BOOT.INI linije u slučaju partition restore programa?
STRANA 1 OD 1
goranvu
BOOT.INI linije u slučaju partition restore programa?
17.01.2012. 11:01
T42623
status: user broj poruka: 195
Ovako, u jednom programu za partition restore greškom sam označio pogrešan disk kao destinaciju (sistemski disk na kome je Win XP na kojem sam sve i obavio). Srećom pa sam to shvatio u poslednjem trenutku dok se računar gasio, a još nije stigao do boot-ovanja, pa sam ga nasilnički ugasio. Pogledao sam posle BOOT.INI fajl i video nove linije za boot-ovanje koje pokazuju na recovery program umesto na XP. Da li je dovoljno da vratim boot.ini kako izgleda kod default XP sistema, ili postoji jos nesto što će pre boot fajla eventualno da mi sprži particiju?
- - da postoji i .bat fajl koji pokreće rutinu za to što si označio. Hidden verovatno. A linije u boot-u će navesti na njega... LM, OVAKO: Trebalo bi da izgubiš te podatke i, naravno vreme i nerve, pa da onda proučiš ghost ili acronis, i ne zajebavaš se više tako sa sopstvenim podacima. Da si krele koji se u ništa ne razume pa da ti oprostimo, ali, proučio si i počeo da koristiš potencijalno opasan softver, a nisi se osigurao? Ideš na sreću, jbga.
siljo hvala, a ti Pisko nisi bas od koristi, `ne sudi da ti se ne bi sudilo`
Resio sam problem tako sto sam sistem bootovao sa XP cd-a i pomocu R pokrenuo startup recovery, a onda u dos promptu samo ukucao fixmbr i stvar resena. fixmbr mi je porucio da mbr ne izgleda normalno sto znaci da je software i njega čačnuo a ne samo boot.ini fajl. Da sam za ovo znao nekad davno, hiljadu puta bih ustedeo vreme kada mi neko dodje sa puknutim XP-om.
Malo si izmesao babe i zabe. Odgovor na pitanje je potvrdan, pod uslovom da
17.01.2012. 23:38
status: user broj poruka: 10999
je samo to izmenjeno (boot.ini). Iskljucio si komp i nisi butovao, je li tako? Dakle, ako ponistis sve (netacne) izmene, spasio si boot. Dovoljno je da komp `podignes` nekim drugim OS-om (recimo: winPE-om kojega imas u Hiren`s-u) i editujes boot.ini. Sledece butovanje ide sa HDD-a, bez problema. - Za mbr recovery imas i druga, bolja resenja - Paragon Partition Manager i slicne programe. Brze i bolje odradjuju pomenuti oporavak.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647157. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.