Sta treba imati u kompijuteru, ili sta mu treba uraditi da bi prva slika koju vidis bio desktop, ne racunajuci welcome screen koji se video milisekundu?
Ili je zaista prevarant i komp je bio u sleep modu?
Nisam znao Instant boot. Interesantno... Mislim da sam ssd nemoze toliko da ubrza boot. Trebalo bi mu bar 20+ sekundi da se podigne, a ovaj njen se dize za nekih 11
samo posikljucujes sve startup programe i sve nepotrebne servise zanimalo me to pre mnogo godina, pa sam ispekao zanat, i winXP mi boot-uje za desetak sekundi
win7 vara sa tim prikazivanjem desktopa, jer ucita prvo desktop i njega prikaze odmah, a dok ti gledas na stopericu kako je brzo boot-ovao, on i dalje ucitava sa hdd
ne znam sta je taj instant boot, ali ako win7 zauzima oko 1GB rama, po samom vremenu koje je hdd-u potrebno da iscita taj GB vidi se da celo bootovanje mora biti bar desetak sekundi, u najboljem slucaju
? Meni se butuje Win 7 tako. Ona Win animacija sa prozorom u cetiri boje krene da se pokrece i vec ide na Welcome ekran, a Welcome ekran se nekad ni ne pojavi, a nekad bude 0.5 sekundi i odmah ulazi na desktop. Inace se startuju COMODO i NOD32, drajveri za Logitech tastaturu i mis, AMD Catalyst, Asus program za zvucnu, desktop gadget i aplikacija za Bluetooth.
Ako pogasim sve aplikacije u msconfig-u sta jos mogu da uradim da bi mu smanjio vreme podizanja? Da li dobijam nesto stopiranjem servisa koje nikad ne koristim?
Imas na netu 200000000 tutorijala kako da ubrzas sistem. 1. Neka osnovna podesavanja Win-a 2. msconfig 3. services 4. registry 5. a zavisi i sta sve instaliras od programa na kompu, neko nema pojma pa instalira i sve zivo sto mu se ponudi na netu dok gleda ono sto ne treba, pa na kraju se sa Windows-om pali 30 nepotrebnih programa ili zeznu i sam Windows , a ne moze sve da se pogasi u msconfig-u
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647156. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.