Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
HITNO!!!Stavio nove komponente, a Win7 32bit nece da starta???POTREBNA POMOC!!!
STRANA 1 OD 1
mikibataya HITNO!!!Stavio nove komponente, a Win7 32bit nece da starta???POTREBNA POMOC!!! 24.01.2012. 17:14 T42801

status: user
broj poruka: 141
Postovani prijatelji,

molim vas za pomoc.

Nabavio sam 1155 plocu MSI Z68A/G43 (G3), na nju sam stavio procesor i5 2500, memoriju AMD 2x2GB PC3 12800 1600MHz. Prikacio sam HDD koji sam koristio na staroj konfiguraciji. Na njemu je instaliran Win7 32bit.

Predhodna konfiguracija je bila MSI G41 P28, E8500, DDR3 1333MHz.

Problem je sledeci> Kad upalim racunar pojavi se Windows logo i one obojene loptice krenu da se vrte, onda zakoce i sistem se restartuje. I tako stalno.

Dok ovo pisem koristim UBUNTU DEMO narezan na CDu.

Ja mislim da je problem u 32bitnom sistemu.

Sta vi mislite?

Ista stvar mi se desila kad sam hteo da koristim ploce Soc. 775 X48T i P43T. Posto tada nisam resio problem, morao sam da ih prodam...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Tristram Re: 24.01.2012. 17:18 #393354

broj poruka: 1872
Ako sam te dobro razumeo ti si samo prikačio hard sa starog sistema i očekuješ da digne novi?

Oće to kume... ponekad. Al uglavnom neće ako hardver nije bar unutar iste generacije, reinstaliraj sistem ili bar odradi repair, to će da prepozna novi hardver i instalira šta treba.

misafloyd Re: 24.01.2012. 17:18 #393355

broj poruka: 321
Moraces da podignes nov sistem , a zasto , objasnice ti neko malo strucniji od mene , mada ja nisam za te kerefeke ... Najbolje svez sistem i cao ... :-)

Pozz !

ASUS SABERTOOTH P67
Intel® Core™ i7-2600
Corsair H70
Kingston HyperX Gray 8GB DDR3 1600MHz
ATI HD 6970 1GB GDDR5
Patriot Pyro SSD 120GB
Dell UltraSharp U2311H
ANTEC P182
Thermaltake Toughpower 1000w
Windows 7 Ultimate x64 SP1

mikibataya Hvala sto mi pomazete 24.01.2012. 17:24 #393361

hvala sto hocete da pomognete, i ja sam istog misljenja, nadao sam se da necu morati da instaliram sistem ponovo

sve sam probao, jedino mi jos ta varijanta ostaje, cudno mi je da ubuntu radi bez problema
mikibataya Za one koji imaju slican problem! 24.01.2012. 17:28 #393365

Repair sistema ne daje nikakve rezultate. Moracu da probam sa instalacijom novog sistema i to 64bit. Javicu kako je proslo
Tristram Re: Za one koji imaju slican problem! 24.01.2012. 17:32 #393367

Repair sistema kad je ovo u pitanju mora da da rezultate, jedino ako ga nisi odradio kako treba.

:: Repair sistema ne daje nikakve rezultate. Moracu da probam sa instalacijom novog sistema i to 64bit. Javicu kako je proslo
Snoopy- Re: Hvala sto mi pomazete 24.01.2012. 17:32 #393368

broj poruka: 6083
Ubuntu dizes sa diska, nema veze sa windowsom.

Moraces nov sistem da instaliras jer su ti sad instalirani drajveri od starog chipseta, a ti si ubacio sve novo, tako da nemoj da si lenj nego za 25min odradi sve to i vozi ko covek.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, F3 1TB, WD5000AAKS
Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: hvala sto hocete da pomognete, i ja sam istog misljenja, nadao sam se da necu morati da instaliram sistem ponov
::
:: sve sam probao, jedino mi jos ta varijanta ostaje, cudno mi je da ubuntu radi bez problema
vepromon re 24.01.2012. 17:54 #393371

broj poruka: 522
desavalo mi se na dva kompa da je taj tvoj problem izazvala RAM memorija, jer moduli nisu lepo legli u slotove. Znam da zvuci glupo, ali problem je bio identican tvom, pa reko cisto da ti predlozim da pokusas i to :)
i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz,
MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb

mikibataya Problem resen, RAJA hvala na pomoci i podrsci, sjajni ste! 24.01.2012. 18:57 #393380

Resio sam problem, tako sto sam instalirao svez sistem. Problem je stvarno bio u tome sto je na starom sistemu ostao instaliran stari chipset. Verovatno je tu dolazilo do konflikta.

Sad sve fenomenalno sljaka. A stari podaci su sacuvani na C/ Windows.old

Eto ako neko bude imao slican problem, dovoljno je da procita ovu temu.

Ziveli
Masuka Re: Re: 24.01.2012. 20:40 #393394

broj poruka: 360

:: Ako sam te dobro razumeo ti si samo prikačio hard sa starog sistema i očekuješ da digne novi
:: Oće to kume... ponekad. Al uglavnom neće ako hardver nije bar unutar iste generacije, reinstaliraj sistem ili bar odradi repair, to će da prepozna novi hardver i instalira šta treba
Mislio sam da je u 100% slucajeva moguce samo nakaciti hard na drugu konfu i vozi..
Pojasni mi malo zasto moraju da budu blizu u generacijama ?
nemanja21 Re: Re: Re: 24.01.2012. 20:46 #393395

broj poruka: 1227
Zato sto pri instalaciji sistema windows instalira drajvere shodno tvojoj hardverskoj konfiguraciji... Kada nju promenis, logicno, taj stari windows nece raditi, narocito ako je pala promena ploce i sl.

:: :: Ako sam te dobro razumeo ti si samo prikačio hard sa starog sistema i očekuješ da digne novi
:: ::
:: :: Oće to kume... ponekad. Al uglavnom neće ako hardver nije bar unutar iste generacije, reinstaliraj sistem ili bar odradi repair, to će da prepozna novi hardver i instalira šta treba
:: Mislio sam da je u 100% slucajeva moguce samo nakaciti hard na drugu konfu i vozi.
:: Pojasni mi malo zasto moraju da budu blizu u generacijama ?
alrad Re: Re: Re: 24.01.2012. 20:47 #393396

broj poruka: 4843

Pa ne mozes da prebacis motor iz jednih kola u druga i da ocekujes da upali iz prve.

:: :: Ako sam te dobro razumeo ti si samo prikačio hard sa starog sistema i očekuješ da digne novi
:: :: Oće to kume... ponekad. Al uglavnom neće ako hardver nije bar unutar iste generacije, reinstaliraj sistem ili bar odradi repair, to će da prepozna novi hardver i instalira šta treba
:: Mislio sam da je u 100% slucajeva moguce samo nakaciti hard na drugu konfu i vozi.
imarkovic Re: Re: Re: 24.01.2012. 20:50 #393397

broj poruka: 19008
bitno je da bude bar chip na ploci slican (intel npr.) recimo imao si plocu sa P965 chipsetom i sada si uzeo 1155 plocu, radice bez problema, naravno uslovno receno, probas pa vidis kako sljaka, i naravno to je STRONGLY UNRECOMMENDED!

mikibataya Novi problem 26.01.2012. 12:49 #393733

Raja imam novi problem. Posedujem Cooler Master V8, ali u pakovanju nemam bracket za 1155/56 plocu. U ovoj govnastoj zemlji nema nigde da se kupi dodatni bracket. Znaci uzas. A tako bi mi dobro legao na i5 2500 (procesor se cudno ponasa, turbo ga dize na 4.5GHz)?

Sta da se radi?
Tristram Re: Novi problem 26.01.2012. 13:02 #393734

U govnastoj zemlji to nema da se kupi zato što skoro svako ume da nabudži ovako nešto, nismo lenji ameri. Razlika u položajima rupa za soket 1156 u odnosu na 755 je još po milimetar na svaku stranu po dijagonali što možeš da dobiješ vrlo lako ako oprezno kucneš par puta držač za 775 tako da se ispravi malčice.

Za 1156 i naredne sokete nije neophodan backplate jer ploča već ima ojačanje sa zadnje strane, samo nabavi neke podloške i šrafi direktno, samo pazi da ne budu previše velike pa da nešto kratko spojiš pozadi.

:: Raja imam novi problem. Posedujem Cooler Master V8, ali u pakovanju nemam bracket za 1155/56 plocu. U ovoj govnastoj zemlji nema nigde da se kupi dodatni bracket. Znaci uzas. A tako bi mi dobro legao na i5 2500 (procesor se cudno ponasa, turbo ga dize na 4.5GHz)
:: Sta da se radi?
mikibataya Odlicna ideja 26.01.2012. 13:09 #393736

Super idej, odmah cu da probam pa javljam. Hvala prijatelju ,)

Tristram Re: Odlicna ideja 26.01.2012. 13:17 #393737

A ako ti ipak ne uspe ili odustaneš možeš da ga prodaš pa uzmeš nešto drugo. Taj kuler iz nekog razloga i nema neke fenomenalne performanse s obzirom na gabarite ali to ljudi uglavnom ne očekuju kad ga vide, možeš da ga zavaljaš nekom sigurno za 25e i za te pare kupiš nov xigmatek gaia ili hyper 212+, nisu ništa slabiji od njega.

:: Super idej, odmah cu da probam pa javljam. Hvala prijatelju ,
mikibataya Tristram TI SI GENIJE!!! 26.01.2012. 15:15 #393762

Tristram TI SI GENIJE!!! Bravo majstore! Cuknuo sam cekicem po breketima sa obe strane, naravno veoma pazljivo, da ih ne ispravim previse. NARAVNO OVO NE PREPORUCUJEM LJUDIMA KOJI SE NE RAZUMEJU U KUCNE ALATE :))

Rasirio sam ih taman da upadnu u rupe, bilo je malo problema sa sarafima jer su postali nesto kraci. Nasao sam tanje podloske te sam ih zasarafio.

Ijao kako dobro hladi. Temperatura ne prelazi 35C.

Razmisljao sam da ga utopim i kupim Xigmatek Gia, al brat Tristram je priskocio u pomoc.

Hvala ti brate ,)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647157.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs