Ima neko laptop na kome je nalapnica za XP Professional i dosao je sa njim. Posto je crkno kako sad da instaliram Windows a da bude legalan i dalje jer se radi o nekoj firmici u kojoj je? Dali ja mogu da skinem neki OEM Windows XP Pro i da nakon instalacije aktiviram sa kodom koji se nalazi na nalepnici?
Gde su ti recovery diskovi? Ako ih nema probaj prilikom butovanja da vidis da li ti se nudi opcija pritisni ovaj F. za reinstalaciju. Mozda se instalacija (imidz) nalazi na skrivenoj particiji diska. Sto se drugog dela pitanja tice, trebalobi da moze. Instaliras OEM verziju, pa ukucas CD key koji ti se nalazi na nalepnici.
haha, skriveni ghost image, jel to mislis? to jos nigde ni na jednom pc-u ni laptopu nisam video, to je toliko ne-popularno a toliko korisno da nemam komentar.. a neko ko zna da napravi windows image kapiram da sve u 16 zna da skine OEM instalaciju windows-a i iskoristi nalepnicu
:: Gde su ti recovery diskovi? Ako ih nema probaj prilikom butovanja da vidis da li ti se nudi opcija pritisni ovaj F. za reinstalaciju. Mozda se instalacija (imidz) nalazi na skrivenoj particiji diska :: Sto se drugog dela pitanja tice, trebalobi da moze. Instaliras OEM verziju, pa ukucas CD key koji ti se nalazi na nalepnici :: :: ::
Samo gledaj da bude iz iste serije kao sa nalepnice a serija ti je onaj broj pored serijskog broja, npr X11- ili X12- Dakle samo su ti potrebna ta tri broja (cifre).
Daj screenshoot nalepnice, da vidimo da li je validna:)
Mislim da nece nece tako ici. Ipak ce trebati racun za taj win. Imam par kucista i toliko laptop-a crknutih sa nalepnicom i key je validan kao i svaki drugi sa net-a...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Daj screenshoot nalepnice, da vidimo da li je validna: :: :: Mislim da nece nece tako ici. Ipak ce trebati racun za taj win. Imam par kucista i toliko laptop-a crknutih sa nalepnicom i key je validan kao i svaki drugi sa net-a.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
@imarkovic Onda si malo video. Vecina danasnjih laptopova upravo dolazi sa skrivenom particijom na kojoj se nalazi imdz. Vec vise od dve godine, proizvodjaci laptopova ne isporucuju recovery medije, vec je recovery na disku. Mnogi za to ne znaju, pa pokusavaju da stave neku svoju instalaciju i uspeju da ubiju tu particiju. Mozda za to nisi ni cuo.
od toga sto ti pricas ja sam video pravu stvar samo na IBM-u, tj na SVIM IBM racunarima, workstation, netvista nekadasnja, laptopovi, itd., na hp-u i to je sve, ostalo jok, zavisi sta placas i koliko placas, u ovom slucaju tesko da je to uopste ni izbliza
:: @imarkovi :: Onda si malo video. Vecina danasnjih laptopova upravo dolazi sa skrivenom particijom na kojoj se nalazi imdz. Vec vise od dve godine, proizvodjaci laptopova ne isporucuju recovery medije, vec je recovery na disku :: Mnogi za to ne znaju, pa pokusavaju da stave neku svoju instalaciju i uspeju da ubiju tu particiju. Mozda za to nisi ni cuo :: :: :: ::
istina za recovery particiju. ja sam se dosta puta susreo sa tim. na sony vaio (bila vista), bas danas na hp-u (ima suse), na toshibi sam vidjao dosta puta... mislim da je to praksa vec par godina da uz lapove ide imidz sistema.
faq, obzirom da imas xp na lapu verovatno nemas imidz na skrivenoj particiji, ali posto imas nalepnicu mozes da iskoristis taj key uz odgovarajuci OEM koji mozes da skines sa neta.
Sa recovery diskom i kljucem sa nalepnice sam instalirao xp pro na 10ak kompova i MS-ovci iz Bga su mi izasli u susret i preko telefona mi aktivirali sve. Posto mi je win izbacivao da ne mogu na vise od 3 masine da aktiviram win sa tim serijskim brojem preko neta okrenuo sam ih telefonom i bez problema su mi sve zavrsili... kasnije sam cuo da ne prave problem oko xp-a zato sto je penzionisan.
ako je decko sam izbrisao i nestala skrivena particija to je druga stvar. Ako je lap top star i nema dovoljno prostora onda je dobio diskove. Ja sam pazario sony vaio i imao sam skrivenu particiju. Imam i dugme koje lepo pritisnes i ona sam instalra win. sve kako je bilo. Video sam to na jos nekim laptopovima. Vrlo korisna stvar. To sto smo mi frikovi za racunar pa znamo sve i svasta, ostali smrtnici nemaju pojma ikonu da izbace na desktop, a kamoli da instaliraju win.
Druze ovako sam ja uradio. Imas nalepnicu na laptop, pogledaj za koju verziju windosa je namenjena, skini negde sa neta win xp i kada trazi pass ti ubaci tu sa nalepnice. Tako sam ja uradio sa win 7. Sve je legalno. :)
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647157. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.