Pre dva dana mi se samo tako restartovao xp (sp3). Juce dva puta. Danas isto, pa sam poceo skenirati sa antivirusom avast, u toku skeniranja opet restart, prebacio na safe boot, medjutim od onda mi se posle ucitanja restartuje neprestano...
Pa kad sam usao u bios, nisam uspeo nista da proverim, jer je opet restartovao.
Inace konfa mi je P 2.8 Northwood jezgro, ram 1.5 gb, ploca epox, samsung hdd, ati 3650 kartica, napajanje neko serversko od 460W sa tri ventilatora... Kad se dize sistem, temperatura je 39 stepeni, to sam video.... XP je od pre 3 godine instaliran, redovno odrzavan, nije bio spor.
Znas kako,ja sumnjam ili na bateriju za bios ili napajanje. E sad mozda i gresim ali ja bih prvo stavio drugu bateriju na plocu. Ako se isto desava onda stavi drugo napajanje pa probaj. Uglavnom ne gine ti sistem eliminacije...
Чак `празна` батерија не узрокује гашење рачунара већ само сваки пут при паљењу мораш подесити датум јер се ресетује БИОС на датум производње плоче. Када је укључено напајање, плоча се директно из њега храни енергијом. Батерија служи само када је спољно напајање неактивно, да би се чувала подешавања у БИОС-у.
Ако се рестартује пре дизања система, не ваља напајање, сама плоча или каблови између њих (провери контакте).
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Pa rekao je da je restartovao u biosu sto znaci pod br.1 menjaj napajanje, pa tek onda ako je isto, moras proveravati sve ostalo... Pod br.2 memorija, itd...
Generalno, problem moze biti i softverske prirode, pokretanje nekog procesa u toku podizanja sistema moze da resetuje masinu, ala jd da se drzim hardvera za pocetak.
Cest problem na tvojoj masini je pucanje nosaca za procesor tj za kuler procesora pa nema dovoljno dobar kontakt da se ohladi. Kada ga upalis, on je skoro pa na radnoj temperaturi izmedju 35 i 45 za P4 generaciju sa stock hladnjenjem. Pogledaj da se neka od cetiri strane koje drze zabice kulera nije polomila i odvalila pa pcu se ekspresno pregreje i resetuje.
Memoriju proveri za pocetak skidanjem jednog stapa, pretpostavljam da je u konfiguraciji 1GB + 512MB pa vidi kako se ponasa. Kada radi, proveri prstom koliko se greju NB i SB, mogu da budu topli/vruci, ali nikako vreli.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Da li si u skorije vreme dodavao neki uredjej, neku novu graficku isl? Meni se ovo davno desavalo jer sam imao neko noname napajanje, nakon ugradnje chieftec-a sve radi kao sat .)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.