postavim u biosu ahci, instaliram win7, instaliram chipset driver 12-1_vista_win7_32-64_sb.exe sve prodje ok, pri sledecem restartu popijem bsod? sve ostalo radi super. ploca je http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2Plus/M3A78EMH_HDMI/
dakle, potpuno klot kompjuter, prazan hard, nema kartice, nema usb uredjaje, namestim ahci pre instalacije, instaliram win7, RADI sa windows driverom, kada probam da instaliram poslednji 12.1 prepozna ga, uspesno prodje instalacija, cak ni restart ne trazi, ali pukne posle restarta. ps. ne treba mi al me nervira >:(
iskreno nisam. sa starim sistemom mi je radio u ide modu i mzelo me da se cackam bas zbog ovakvih komplikacija. reko da iskoristim priliku sad kad gazim sistem da probam. mada, verujem da je drajver sa diska/sajta stariji od generickog
BIOS 1101-Revise AHCI configuraion. ako je do biosa (a izgleda da jeste) onda mu ne mogu nista. bios mi je 0802, poslednji sa kojim mogu da OC cpu, svaki sledeci mi obara napon sa 1.45v na 1.2v.
Ja sam upravo uspeo da prebacim na ahci windows koji je bio instaliran preko ide moda. Jedino sto sam morao rucno i na silu da instaliram ahci drajver iz amd paketa kada mi je prvi put krenuo windows preko ahci. Nemoj da restartujes dok to ne uradis jer ce opet da ti zakuca.
dobro bre Mixx, zasto ne probas da selektujes IDE umesto AHCI u biosu, ako je do toga problem ce ti se resiti..
:: BIOS 1101-Revise AHCI configuraion :: ako je do biosa (a izgleda da jeste) onda mu ne mogu nista. bios mi je 0802, poslednji sa kojim mogu da OC cpu, svaki sledeci mi obara napon sa 1.45v na 1.2v. :: :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
Isto to sto se tebi desava kad instaliras amd-ov ahci drajver se desava kad win koji je instaliran na ide probas da podignes sa ahci, ja sam ti zato ponudio to resenje.
Vidis, ja sam imao slican problem, samo kontra. U ahci modu sve radi normalno, dok u ide modu cesto popijem bsod cim neshto kopiram sa dvd-a. Kod mene je bio problem win 7 sp1. Kako sam vratio staru instalaciju sve je opet ok. Inace meni je chipset nforce 560. Izgleda da sp1 neshto mrsi m... s ide/sata kontrolerom
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647157. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.