Drugar je na svom praistoriskom racunaru instalirao win 7 ali posto je koristio samo net, gledao filmove i slusao muziku, win 7. to nije ispunjavala posoto je neki matori amd koj to jedva pokrece. Hteo je da stavi linux, instalirao je linux ali je problem u tome sto je ostala i sedmica aktivna.
Da li postoji nacin da se sedmica izbrise i umesto nje stavi xp, a da se linux ne osteti?
nije mi samo jasno nesto kod te glupe sedmice.. kada recimo formatiram C posle starog sistema Windows7 (koristeci Paragon npr. ili Acronis) UVEK ali UVEK ostane u butu zapisan tekstualni izbor za selekciju sistema pri boot-u, a pritom je jedan hard disk sa 2 particije od kojih je normalno formatiran C.. zatim moram rucno da ne brisem vec podesim da se ne prikazuje.. (0 seconds)
:: :: brisi sve particije i FORMATiraj to propisno ... nema drugog leka posle 7c :: :: ::
i ja sam imao isti problem,i sasvim slucajno u MSconfigu naletim gde pise boot,i tu lepo obrisem taj rep od predhodnog windoza,i stvar resena,nema vise dualboota pri podizanju sistema,odi tamo videces gde stoje dva wina-Default ostavi a ovaj dole brisi
:: nije mi samo jasno nesto kod te glupe sedmice.. kada recimo formatiram C posle starog sistema Windows7 (koristeci Paragon npr. ili Acronis) UVEK ali UVEK ostane u butu zapisan tekstualni izbor za selekciju sistema pri boot-u, a pritom je jedan hard disk sa 2 particije od kojih je normalno formatiran C.. zatim moram rucno da ne brisem vec podesim da se ne prikazuje.. (0 seconds :: :: :: :: :: :: brisi sve particije i FORMATiraj to propisno ... nema drugog leka posle 7c :: :: :: :: :: ::
jeste ali uopste ne razumem GDE je mogao da se podvuce taj boot kada je C kompletno formatiran (ne quick) vec FULL formatiran? ne razumem kako je to moguce.. a znam da se nista ne upisuje na D, desava se i kada postoji cak i jedna particija.. poetna je da kada se formatira da se zaista formatira, da ne smetaju takve gluposti pri novoj instalaciji, ima raznih alatki za brisanje toga ali nema potrebe za tim, kapiras
:: i ja sam imao isti problem,i sasvim slucajno u MSconfigu naletim gde pise boot,i tu lepo obrisem taj rep od predhodnog windoza,i stvar resena,nema vise dualboota pri podizanju sistema,odi tamo videces gde stoje dva wina-Default ostavi a ovaj dole bris :: :: :: nije mi samo jasno nesto kod te glupe sedmice.. kada recimo formatiram C posle starog sistema Windows7 (koristeci Paragon npr. ili Acronis) UVEK ali UVEK ostane u butu zapisan tekstualni izbor za selekciju sistema pri boot-u, a pritom je jedan hard disk sa 2 particije od kojih je normalno formatiran C.. zatim moram rucno da ne brisem vec podesim da se ne prikazuje.. (0 seconds :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: brisi sve particije i FORMATiraj to propisno ... nema drugog leka posle 7c :: :: :: :: :: :: :: :: ::
znam,jasno mi je sta hoces da kazes.ali jednostavno razuman odgovor nemam zasto to radi,ja sam mislio da sam ja nesto zajebo prilikom instalacije,neznam dal je tako kad sa xp-om gazis sedmicu
:: jeste ali uopste ne razumem GDE je mogao da se podvuce taj boot kada je C kompletno formatiran (ne quick) vec FULL formatiran? ne razumem kako je to moguce.. a znam da se nista ne upisuje na D, desava se i kada postoji cak i jedna particija.. poetna je da kada se formatira da se zaista formatira, da ne smetaju takve gluposti pri novoj instalaciji, ima raznih alatki za brisanje toga ali nema potrebe za tim, kapira :: :: :: :: i ja sam imao isti problem,i sasvim slucajno u MSconfigu naletim gde pise boot,i tu lepo obrisem taj rep od predhodnog windoza,i stvar resena,nema vise dualboota pri podizanju sistema,odi tamo videces gde stoje dva wina-Default ostavi a ovaj dole bris :: :: :: :: :: nije mi samo jasno nesto kod te glupe sedmice.. kada recimo formatiram C posle starog sistema Windows7 (koristeci Paragon npr. ili Acronis) UVEK ali UVEK ostane u butu zapisan tekstualni izbor za selekciju sistema pri boot-u, a pritom je jedan hard disk sa 2 particije od kojih je normalno formatiran C.. zatim moram rucno da ne brisem vec podesim da se ne prikazuje.. (0 seconds :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: brisi sve particije i FORMATiraj to propisno ... nema drugog leka posle 7c :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Mozda gresim posto nisam programer ili tako nesto nego obican korisnik. Zar win 7 ne pravi nekih 100 mb particije koja se ne vidi i ostaje cak i posle formata C diska. Mozda je to a mozda sam skroz lupio.
Pozdrav.
i5-2500k Costa Rica @ Stock for now ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64 Samsung BX24
:: jeste ali uopste ne razumem GDE je mogao da se podvuce taj boot kada je C kompletno formatiran (ne quick) vec FULL formatiran? ne razumem kako je to moguce.. a znam da se nista ne upisuje na D, desava se i kada postoji cak i jedna particija.. poetna je da kada se formatira da se zaista formatira, da ne smetaju takve gluposti pri novoj instalaciji, ima raznih alatki za brisanje toga ali nema potrebe za tim, kapira :: :: :: :: i ja sam imao isti problem,i sasvim slucajno u MSconfigu naletim gde pise boot,i tu lepo obrisem taj rep od predhodnog windoza,i stvar resena,nema vise dualboota pri podizanju sistema,odi tamo videces gde stoje dva wina-Default ostavi a ovaj dole bris :: :: :: :: :: nije mi samo jasno nesto kod te glupe sedmice.. kada recimo formatiram C posle starog sistema Windows7 (koristeci Paragon npr. ili Acronis) UVEK ali UVEK ostane u butu zapisan tekstualni izbor za selekciju sistema pri boot-u, a pritom je jedan hard disk sa 2 particije od kojih je normalno formatiran C.. zatim moram rucno da ne brisem vec podesim da se ne prikazuje.. (0 seconds :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: brisi sve particije i FORMATiraj to propisno ... nema drugog leka posle 7c :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Formatiraj ti to sve od 0, pa lepo iz pocetka lagano i resen problem, ne gubi se tu puno na vremenu.
@imakovic
Da nije stvarno da te jebe ona mini particija koja se kreira pri instalaciji win7, ti ubijes ceo hdd napravis pa jednu celinu-particiju, pa onda od prave 0 kreiras frisak c i d ,
ili samo formatiras c, pa onda udaras nov windows?
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
da, vidis jeste u pravu si, to je sigurno to, nisam se ni setio da i nju formatiram, to je to 100% :)
:: @metalpira :: :: Formatiraj ti to sve od 0, :: pa lepo iz pocetka lagano i resen problem, ne gubi se tu puno na vremenu :: :: @imakovi :: :: Da nije stvarno da te jebe ona mini particija koja se kreira pri instalaciji win7, ti ubijes ceo hdd napravis pa jednu celinu-particiju, pa onda od prave 0 kreiras frisak c i d , :: :: ili samo formatiras c, pa onda udaras nov windows :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Zasto to radi pitas? pa iz istog razloga sto i vista krade mesto, i sto se macke i psi nestavljaju u isti kaves, neslazu se jednostavno tako i ova govna
Format moze i quick a posle restore MBR, sto brise sve loadere koji se instaliraju nakon MBR. MBR zauzima 0-Heah 0-Track 0-Sector 512 bajtoja dok je ostatak 0-Track slobodan za loadere, viruse i ostalo!. format foratira samo logicki disk i ne cacka u ovom podrucju. Kog ne mrzi moze i WipeDisk!
Re: Zato ja za formatiranje pre bilo koje instalacije...
02.03.2012. 13:57
status: user broj poruka: 19008
ma XP je bio mama i dalje je
:: obavim uz pomoć win XP diska.On čisto formatira disk, pa tek onda pita šta i gde hoćeš da instalira, nema skrivenih particijica. : :: :: https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647156. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.