Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Spajanje particija u DOSu
STRANA 1 OD 1
shkomi Spajanje particija u DOSu 21.05.2007. 15:37 T4447

status: user
broj poruka: 852
Osposobljavam stari kompjuter, od alata imam samo butabilnu disketu od win 98 i CD win2000. Nesto me cima mountmgr.sys tokom instalacije i mislim da bi resenje bilo da spojim 2 particije C i D u jednu Da li postoji komanda u fdisk za tako nesto ili neko drugo resenje da to uradim iz dosa posto mi je windows mrtav.

Havala svima unapred

Devize devize bonda elema
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Oglasnik Predlozi 21.05.2007. 18:01 #19822

broj poruka: 726
Sa fdiskom mozes uraditi sledece - izbrisati postojece particije i napraviti jednu (primarnu).Spojiti - ne.
Mozes da uradis sledece:

-iskoristis boot Windows 98 disketu,zatim fdisk - izbrises particije i napravis novu.

ili

-instaliras Windows pa iz njega spojis particije koristeci programe tipa Partition Magic

ili

-instaliras Windows i prilikom instalacije,kad ti se pokazu particije,izbrises ih i napravis novu

Mozda ja nijesam razumio tvoje pitanje...
RacaBG Hirens boot CD 21.05.2007. 20:09 #19831

broj poruka: 104
Ako imas ili mozes da uzmes od nekog ili ako imas brzu konekciju skini sa neta HIRENS BOOT CD, mislim da je trenutno aktuelna verzija 8.9.

Na njemu ima prilicno dobrih DOS alata kao Partition commander ili Partition magic, koji su mnogo brzi i laksi za koriscenje od FDISKA
shkomi solomonsko resenje 21.05.2007. 20:54 #19834

broj poruka: 852
Otisao na bulevar i kupio win xp. win 2000 nije hteo da se instalira, nesto ga je zbunjivala druga particija, svasta sam pokusavo sa onim sto sam imao, ali nije vredelo.I onda sam se iznervirao i otisao na bulevar

U svakom slucaju hvala
Devize devize bonda elema

p.s. Ne pozajmljujem vise nikom diskove.Niko ne vraca, i onda se desi ovo sto se desilo
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs