Mozda ce pitanje da bude glupo ali ne zamerite. jednom davno mi je neko rekao kako da snimim ono sto se nalazi na desktopu ali sam ja to zaboravio. Znam samo da se koristi taster Print Screen ali ne znam celu proceduru a uz to me interesuje da li tako mogu da snimam i sekvence iz igara prilikom igranja. Ako moze, da li je procedura ista?
Za obično hvatanje snimka ekrana, tačno je, ili se pritisne print screen, pa se snimi ceo ekran ili shift+printscreen, pa se snimi SAMO aktivan prozor programa... tako urađen snimak nalazi se u baferu, međuspremniku, i potrebno ga je nalepiti (paste-ovati) u neki grafički program tipa paint iliti bojanka na serbskom. Otvoriš Paint, i, pritisneš Ctrl+V... i pojavi se slika prethodno snimljenog ekrana. Igre se ne mogu ovako snimati. Većina ima u sebi prečice tipa F9, F12 i štagod, pa te slike sprema u neki folder koji se unapred odredi. Ako toga nema, mora da se koristi poseban softver za snimanje igara. PrintScreen tu neće raditi, kao što neće raditi ni na full-screen filmovima (dobro, postoji prost trik i za to... Probaj fraps, za igre...
1) kada hoces nesto da sacuvas na ekranu stisni dugme Prt Scr 2) ukljuci obican MS Paint 3) Pritisni Ctrl+V (poznatije kao Paste) 4) Iseci visak lista ako postoji 5) Save As... i stavi u .jpg format jer .bmp zauzima dosta vise memorije.
Sve sto su rekle vrlo postovane kolege stim sto nemoj da otvaras MS Paint nego Photoshop, da se malo upoznas sa pravim programom. Samo poruzi da ga kupis, mislim da SOPA market subotom radi samo do 20h. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Alrad, sad objasni koja je razlika u obicnom copy/pastu izmedju painta i photoshopa? Meni licno je glupo ubacivati programe koji se ne koriste, a ja razliku ovde nisam primetio. :)
Eh da Fraps, http://www.fraps.com/ mnogo dobra stvar, prvobitno samo pokazuje koliko frejma imas u igri u gornjem levom uglu, mada sad mozes da hvatas screen shotove, a i video da napravis iz igre.
Prvo da kazem da je ono `poruzi` typo. Za C/P nema veze, al` k`o mislim korisno je da covek ode i malo dalje od tako `naprednih` funkcija. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Probah Print Screen-Ctrl+V i to je OK. Skinuh i ovaj `fraps` sto mi rece pa se i s njim malo poigrah. Zanimljiva stvarcica. Nego reci mi druze sto mi je broj frejmova u igri Crysis 2 zakucan na 60. Ponekad malo zatreperi i izgleda kao da hoce da se promeni na 59 ili 61 ali nista od toga.
Frame rate ti je toliki zato sto je sinhronizovan sa frekvencijom...
21.01.2012. 19:36
status: user broj poruka: 10999
`osvezavanja ekrana` (vertical refresh frequency of the screen). Neke igre to automatski `namestaju` a kod nekih je moguce biranje (vertical sync on/off). Kada je `sinhronizovano`, maksimalni fps je jednak vrednosti pomenute frekvencije (u ovom slucaju 60Hz `dozvoljava` 60 fps). Ostavi tako kako je - dobro je (to jest, vise je nego dovoljno).
-u nekim igrama moguce je pomocu `print screen` snimiti fotografiju aktuelne scene (ne video zapis, nego `still photo`). Fotografija `odlazi` u `clipboard` ` i odande je `vuces` pomocu nekog programa, onako kako su ti kolege opisali. -koristeci FRAPS, takodje mozes praviti fotke tokom igre (a ne samo video-zapise).
i5-2500k Costa Rica @ Stock for now ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64 Samsung BX24
:: YouTube (kako se igra BF2)... Radjeno je FRAPS-om, pa Vegas-om :: :: http://goo.gl/6iSQ :: :: ::
Da ti nisi bolnicar (medicinski brat)? Ja sam ono postavio na Tjub
22.01.2012. 01:21
status: user broj poruka: 10999
zato sto mi neki skeptici sa Guru3D-ovog foruma nisu verovali da je moguce `tako lako` voziti heli u BF dvojci... A ja - rodjeni pilot borbenih helikoptera...
Re: Da ti nisi bolnicar (medicinski brat)? Ja sam ono postavio na Tjub
22.01.2012. 02:14
status: user broj poruka: 4515
Koji klip... 50-0 Meljes! :D
Instalisi trojku, da ubijamo citere!
:: zato sto mi neki skeptici sa Guru3D-ovog foruma nisu verovali da je moguce `tako lako` voziti heli u BF dvojci... A ja - rodjeni pilot borbenih helikoptera.. :: :: ::
U mom videu je konkretno ova: Lily Allen - Not Fair (Annie Nightingale Remix)
PS: Ako neko voli timski rad i ubijanje tone neprijatelja u BFBC2 i BF3 neka me kontaktira ja sam IxTro64 u igrama.
Pozdrav svima.
i5-2500k Costa Rica @ Stock for now ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64 Samsung BX24
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647156. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.