
ne razumem ovo `samo za trojku` mislis samo za XP?
:: :: Btw kad ste već ovde svi... Juče sam probala da vidim kako će furati settlers 7... Lm, da. Traktor. Najkasnije u subotu ima da uzmem tx3. Drugo, temp procesora je otišla na 57, ali me ploča više brine. Ona je bila na 49. !!!! Da napomenem da je kućište sa jedne strane otvoreno, tj sa strane koja je `naslonjena` na zid (hladni, unutrašnji zid stana). Sad se prosto plašim da probam heroes of m&m 6.. :/ Treće, sva podešavanja u igri mi je stavio na low, uz komentar da mi kartica ne podržava medium i high podešavanja (zar je ta igra toliko jača od hd6850???). Zatim, rezolucija je bila dno dnova, pa sam to uspela da promenim da igra izgleda koliko toliko `sitnije`. Međutim, jutros kad sam startovala komp (znači, prvi reset posle igranja), drajveri za monitor su nestali i monitor mi je registrovan kao neki generic bla bla bla. ? :: :: (da, radi kingston normalno pozadi.. samo front nije ok
Za monitor drajveri se ne instaliraju jos od windowsa 98, tako da ti ne treba drajver. A da li si instalirala adekvatan drajver za taj windows koji imas? Pogledaj u device manageru pod `DISPLAY` da li pise `Generic Driver` ili recimo `ati 6800`..? I daj sshot tvog device managera sa prosirenim tabovima za hardware ako moze.
Za plocu se ne brini, to je ok temperatura, ne boj se nista..
- Za DVD proveri kako lezi MOLEX konektor napajanja, da ne ulazi onako lagano (kao da ima lubrikant:P) pa gurni drugi molex za svaki slucaj, naravno dok je ugasen komp.. ja bih eventualno otvorio taj DVD i ocistio gumicu za otvaranje vratanca (ali to kad budes mogla nije hitno:)
PS o blagosloven bio Ishmerishu sto mi rece za ovaj skin za FF koji ima u sebi tinyUrl shortener, lakse se zivi, hvala matori
Tu koja ima prilaz komponentama. Mislim, nije naravno bukvalno naslonjena na zid, ali je ta strana okrenuta ka zidu i bez lima je (mrzi me da ga skidam svaki čas..), i ima jedno 2 cm do zida.
:: kupi usb produzni ili neki usb hub, to je sve do 500 kinti zakaci na zadnji usb, provuci kabl i eto ga, nemoras vise da se zavlacis iza kompa. Ocigledno da imas problema sa prednjim usb, verovatno je sjeban na kucistu, lakse ti je ovo nego da se zezas sa tim. Koju stranu kucista si naslonila na zid, onu koja ima prilaz komponentama ili onu drugu, temperature se cine visoke mozda si zatvorila dotok vazduha :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.