Kad upalim kompjuter on podigne sistem i posle 5,6 sec on se u koci i ja sam primetio da kad se u koci u task menageru pise da je cpu opterecen 100%. Sta moze to da radi?
procesor je Intel Pentium 4 cpu 3.06 ghz 2cpu a operativni sistem je windows professional sp2. Sa sistemom se pali nod32, a danas sam radio sistem tako da bih voleo da pokusam bez toga. Ja iz safe moda i kucam ovo.
1. Vidi ako u task manageru mozes da zatrvoris taj proces koji je na 100%. (selektujes, pa kliknes End Process) Ako posle toga zabode racunar, restart pa idi u Safe mod - - -> http://www.computerhope.com/issues/chsafe.htm 2. Probaj da snimis neki besplatni antivirus i anti spyware (Avast, Avira, Ad-Aware, Malwarebyte,...) i da ocistis komp. Mozda je bolje da odmah ovo uradis bez tacke 1 ... moz` da zablokira komp... Ako ne pomogne, format C:\ pa instal Win.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Pitanje je koja verzija NOD-a i da li je pravilno apdejtovan. Mozes sa ESET sajta da skines Trial verziju NOD-a verzija 5, pa probaj sa njim. Mozes da skeniras komp i sa nekim besplatnim AV-om i Anti spajverom (imas ih gomilu na netu). Na taj nacin iskljucis mogucnost neke gamadi. Probaj da izbrises sve nepotrebne programe, cesto ljudi zapate gomilu nekih gluposti koje se startuju sa Windowsom. Klikcu na sve zivo sa OK, pa nasnimaju 100 gluposti. To sto si napisao CCC moze da bude ATI Catalyst ako imas ATI grafiku. Skini sa sajta AMD-a samo drajver za grafiku (ako ima), CC ti ne treba, a ovo obrisi. Mozes i da kliknes na Start, pa Run, i kucas MSCONFIG, pa u startup mozes da iskljucis ono sto se startuje sa Win-om, ako znas sta je od kog programa (cesto tu bude Java, Adobe,... ja to sve pogasim)
Ako te ne mrzi reintstal celog Win-a, posle par godina to mora da se uradi, ne znam kada si zadnji put radio reinstall.
System Idle Process je normalno da ti pise tako, koliko me secanje sluzi tako je na Win XP, to ne gledaj, ja ti napisah za onaj CCC. Ako imas ATI kartu snimi samo drajver bez Catalysta, radice ti bolje Ako nije to, probaj samo da pobrises nepotrebne programe i ono sto se startuje sa Windowsom. Probaj da skeniras sa novom verzijom NOD-a (imas da skines Trial verziju) ili nekim besplatnim antivirusom i antispyware. Ja ti napisah gomllu stvari malo nepovezano, sorry... nesto me glava cepa, a buljim u monitor
:: :: :: :: Nemoguce je iskljuciti taj proces koji opterecuje preko 90%proceso :: i sta sad da radim?
Ne moras drivere da diras. Kucaj kako ti sad kazem.
idi na start, pa na RUN i ukucaj MSCONFIG
u prozoru koji ti ukljuci, prebaci na stranicu Startup
Pronadji Catalyst Control Center i odstrikliraj ga da bude iskljuceno, klikni Apply
Klikni OK
Stisni restart.
I resio si proccess CCC
Sto se tice System Idle Process, to ti je ustvari preostalo mesto na procesoru, (mesto da koliko bi se moglo iskoristiti) tako to i treba da ti je 100% :)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647156. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.