Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Problem sa reinstalacijom win7 na laptopu
STRANA 1 OD 1
repsi Problem sa reinstalacijom win7 na laptopu 27.04.2012. 21:12 T45447

status: user
broj poruka: 1276
Postovani, evo prodao sam laptop samo bi da mu stavim engleski win7.. uopshte nije bitno da li ce biti original ili ne (iako imam original key na poledjini laptopa). Laptop je kupljen u Spaniji i ima D: recovery particiju medjutim nisam je pokretao jer ne parlam spanski. Pa vas pitam sada: kako najlakse da stavim win7 bilo koji na engleskom?

Preko windows update-a ne mogu jer nemam ultimate verziju nego home premium.

Evo sta sam ja probao do sada:

preko wintoflash programa nabacio win7 na usb sa boot-om i probao ga na laptopu medjutim posle biranja jezika,regiona i tastature (jezik) na sledecem screenu mi se pojavi ovako:
select the driver to be installed. I onda mi se pokaze kao error: no device drivers were found. Make sure that the installation media contains the correct drivers, and then click OK.

googlao sam malo i kazu ljudi da mi treba SATA - ahci driver kako bi skontao moj hdd u laptopu.. e sad kako to naci?

moj konkretan model je Hp dv6 6070es, da li su isti driveri za dv6 6070ee?

http://tiny.cc/u8tfdw

skinuo sam odatle sve sto mi je logicno i probao da ubacim u drugi usb i da ga skonta, ali uvek isto.. Da li je rec o nekom drugom driveru, tj konkretno sta ja trebam njemu da ubacim da bi se on skonto sa samim sobom?

Sta mi vi predlazete..? izgubio sam 5 sati zhivota i stvarno nemam nameru da gubim josh toliko ili vishe ako vi znate neki bolji predlog...

`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.`
Mario Andretti
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ikaiaki re: 27.04.2012. 21:42 #414837

broj poruka: 316
udji u bios i promeni iz sata u ahci
repsi re 27.04.2012. 21:53 #414843

nisam siguran da to mogu uraditi, tj. ne znam kako?

kad udjem u bio, on je vrlo siromashan i nema tu puno podesavanja. Postoji main page gde su specifikacije samog laptopa i nema nikakvih podesavanja, zatim security (tu nije 100%), diagnostics (memory i hdd tests), system configuration (tu imam sledece: language, virtualization technology, fan always on, action keys mode i boot options) i to je sve...

Mario Andretti

Dragg re 27.04.2012. 22:40 #414859

broj poruka: 2270
Ja bih probao da izvadim HDD, prilključim ga na desktop, instaliram win7 i probam da podmetnem laptopu. Postoji velika šansa da će se uspešno prekonfigurisati.

sargonv ... 27.04.2012. 23:07 #414865

broj poruka: 82

Win-u 7 uopste ne treba to AHCI menjanje u biosu ili bilo gde, to treba Win-u XP! Zar taj lap nema dvd ? Koja je to varijanta Win7 koji instaliras?

Nadji drugi Win7... imas na torentima, trazi onaj sto se zove `MAFIA` sa SP1, otkljucan, full updateable, ima sve verzije od Starter do Ultimate i 32bit i 64bit... ali zauzima 4,5 GB tako da ti treba flash od 8gb... ili trazi neki drugi Win7...

Ako nema dvd, probaj sa drugim flash drajvom ili drugim programom za pravljenje bootabilne instalacije na flash (npr. UltraISO) ...

Uputstvo za UltraISO:
- otvori image fajl Win7 sa UltraISO
- na BOOTABLE tab-u izaberi WRITE DISK IMAGE
- izaberi USB stick pod `Disk Drive`
- izaberi metod (preporucljivo da izaberes USB-HDD+)
- klikni Write

operator re 27.04.2012. 23:18 #414868

broj poruka: 4266
Nisi naveo ni model laptopa ni koja je verzija Win7-ce.
Ima modela Fuji-ja gdje je trebalo da se skine zastita od regijonalnog menjanja, a verzija je bila Danska. Kad sam probao da instaliram, samo sam dobijao grešku cant find usb hdd drive, please contact administrator.
Ubacio sam raid drajvere u win7 instalaciju i sve je proradilo kako treba. NAime, unutar win7-ce nemaju svi raid kontroleri, pa ako ti je noviji laptop, onda podstoji i ta mogućnost.
Najlakše skineš sve drajvere i ubaciš u instalaciju.
Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D

ramzesIII Možeš i samo jezik da promeniš... 28.04.2012. 10:35 #414898

broj poruka: 1017

Ako ti baš ne ide instalacija, imaš program vistalizator, zameniš jezik u engleski ili srpski.

repsi u-p-d-a-t-e 28.04.2012. 12:04 #414913

@sargonv
moze neki link ka toj mafia verziji sp1?
laptop ima dvd ali nemam instalaciju na dvd-u pa zato pokusavam preko usb-a.. mislis da bi bilo neke razlike kada bi isto to pokusao sa dvd-a?

@operator
naveo sa model laptopa gore u prvom postu, mozda nisi do kraja citao. Model je: HP dv6 6070es.

Sinoc posle toliko sati igranja sam konacno nasao sta mu je falilo pa sam mu preko drugog usb-a ponudio taj ahci/sata controller tako da sam prosao taj step medjutim tu izgleda tek pricha pochinje :) sledeci korak je bilo rasporedjivanje oko particija i toga... a meni je sve bilo na C: tako da sam mu puko format C: planirajuci da tamo stavim novi Win.. Format fino proshao naravno, ali ne dozvoljava mi da u tu particiju stavim novi win, pojma nemam zashto??! kaze kao da checkujem system log..
Ostavio sam D: particiju gde mi je taj recovery pa mi sada to nudi kad kresnem komp.. tako da mislim da cu morati staviti prvo recovery pa onda opet jovo na novo samo mi nije jasno sta cu opet uraditi na tom koraku? ili da preskocim ovo recoverovanje i odma probam fresh win samo kako?

@RamzesIII
vec sam otvorio temu cini mi se na ovom forumu jos pre, sa tim pitanjem, da li je moguce promeniti jezik na home premium sedmici i dosli smo do zakljucka da se ne moze. Jesi pokusao to nekad? uspelo?

hvala,

pozdrav!

Mario Andretti

sargonv ... 28.04.2012. 12:59 #414923

http://thepiratebay.se/search/windows%207/0/99/301
Ovde imas XYZ verzija win7 koje u sebi imaju vec ubacene drajvere za sve i svasta... Nema mafia sada, koliko sam video, mora da nema seedera... Imam ja, ali sta ti to vredi, jer tesko ti mogu poslati 4,5 gb...

Skini neku drugu verziju, snimi na dvd, pokreni instalaciju sa dvd, kad dodjes do mesta gde te win pita gde da instaliras i prikaze ti particije treba da imas 3 particije C D i jednu systemsku od 100MB koju pravi sam windows...
Pobrisi SVE te particije (dok ne dobijes samo unpartitioned space)
pa napravi nove dve c i d i odaberi c za instalaciju.(sta ce ti ta recovery kad ti vraca win na spanskom?)
Sam win ce te obavestiti da mora da napravi tu systemsku od 100mb i onda odaberi c za instalaciju (treba i posebno da formatiras d particiju mada to mozes i iz windowsa kad instaliras)

repsi re 28.04.2012. 13:31 #414929

trazio sam i ja tu mafia verziju, ali nisam uspeo zato sam i trazio od tebe link :)
Mozda bi bilo najbolje da skinem home premium verziju jer mi je na laptopu vec bila ta verzija... ali skidam i ultimate pa cu probati obe verzije, imam do srede fore ovo reshiti pa polaganeze.. Jedino me malo cima taj recovery disk jer nisam siguran da li mozda slucajno gubim garanciju ili bilo sta? Malo jeste mozda smesno pitanje ali ono, prodao sam ga sa garancijom pa da ne zezam coveka :)

Mario Andretti

repsi bump 28.04.2012. 22:36 #415007

poceo bi sa formatiranjem pa cisto da budem siguran... neko? nesto? :)

Mario Andretti

sargonv ?? 28.04.2012. 22:44 #415009

Ti rece da je kupljen u Spaniji?
Pa to zavisi od prodavca-proizvodjaca... Ovde firme ne postavljaju takve garantne uslove (bar one za koje ja znam). Oni bi trebali da daju garanciju na hardware, a ne na software... Ali sta znam kakav je zakon i praksa u Spaniji?
I ako nesto crkne, trebalo bi da ga nosis u Spaniju na garanciju ili sta???

repsi re 28.04.2012. 23:51 #415026

da uzet je u Spaniji.. uglavnom evo formatiro tj deletovao sam sve particije i napravio jednu sistemsku od 100gb, i po 2 od po 300gb.
Medjutim, kad oznacim sistemsku particiju i kliknem next (nemam nista ponudjeno ostalo) izbaci mi dole uzvicnik i kaze: setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the setup log files for more information.

znao sam da nece proci... tj ista mi je scena i pre nego shto sam formatirao i sada.. neka ideja za dalje?

edit: Evo resenja: http://tinyurl.com/cee6dvc

Mario Andretti
sargonv ... 29.04.2012. 00:29 #415031

Nisi shvatio...
1. pobrises sve particije
2. napravis jednu primarnu od 350gb
3. napravis drugu primarnu od 350gb
4. kliknes na prvu da ti na nju instalira win
5. izadje ti prozor u kome te windows obavesti da mora napraviti systemsku particiju od 100MB (megabajta, ne gigabajta i dakle ne pravis je ti nego on .)...) potvrdi ok
6. kad zavrsi, onda kliknes na tu prvu primarnu od 350 gb da na nju instalira windows7 .) znaci ne na tu system-sku od 100 megabajta nego na tu prvu sledecu od 350 gb .)

Edit: znaci, izgleda si opet pokusavao preko flasha da instaliras
(ili ti je ostao ukljucen u komp, a bio u biosu podesen kao prvi...?
kol`ko razumeh na onom link-u) umesto preko dvd-a?
Pa dobro, bar si se malo izguglao :) sto si mogao i najpre uraditi...
annat Re: ... 02.05.2012. 14:50 #415593

broj poruka: 228
Izvolite: http://torrentz.eu/2b946e66bf1440109b6bb2c242049752b04634b3

::
:: http://thepiratebay.se/search/windows%207/0/99/30
:: Ovde imas XYZ verzija win7 koje u sebi imaju vec ubacene drajvere za sve i svasta... Nema mafia sada, koliko sam video, mora da nema seedera... Imam ja, ali sta ti to vredi, jer tesko ti mogu poslati 4,5 gb..
:: Skini neku drugu verziju, snimi na dvd, pokreni instalaciju sa dvd, kad dodjes do mesta gde te win pita gde da instaliras i prikaze ti particije treba da imas 3 particije C D i jednu systemsku od 100MB koju pravi sam windows...
:: Pobrisi SVE te particije (dok ne dobijes samo unpartitioned space)
:: pa napravi nove dve c i d i odaberi c za instalaciju.(sta ce ti ta recovery kad ti vraca win na spanskom?)
:: Sam win ce te obavestiti da mora da napravi tu systemsku od 100mb i onda odaberi c za instalaciju (treba i posebno da formatiras d particiju mada to mozes i iz windowsa kad instaliras
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs