Laptop je u pitanju dell n1510, sa procesorom i5-2450M on ima intg grafiku, a ja imam ubacenu drugu GT 525M, kako da u Win 7 Ultimate x64 prebacim da mi radi ova druga grafika..?
Drugar na nekom fensi ejseru ima istu situaciju. On konkretno ima dugme za manuelno prebacivanje sa integruše na diskretnu grafiku, a mislim da ima i softversku foru za automatsko prebacivanje.
Dakle idi na sajt proizvođača i pogledaj šta ti nude od upravljačkih programa. support normality
Ali na desktop verzijama Sendi Bridža za simultanu upotrebu integrisane i diskretne grafičke koristi se Lucid Virtu Drajver. Kada je uključi, LV u 2D modu upotrebljava integrisanu, a u 3D modu diskretnu grafičku.
U biosu, koliko se sećam za taj Dell, imaš opcije ili da koristiš integrisanu ili Optimus, tako da jednostavno kroz nVidia Control panel podesi nV high performance gpu kao default i problem rešen.
Kod većine SB based laptopova, ne postoji opcija u biosu da se isključi integrisana grafika, dakle samo opcije koje sam naveo gore, ali zato može da forsira diskretnu grafiku kroz nv control panel. Bilo je dosta polemike na ovu temu, korisnici su se bunili i zahtevali da se izvrši update biosa kroz koji mogu isključiti integrisanu grafiku, jer se CPU package više greje, a potrebna im je samo diskretna grafika, konkretno za Dell. Ipak nije strašno, sve se da rešiti.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.