Drugar je na lapu ubacio sifru pri ulasku u windows. Sta je ubacio prilikom kucanja ne znam, ali to sto on misli da je ukucao nije password. Da li postoji varijanta, da nekako zaobidjem sifru, i da je izbrisem, da nebih gazio ceo sistem i instalirao sve ispocetka.
Možda je dok je ubacivao otkucao šifru koristio srpsku ćirilicu ili latinicu. Probaj tako. Ako nije to onda ako ima Z ili Y u šifri, zameni im mesta. Ako nije ni to onda je ili debil ili je laptop ukraden.
Po instalaciji, Win 7 kreira nalog Administrator (naravno, sa administratorskim ovlašćenjima). Jedino što je ovaj nalog isključen po default-u, pa mora da se aktivira pre nego se iskoristi za prijavu i promenu zaboravljene lozinke. Ukoliko se isti ne vidi u safe modu, znači da postoji već kreiran korisnički nalog sa administrativnim pravima. U tom slučaju jedino rešenje je da se aktivira isključeni nalog Administrator. Na linku ispod je objašnjenje kako...
Skini negde Hiren`s boot verziju 15.1. Namesti da se pri boot-u cita prvo optika. Pri izboru menija biras Dos boot. Nakon toga imas opciju, mislim da je pod 3 Active password changer. Odes na to. Kad te bude pitao koji disk da gleda za lozinku, izbaeres onaj pod 1. Sacekas jedno 5 minuta da nadje sam datoteku, pa pritisnes enter. U listi usera te masine, videces njegovo ime posle Adninistrator, Netframework user, recimo Vlada. Pritisnes redni broj koji je ispred usera Vlada. Pritisnes Y pa enter. Nakon svega toga ide esc dok ne dodjes do dos ekrana. Izvadis hiren`s iz kompa i restartujes masinu. Procice ti do desktopa bez kucanja lozinke.
asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silent patriot pyro 60gb, wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p
:: Skini negde Hiren`s boot verziju 15.1. Namesti da se pri boot-u cita prvo optika. Pri izboru menija biras Dos boot. Nakon toga imas opciju, mislim da je pod 3 Active password changer. Odes na to. Kad te bude pitao koji disk da gleda za lozinku, izbaeres onaj pod 1. Sacekas jedno 5 minuta da nadje sam datoteku, pa pritisnes enter. U listi usera te masine, videces njegovo ime posle Adninistrator, Netframework user, recimo Vlada. Pritisnes redni broj koji je ispred usera Vlada. Pritisnes Y pa enter. Nakon svega toga ide esc dok ne dodjes do dos ekrana. Izvadis hiren`s iz kompa i restartujes masinu. Procice ti do desktopa bez kucanja lozinke :: :: Pozdrav i javi sta si uradio
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.