Do sad sam samo malo pratio a sad sam se i prijavio jer vidim da ste jaka ekipa :-)
Da li mi neko moze pomoci nekim hintom oko ovoga. Imam Windows 7 koji ima samo jedan administrator User account recimo X koji ima podeseno menije, na desktopu ima neke ikonice i muziku, u My Documents isto neke skripte i slicno. Ja hocu da kreiram Usera Y i da prakticno kloniram sve to iz X. Ako kapirate sta zelim, hocu da Y ima isto i vidi isto sto i X, znaci da ima ista podesavanja i desktop i dokumente. Copy To u profilima mi je sivo i ne mogu da kopiram. Ima li neka finta?
Ne migriram sa XP ili Vista. Ne znam je li ima takva opcija u okviru mog Windows 7. Znaci hocu u okviru sedmice da korisnika X kloniram u korisnika Y, sve kompletno.
Kreiras usera Y. Startujes usera Y. Otvoris My computer, stisnes Alt+T i kada ti se otvori opcija, izaberes Folder Options. Kada se otvori novi prozor ides na view i tu izaberes Show Hidden Folders, Files and drives, pa OK. (ovaj deo zapamti jer ces ga posle iskljuciti) Otvoris dva My Computera. U oba odes na Users. Na jednom odes u User X, na drugom prozoru User Y. Kopiras sadrzaj Desktop sa User X na User Y. Kopiras sadrzaj My Documents sa User X na Y. Zatvoris sve, osim jednog `My Computer` i tu odradis ono sa Show hidden, samo sto kliknes na Hide i OK.
isti ti je djavo za vistu i za sedmicu, probaj When you`re switching to a new PC, Windows Easy Transfer helps you transfer your files, email, pictures, and settings. In Windows 7, it lives up to the `easy` in its name.
:: Ne migriram sa XP ili Vista. Ne znam je li ima takva opcija u okviru mog Windows 7. Znaci hocu u okviru sedmice da korisnika X kloniram u korisnika Y, sve kompletno :: :: ::
Probacu sutra kad odem do druga. Znaci ja mogu ovime da prenesm User podesavanja na drugi cisti racunar nakon instalacije i da dobijem isto okruzenje? Naravno ako imam instaliran softver.
Treba mi jos jedan VAZAN savet. Imam dosta kontakata i mejlova u Microsoft Live Mail applikaciji. Jednom prilikom sam pokusao da to izvezem na Export pa da na drugom uvezem sa Import ali to nije radilo. Zna li neko kako? Isto tako da li neko zna kako da zivezem podesavanja tj. sve ono sto je sacuvao Chrome od linkova, sifri, cookeja i slicno, kako da to prenesem na drugi kompjuter? Hvala jos jednom
... pa, jebemu sunac, upogoni mikroshit program koji je namenjen za to, pa ako slucajno nesto preskoci on, ili, pre ti sam u stikliranju STA SVE da prebaci, onda se javi. Za sve trazeno ima resenje i pojedinacno, ali, sporije.
Ono nece da radi na Win 7 sto si mi poslao kao link. Zato i pitam
:: ... pa, jebemu sunac, upogoni mikroshit program koji je namenjen za to, pa ako slucajno nesto preskoci on, ili, pre ti sam u stikliranju STA SVE da prebaci, onda se javi. Za sve trazeno ima resenje i pojedinacno, ali, sporije :: :: :: Budale veruju u sreću. :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647157. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.