Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
* WINDOWS 8 Developer Preview FREE DOWNLOAD *
STRANA 1 OD 1
PhatPhuck * WINDOWS 8 Developer Preview FREE DOWNLOAD * 29.02.2012. 12:02 T44422

status: user
broj poruka: 1886
http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/apps/br229516

Šta reći, a ne zaplakati... Od tuge, ili od radosti... Ili od oba :)
Svi ćemo biti `metro`(sexualci), ili nas neće biti :)

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mighty Developer Preview 29.02.2012. 12:18 #402867

broj poruka: 1670
je davno izašao.

Ove ili sledeće nedelje bi trebalo da izađe Customer Preview, mnogo noviji build.

Iako sam imao skoro sve verzije Windowsa od 3.1 pa naviše (osim Windows ME :), nekako mi 8-ca najčudnije deluje i verovatno će mi se Win 7/64 zadržati jedno duže vreme.
Dexter013 E jbg... 29.02.2012. 12:22 #402869

broj poruka: 17093
Gay...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck Jeste, sorry... CONSUMER izlazi danas popodne... 29.02.2012. 12:30 #402874

broj poruka: 1886
... Pa sam ih pomešao...
Evo ispravljenog linka, pa proveravajte... Biće ovog popodneva...

http://www.microsoft.com/download/en/search.aspx?q=windows%208%20consumer%20preview&p=0&r=10&t=&s=availabledate~Descending

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano

JovanZ Hmmm 29.02.2012. 14:33 #402903

broj poruka: 3008
Estetski mi se ne svidja nimalo, niti okrenutost tablet-ima. E sad, developer build je bio osetno brzi u nekim benchmarkovima, posebno igrama, tako da ako se te performanse prenesu i na COnsumer preview i konacnu verziju, instaliracu ih bez razmisljanja, a za sve one kojima se ne svidja izgled, siguran sam da ce izaci gomila tema i alata kojima moze da se uredi kako ko voli.

Mada XP ce i dalje biti OS koji najvise koristim. :)
acosuper poz 29.02.2012. 15:04 #402909

broj poruka: 1207
a kad uopste treba da izadje finalna verzija Windows-a 8 ??

http://www.youtube.com/watch?v=RFfq3hDc7Lw

CPU: AMD Athlon II 445
GPU: Gigabyte 5870 SOC
RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mhz
MBO: Gigabyte 770-DS3
PSU: GX-550W
HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint RAID0
CPU COOLER: CM V8
HP CASE

JovanZ re 29.02.2012. 18:25 #402949

Utisci? Jel neko probao?
Tristram Re: re 29.02.2012. 20:53 #402989

broj poruka: 1872
Upravo.

Paz, ima inteligentno odrađenih stvari ali u suštini je u pitanju samo sedmica sa dodatnim frontendom za tablet korisnike. I, kako su oni to zamislili poenta je da čim se sistem podigne automatski budeš ulogovan na XBOX live, games for windows live, live messenger (u kojem nemaš logout opciju već samo appear offline), geotag (za ovo te ruku na srce, pita, ali samo ako ideš na custom setup), koristi tvoje informacije u programima (i za ovo te pita), ima music aplikacija (skoro pa neupotrebljiva za, gle čuda, puštanje muzike) sa music store, video aplikacija sa movie store, nema radnja samo za gaće i čarape.

Izmiče mi potreba za prelazak na ovo sa sedmice, osobito što će biti peč za directx 11.žnj ili koji već bude bio integrisan u ovo čudo. Razlog protiv bi bio što je start meni još i valjao za neki kurac a sve što ti stoji u ovom start/home screen-u može da ti stoji i na desktopu.

Rezime: Samo još jedan metod da do istih stvari stigneš uz još više klikova. Za korisnike old-skul računara - zaobići.

:: Utisci? Jel neko probao?
codeus ... 29.02.2012. 21:30 #402997

broj poruka: 4054

kako si objasnio tiristam ... to vise nije operativni sistem .. vec online store OS .. instaliraj i kupuj

XP rulez jos mnogo mnogo godina :)

BlueSkyNIS Zbunjuć interfejs.. 01.03.2012. 18:36 #403290

broj poruka: 860
...mnogo klikova, imena opcija ne odgovara funkciji, `reklame` za njihove proizvode, ograničenja...i interfejs sa samo 2-3 boje na celom ekranu ne izgleda lepo, posebno na velikom monitoru.

Ako izuzmemo fade-in/out efekte imam osećaj kao da sam pokrenuo neku DOS aplikaciju (samo na većoj rezoluciji).

Integracija između dekstop i touch aplikacija je ravna nuli. Nešto se izvršava kao touch aplikacija, preko celog ekrana, nešto radi kao desktop aplikacija, pa se prebacuješ čas ovamo, čas onamo...

Mislio sam da je GNOME 3 loše zamišljen interfejs, ali zato pored Windows 8 Tablet interfejsa, GNOME 3 interfejs mi izgleda odlično! Sa obzirom da beže od koncepta prozora i prelazak na fullscreen rad aplikacija, trebalo bi da svoj operativni sistem nazovu drugačije, jer prozora skoro da nema.

Windows-free with Fedora 16

Masuka Ima li 12.03.2012. 13:44 #405641

broj poruka: 360

ko ovde da je probao sa virtuelnom masinom?
Daum Re: Zbunjuć interfejs.. 12.03.2012. 15:02 #405662

broj poruka: 12796
Poenta je da shvatiš da sada postoje Metro aplikacije, koje rade u full screenu i namenjene su za touch interface, i postoje regularne desktop aplikacije, razlikuju se po ikonama. Ali, možeš na desktopu da otvoriš Metro aplikaciju koja ti je pinovana na levu ili desnu stranu monitora.

Ne znam što se ljudima ne dopada ovaj interface ovoliko. Najviše mi znači što sisa manje memorije windows ako ništa drugo, i bolje je optimizovan...

:: ...mnogo klikova, imena opcija ne odgovara funkciji, `reklame` za njihove proizvode, ograničenja...i interfejs sa samo 2-3 boje na celom ekranu ne izgleda lepo, posebno na velikom monitoru.
::
:: Ako izuzmemo fade-in/out efekte imam osećaj kao da sam pokrenuo neku DOS aplikaciju (samo na većoj rezoluciji).
:: Integracija između dekstop i touch aplikacija je ravna nuli. Nešto se izvršava kao touch aplikacija, preko celog ekrana, nešto radi kao desktop aplikacija, pa se prebacuješ čas ovamo, čas onamo...
:: Mislio sam da je GNOME 3 loše zamišljen interfejs, ali zato pored Windows 8 Tablet interfejsa, GNOME 3 interfejs mi izgleda odlično! Sa obzirom da beže od koncepta prozora i prelazak na fullscreen rad aplikacija, trebalo bi da svoj operativni sistem nazovu drugačije, jer prozora skoro da nema
:: Windows-free with Fedora 16
JovanZ re 12.03.2012. 15:03 #405663

Na matorom laptopu sa intelom radi zapravo ok. Na desktopu, sa AMD-om i Atijem, intalacija prosla, ali prilikom prvog startovanja samo izbacuje da hardware nije kompatibilan. Mozda zato sto sam instalirao x86 verziju.

Verovatno ce biti nesto brzi od sedmice, ali sto se korisnickog interfejsa tice meni je odbojan, bar kada je desktop u pitanju. Na tabletu bi i moglo da prodje, ali opet, ako na tabletima bude morao da se koristi i obicni desktop, bice otuzno. Po mom misljenju je trebalo da naprave jedan OS namenjem samo desk\laptopovima i jedan namenjen tabletima. Lepa je ta prica o unificiranom interfejsu, ali ovo - ne mi se svidja. A i ono slide to unlock na desktopu bas i ne ide nesto :)

XP ce mi i dalje ostati primarni sistem.
MilosG instalirao, 12.03.2012. 15:14 #405666

broj poruka: 100
igrao se 10 minuta, zgadilo mi se i odustao...

ostaje nada da ce do kraja ipak da ga doteraju,

nisu morala dva razlicita OS-a za tablet i desktop, mogao si prilikom logovanja da biras interface, ovako kako sad izgleda nije ni za jedno ni za drugo, mnogo vise nego i za jedno i drugo.

Core I7 2600K, Gigabyte GA-P67A-UD3P-B3,8Gb Exeleram Rippler 1600, Sapphire HD 6870,Cooler Master V8, Cooler Master 500w,Corsair 600T Graphite, Corsair Force 3 SSD 120Gb,1 Tb WD Hdd...
Daum Re: re 12.03.2012. 15:32 #405672

Mislim da mešaš pojmove. Metro je zamena za start meni, ne za desktop. Stari desktop je ostao nepromenjen, i ne moraš uopšte da koristiš Metro start meni sem po pukoj potrebi.

Na tabletima nisam siguran da ćeš videti klasičan desktop, pošto će verovatno sve ARM aplikacije da se rade za metro interfejs tako da neće biti potrebe za desktopom...

:: Na matorom laptopu sa intelom radi zapravo ok. Na desktopu, sa AMD-om i Atijem, intalacija prosla, ali prilikom prvog startovanja samo izbacuje da hardware nije kompatibilan. Mozda zato sto sam instalirao x86 verziju
:: Verovatno ce biti nesto brzi od sedmice, ali sto se korisnickog interfejsa tice meni je odbojan, bar kada je desktop u pitanju. Na tabletu bi i moglo da prodje, ali opet, ako na tabletima bude morao da se koristi i obicni desktop, bice otuzno. Po mom misljenju je trebalo da naprave jedan OS namenjem samo desk\laptopovima i jedan namenjen tabletima. Lepa je ta prica o unificiranom interfejsu, ali ovo - ne mi se svidja. A i ono slide to unlock na desktopu bas i ne ide nesto :
:: XP ce mi i dalje ostati primarni sistem.
srdjanl ... 17.03.2012. 22:34 #406843

broj poruka: 1514

danas sam probao da instaliram tu 8-cu i pri kraju instalacije mi zatrazi paa,sta treba ukucati?!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: ... 18.03.2012. 01:04 #406874

Šta ti zatraži, ne razumem...

:: danas sam probao da instaliram tu 8-cu i pri kraju instalacije mi zatrazi paa,sta treba ukucati?
srdjanl .... 18.03.2012. 06:03 #406888

broj poruka: 1514
pardon moja greska u pisanju,pa zatrazi mi password.Evo isto kao na ovom snimku na 16 min isto izbacuje da trazi pass sem sto je meni trazio i pass i da potvrdim pass!

http://www.youtube.com/watch?v=aowRaq9GDxo
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: 18.03.2012. 15:04 #406937

broj poruka: 1653
Skini ovaj fajl:

http://goo.gl/JTDbg

Klikci `Next` dok ti ne prikaze `Product key` pa onda taj isti upotrebi u toku instalacije sistema.

Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647156.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs