Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Dok Window$ 8 cilja na ARM based devices, Android krece...
STRANA 1 OD 1
tortojed Dok Window$ 8 cilja na ARM based devices, Android krece... 05.03.2012. 20:33 T44551

status: user
broj poruka: 10999
`uzvodno` - radi sa na Sladoled-Sendvicu (mljac!) za PC platformu!

http://goo.gl/GD1gw

ukratko: A project that provides Android support for x86

-OpenGL hardware acceleration for AMD Radeon and Intel chipsets
-A text based GUI installer which supports ext3/ext2/ntfs/fat32 filesystems

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Zanimljivo ... 05.03.2012. 21:21 #404126

broj poruka: 7723
Ako krenu da ulazu lovu na x86 opasno ce da ugroze Micorsoft.

shone79 re: 05.03.2012. 21:37 #404129

broj poruka: 142
Brate, taj projekat postoji skoro i otkad sam android, ja ga furam na eeepc-u josh od androida 2.1. Koliko znam to je nezvanicaj projekat i sponzorishe ga asus (nezvanicno). Evo ga i njihov sajt:

http://www.android-x86.org/

Inace, ovaj novi 4.0 RC1 je skoro pa za svaki dan na eeepc-u, sve radi, kamera, bluetooth, wifi... Jedino je problem shto vecina aplikacija ne radi (a posebno 3D igrice) jer imaju arm specificni kod, i ne podrzavaju x86. Videcemo u buducnosti :D. Probajte zanimljivo izgleda na netbooku.
Pozz

JovanZ Lepo 05.03.2012. 23:41 #404147

broj poruka: 3008
E sada, napravio sam butabilni usb, vidi ga i sve, ali dobijem samo No DEFAULT or UI configuration found. Sto je sada nasao da me zeza?

metalpirat aaaaaaaa necu 06.03.2012. 00:31 #404162

broj poruka: 490
nema adobe aplikacije, nema maya i 3D max, nema mnogo, mnogo aplikacija koje bi meni kao grafickom dizajneru moglo pomoci. Sve u svemu kao i svaki drugi linux ogranice je u programima.

Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1

dz0ni ... 06.03.2012. 03:33 #404183

broj poruka: 880

Ma android je trash od sistema, barem iz iskustva... stekao sam takav utisak i gotovo. Nikad vise android telefon. Prave boraniju od sistema mazu oci marketingom hardverska akceleracija za ice cream? Sala. Jedino ako se uozbilje na tom projektu pravljenja OS-a inace nema leba, jedino ih vadi mnostvo aplikacija, jer je to GOOGLE. I dan danas ne moze da se nadje potpuno fluidan android OS kao sto je WP7 i OS, a da ne pricamo o mnostvu bagova. Boranija je boranija, android je zaziveo samo zato sto je apple u to vreme bio skup, nije mogao svako da ga priusti, android je napravio OS sa slicnom filozofijom pristupacan za sve i eto... tako rastao, sada ga izvlace hardwerski jaki telefoni, al ne vidim poentu kad je neoptimizovan. Nazalost ima paljevina koji se loze na tako jake hardvere a nisu svesni da u realnom radu nema nikakve koristi, wp7-primera radi ima trashinu od hardvera, a sljaka kao zmaj, to cenim. WPhone-ova je 2012/2013 u to nema sumnje, jos kad dodje icera+ tegra pocetkom 2013, stvorice pravu platformu, pogotovu za gaming. (pokusavam da iskazem neko svoje misljenje na osnovu onoga sto sam ja video i stekao) iskreno nisam fan Wphone-a, ali dobro im se pise, dok za android hm.. mnogi su navalili da ga uniste, kao na pr. Oracle i to zestoko udara za ukidanje cele platforme, ako uspe od sve u q. Google veliki bata ce morati da se posveti nama :D

Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w.
MaliAbner Re: ... 07.03.2012. 07:00 #404426

broj poruka: 7769
Sto se kaze ako ih SVETILISTE ne ukine niko nece...

Android je i dalje nesto sto ne donosi puno para ali polako pocinje a kad krenu pare ima ozbiljnije i da rade na njemu...

Jabuka je dobra zato sto nema razlicitog hardware-a za razliku od ostalih, oni imaju milionske narudzbine istih ekrana, kucista, i svega ostaloga, cak i na slabijim hardware-om (sto nije slucaj) oni pisu iOS samo za tu kombinaciju i to mora da ide glatko...

A sto se tice WP7 sta reci sem da to nije PC, tako da baza aplikacija nije ni priblizno dobra kao kod ostalih platformi... i sto je najgore taj disparitet u broju aplikacija ce stalno rasti u korist ostalih ili ce u najboljem slucaju ostati isti...
Utisak u radu sa WP7 nije los kad uzmes neki takav telefon u ruku osetis da sve to klizi lepo ali nema mnogo toga sto moze da klizi, sto ce reci jebes pusku bez dzebane... jer bez dzebane upotrebna vrednost joj je ista kao i upotrebna vrednost toljage...

Tomato Republic Of Serbia !!!

::
:: Ma android je trash od sistema, barem iz iskustva... stekao sam takav utisak i gotovo. Nikad vise android telefon. Prave boraniju od sistema mazu oci marketingom hardverska akceleracija za ice cream? Sala. Jedino ako se uozbilje na tom projektu pravljenja OS-a inace nema leba, jedino ih vadi mnostvo aplikacija, jer je to GOOGLE. I dan danas ne moze da se nadje potpuno fluidan android OS kao sto je WP7 i OS, a da ne pricamo o mnostvu bagova. Boranija je boranija, android je zaziveo samo zato sto je apple u to vreme bio skup, nije mogao svako da ga priusti, android je napravio OS sa slicnom filozofijom pristupacan za sve i eto... tako rastao, sada ga izvlace hardwerski jaki telefoni, al ne vidim poentu kad je neoptimizovan. Nazalost ima paljevina koji se loze na tako jake hardvere a nisu svesni da u realnom radu nema nikakve koristi, wp7-primera radi ima trashinu od hardvera, a sljaka kao zmaj, to cenim. WPhone-ova je 2012/2013 u to nema sumnje, jos kad dodje icera+ tegra pocetkom 2013, stvorice pravu platformu, pogotovu za gaming. (pokusavam da iskazem neko svoje misljenje na osnovu onoga sto sam ja video i stekao) iskreno nisam fan Wphone-a, ali dobro im se pise, dok za android hm.. mnogi su navalili da ga uniste, kao na pr. Oracle i to zestoko udara za ukidanje cele platforme, ako uspe od sve u q. Google veliki bata ce morati da se posveti nama :
:: Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w
imarkovic Re: Dok Window$ 8 cilja na ARM based devices, Android krece... 07.03.2012. 08:44 #404431

broj poruka: 19008
tortojedu, iskulira me, vidi mail

:: `uzvodno` - radi sa na Sladoled-Sendvicu (mljac!) za PC platformu
:: http://goo.gl/GD1g
:: ukratko: A project that provides Android support for x8
:: -OpenGL hardware acceleration for AMD Radeon and Intel chipset
:: -A text based GUI installer which supports ext3/ext2/ntfs/fat32 filesystem
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647157.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs