Pozdrav svima, Cini mi se da imam nekakav problem sa ikonama foldera, a sta se iza toga krije... Fotografija ce najbolje objasniti o cemu se radi: http://i42.tinypic.com/1zbuwyx.jpg
Naime, u folderu u kome ima veci broj drugih foldera, kod odredjenih su ikone koje predstavljaju fascikle nekako okrente naopako (uokvireno na fotografiji) iako su npr. u dva razlicita foldera sacuvane fotografije u istom formatu (.jpg), jedan je, da kazemo uobicajen, a drugi, eto, malo naopako.
Da se razumemo, nije da mi to smeta, vec me interesuje, da li je neko imao slicnih iskustava, pomisljam da nije nekakav virus, posto u folderima imam veoma vazne materijale.
:: Pozdrav svima :: Cini mi se da imam nekakav problem sa ikonama foldera, a sta se iza toga krije.. :: Fotografija ce najbolje objasniti o cemu se radi: http://i42.tinypic.com/1zbuwyx.jp :: :: Naime, u folderu u kome ima veci broj drugih foldera, kod odredjenih su ikone koje predstavljaju fascikle nekako okrente naopako (uokvireno na fotografiji) iako su npr. u dva razlicita foldera sacuvane fotografije u istom formatu (.jpg), jedan je, da kazemo uobicajen, a drugi, eto, malo naopako :: :: Da se razumemo, nije da mi to smeta, vec me interesuje, da li je neko imao slicnih iskustava, pomisljam da nije nekakav virus, posto u folderima imam veoma vazne materijale :: :: Unapred hvala.
Evo, sad se vratih sa posla. Izvinjavam se sto kasnim sa odgovorom.
Imao sam do pre neki dan avast 4..., i dok je on bio nisam ovaj problem primecivao, a od pre neki dan sam stavio avast! Internet Security 7.0. Ne znam da li ovaj problem ima kakve veze sa ovim prelaskom na noviju verziju antivirusa. Stara je bila istekla, i prosto sam morao da predjem na ovu novu, jer je stalno izlazilo ono obavestenje.
Hvala na odgovorima. Evo sad cu pustiti ovaj avast! koji imam.
Poslednjih 4-5 godina, a mozda i duze, koristio sam iskljucivo avast free verziju, i nikada mi se nije dogodilo da zakacim neki virus koji bi izazvao nekakve promene na sistemu. Ponavljam nikada. Ne ulazeci u to da li je avast dobar ili ne, da li ima boljih av ili nema, meni je dobro posluzio sve ove godine. Eto primetio sam ovu promenu, gore opisanu, i ne znam da li to ima nekakve veze sa ovom zamenom verzije av koju sam uradio. Pustio sam sada avast da skenira sistem, isto tako i Malwarebyte Anti-Malware, pa cemo videti. Nadam se da ce se neko pojaviti ovde ko je mozda imao slicnih problema, a uspesno resio.
Nznm samo znam da sam pre 2 god morao da reinstaliram sistem 2 puta za god dana a ove god mi je pojebo win ušao neki virus i stalno mi jede memoriju i posle reinstalacije sistema.
Izlazim u susret zeljama mladunaca: !avast je CAR u kategoriji free av!
21.03.2012. 00:27
status: user broj poruka: 10999
-Opisano stanje niti je dokaz da postoji virus u ovom sistemu, niti da je, ako virusa ima, kriv za to Avast (sta ako je bio privremeno dezaktiviran itd. itd.?). Razmisli MikiShone. Veruj, bolje je razmisliti, pa makar i ne KAZATI nego lupetati (bez razmisljanja). - - - - - - - HocesKuci: rucni scan foldera (right click, scan with avast). Zatim, scan sistema (my comp, C:, right click itd.). A da te mozda ne zayebawa Evaer (video-snimach skajpovih sesija)? - - - - - - - - Zatim se vrati `vamo i reci sta si uradio (i time pokazi da si i pismen - ne samo problematican, he, he!)...
Ti sto zderes tortu, hvala ti ko bratu, al` stvarno olabavi malo... izdr***, nadji neku ribu, al nemoj mene da j**** ovde na forumu, odavno sam ovde (20.03.2007. 18:04), mozda i pre tebe, bez obzira na broj postova, pa ne vidim nikakav razlog za ku*cenje, nicim nisam izazivao. Potpuno je nebitno ko je ko i sta je sta, valjda smo ljudi i ovde da pomognemo jedni drugima. Bar je tako nekad bilo.
avast i Malwarebyte Anti-Malware zavrsili skeniranje, nasli neku gamad (ne goru od prvo navedenog), ali problem opisan na pocetku ostao.
Eto. To je novo. Ravno 5 godina prodje, i to bas na jucerasnji dan. Sta ti je vreme. Hvala na trudu svima.
OK, ako sam malo preterao u karikiranju, to je pitanje stila a ne
21.03.2012. 05:42
namere da te zezam (a i sam si priznao da si malo odugovlacio sa reakcijama `Evo, sad se vratih sa posla...` - pa je to izgledalo kao zanemarivanje cenjenoga okruzenja). A ima i ono: `šala nas je održala - njojzi hvala!`.
Ako je `problem koji je ostao` samo onaj `naopak` folder, to onda i nije neki problem - probaj `right click` na njega, pa `properties`, pa `customize`, pa `change icon`. U krajnjoj liniji, dilituj ga (ako ne sadrzi nista bitno od podataka/sistemskih fajlova)... Ako `nece` da ode (a ti hoces da ga uklonis), pokusaj da to ucinis u `safe mode-u`...
nemoj tako, eh toliko dugo si na forumu a ne znas tortu, voli covek da pojede slatko i da se nasali:) nego ajd ti ovako, instaliraj umesto tog Avasta4 za pocetak 10 godina noviju verziju, Avast7 pa skeniraj ceo komp, evo download: http://goo.gl/i9FiH
:: Ti sto zderes tortu, hvala ti ko bratu, al` stvarno olabavi malo... izdr***, nadji neku ribu, al nemoj mene da j**** ovde na forumu, odavno sam ovde (20.03.2007. 18:04), mozda i pre tebe, bez obzira na broj postova, pa ne vidim nikakav razlog za ku*cenje, nicim nisam izazivao. Potpuno je nebitno ko je ko i sta je sta, valjda smo ljudi i ovde da pomognemo jedni drugima. Bar je tako nekad bilo :: :: avast i Malwarebyte Anti-Malware zavrsili skeniranje, nasli neku gamad (ne goru od prvo navedenog), ali problem opisan na pocetku ostao :: :: Eto. To je novo :: Ravno 5 godina prodje, i to bas na jucerasnji dan. Sta ti je vreme :: Hvala na trudu svima.
Inace, pre neki dan sam instalirao avast! Internet Security 7.0.1426, a sinoc sam ga pustio da brzo skenira system, i trajalo je to dobrih 1,5 sati. Nasao je neke dve gluposti, neki patchevi, pojma nema od cega i obrisao. Istovremeno sam sinoc pustio i Malwarebytes Anti-Malware, on je pronasao i obrisao ovo:
Registry Keys Detected: 5 HKCR\CLSID\{1C749E08-6B62-11E0-B6DA-075F4824019B} (Adware.GamePlayLabs) -> Quarantined and deleted successfully. HKCR\BHO.BrowserPlugin.1 (Adware.GamePlayLabs) -> Quarantined and deleted successfully. HKCR\BHO.BrowserPlugin (Adware.GamePlayLabs) -> Quarantined and deleted successfully. HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Ext\Settings\{1C749E08-6B62-11E0-B6DA-075F4824019B} (Adware.GamePlayLabs) -> Quarantined and deleted successfully. HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Ext\Stats\{1C749E08-6B62-11E0-B6DA-075F4824019B} (Adware.GamePlayLabs) -> Quarantined and deleted successfully.
Registry Values Detected: 0 (No malicious items detected)
Registry Data Items Detected: 0 (No malicious items detected)
Nakon restarta racunara, problem sa pocetka nije nestao. Probao sam i desni klik na pojedninacni naopaki folder i sken sa av, ali nista ne nadje. Isto tako sam probao da promenim ikonu, ali opet nista. Kao sto rekoh na pocetku, uopste mi ne smeta sto je folder malo okrenut, samo ako to nece da izazove neke promene kod podataka ili njihov gubitak. Sta vise, kada smanjim velicinu foldera, naopakost se uopste ne primecuje. http://i42.tinypic.com/vcroh.jpg
Inace primetio sam da posle startovanja racunara, a pre nego sto pokrenem bilo koju aplikaciju zauzetost memorije bude 42% (od ukupno 2gb). Evo screen da neko baci pogled, pa molim za misljenje. http://i43.tinypic.com/d46s3.jpg
Od sinoc primetih da u sajdbaru nemam kalendar koji sam uvek imao, probam da ga ukljucim ali nigde ga nema, odem u program fajls, tamo ga ima, a za zivu glavu da se ukljuci. Izgleda da ipak ima nesto sto j*** ovaj sistem. Bas me mrzi da ga reinstaliram, imam gomilu programa instaliranih, i nemam bas puno vremena za takve zezancije. Na drugoj particiji imam Windows 7, instalirao ga pre 2-3 godine, cist ko suza, nekoriscen, tako da je tu ako zatreba. Na trecoj particiji imam Windows xp od pre 4-5 godina, i dalje radi bez zastoja, tako da je i on tu ako zaskripi.
pa ne preostaje ti nista drugo nego da ponovo podignes novi windows, jer taj se cini kao polupan dibidus.
:: Znam ja da ste vi ljudine. Zato i dolazim ovde :: :: Inace, pre neki dan sam instalirao avast! Internet Security 7.0.1426, a sinoc sam ga pustio da brzo skenira system, i trajalo je to dobrih 1,5 sati. Nasao je neke dve gluposti, neki patchevi, pojma nema od cega i obrisao. Istovremeno sam sinoc pustio i Malwarebytes Anti-Malware, on je pronasao i obrisao ovo :: :: :: :: :: ::
a zasto ti ne uzmes lepo `unlocker` pa pobrises te foldere? e sad za usage ne znam kako da ti pomognem sem da pogledas procese u task manageru pa da ides sistemom eliminacije..
:: Jbg, svako ima neke slabosti koje vuce iz mladosti... :: :: Inace, taj folder je bio prazan, pojma nemam od kada je :: :: ::
Proverio sam i utvrdio da takvih (naopacenih) foldera nema mnogo, svega 8 sam ih pronasao. Uradio sam sledece, napravio istoimene foldere-> potom cut i paste u novi istoimeni folder. Istog trenutka onaj naopaki folder koji je ostao prazan, vratio se u normalu. Bez obzira na to obrisao sam ga (prethodno skenirao sa av i nista nije nadjeno). Da li je to resenje videcu, ali za sada nema tih naopakih foldera. Izgleda da sam resio posledicu, ali uzrok nisam otkrio. Pa sad kako bude. Sto se tice tih procesa, kad pogledam sve, malo po malo pa se nakupi tu dosta procenata. Videcu sta moze tu da se uradi. Hvala i Pozdrav svim ljudima.
Na kraju ispade da ti je windows malo brljavio sa tim ikonicama sto je sredio najobicniji copy/paste ili customize foldera/ikonice, sreca pa nije bilo nista ozbiljnije.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Kolega imarkovic se salio kada je sugerisao `obavezno` reinstalisanje.
21.03.2012. 23:39
Pretpostavljam da si i ti to shvatio, ali, hajde da budemo sigurni i podvucemo: nema potrebe za reinstalisanjem!
Dobro je sto si nam prikazao procese u task manager-u. Veliko zauzece resursa potice od velikog broja `resource hungry` procesa koji su ukljuceni od samog starta win-a.
Predlazem ti da za pocetak potpuno `ubijes` Window$ defender - neopevano gowno od antimalware-a (ne treba ga brkati sa Ms Security Essentials!). Otvoris `service`, nadjes window$ defender, disable. Ili, `start` dugme, u belo polje (nekada se zvalo `run`) ukucas msconfig, opalis enter, otvoris stavke `services` pa onda `startup` i `odcekiras` defendera...
Zatim razmisli da li ces iskljuciti sledece startup stavke: SJ elite launcher, GoogleTalk, ABBY screenshot reader, Acronis trueimage monitor i Everest monitoring, odnosno, razmisli da li je NEOPHODNO da ovi programi STALNO budu ukljuceni (od samog starta sistema)...
Re: Kolega imarkovic se salio kada je sugerisao `obavezno` reinstalisanje.
22.03.2012. 00:04
status: user broj poruka: 19008
nisam se salio, kad-tad(uskoro) ce trebati reinstall
:: Pretpostavljam da si i ti to shvatio, ali, hajde da budemo sigurni i podvucemo: nema potrebe za reinstalisanjem :: :: Dobro je sto si nam prikazao procese u task manager-u. Veliko zauzece resursa potice od velikog broja `resource hungry` procesa koji su ukljuceni od samog starta win-a :: :: Predlazem ti da za pocetak potpuno `ubijes` Window$ defender - neopevano gowno od antimalware-a (ne treba ga brkati sa Ms Security Essentials!). Otvoris `service`, nadjes window$ defender, disable. Ili, `start` dugme, u belo polje (nekada se zvalo `run`) ukucas msconfig, opalis enter, otvoris stavke `services` pa onda `startup` i `odcekiras` defendera.. :: :: Zatim razmisli da li ces iskljuciti sledece startup stavke: SJ elite launcher, GoogleTalk, ABBY screenshot reader, Acronis trueimage monitor i Everest monitoring, odnosno, razmisli da li je NEOPHODNO da ovi programi STALNO budu ukljuceni (od samog starta sistema).. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647156. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.