Elem, vec mesec dana mucim muku sa nestabilnim operativnim sistemima, tako da mi treba neko trajnije resenje. Imam sledecu konfiguraciju: i5-2500K, asus P8P67, napajanje chieftec 650W, Gainward GT 240 1Gb DDR5 128 bit, 8GB (2x 4GB) DDR3, BD-RE, USB TV, 2x PCI mrezne kartice i gomilu kulera. Nemam nameru da u skorije vreme klokujem ili bilo sta da radim po tom pitanju, tako da mi treba preporuka, koji win 7 (ili XP SP3 ako je stabilniji) da stavljam (saveti za update da ili ne), koji sistemski programi (tipa ccleaner, your uninstaller, registry mehanic...)????
Nisi naveo glavnu stvar: cime bi se ta masina najvise bavila.
07.01.2012. 02:35
status: user broj poruka: 10999
Obradom video-audio materijala? `Teranjem` savremenih PC igara? Obradom fotografija? Itd. Ili bi sluzila za zadovoljavanje osnovnih potreba jednog prosecnog ne previse zahtevnog korisnika (Internet browsing, email messaging, gledanje filmova i fotografija, slusanje muzike...). Mislim da neces pogresiti ako se odlucis za Win7 64bit SP1. U slucaju da `nisi previse zahtevan`, u obzir dolazi i XP SP3 (ali posto je ovaj 32bit-an, vise od polovine RAM-a nece biti u upotrebi. XP 64bit ti NE BIH preporucio zbog slabe podrske od strane proizvodjaca hardvera - za neke uredjaje tesko je naci odgovarajuce drajvere).
Nekoliko korisnih programa: - CCleaner - Q-Dir (file manager) - Ultimate Defragmenter - Avast antivir - Google Chrome - Real downloader - IObit uninstaller - KM player
definitivno windows 7 x64 ultimate SP1 update slobodno. vista je glista to ni ne pomisljaj, a xp 32-bitni ce ti prepoznati 3 GB rama a ostala 5 gb ce bespotrebno da hvataju prasinu sve dok se ne odlucis da predjes na windows 7 x64 ultimate SP1 :D
Ali neki koji je ne dirnut, koji nije prepravljan, kao kad dobijes sto platis. Ako neces igre onda nema razmisljanja Linux (Ubuntu, Mint ako nisi puno upoznat sa linuxima) 32bita i teras dalje.
Re: Nisi naveo glavnu stvar: cime bi se ta masina najvise bavila.
07.01.2012. 12:58
status: user broj poruka: 786
:: Obradom video-audio materijala? `Teranjem` savremenih PC igara? Obradom fotografija? Itd :: Ili bi sluzila za zadovoljavanje osnovnih potreba jednog prosecnog ne previse zahtevnog korisnika (Internet browsing, email messaging, gledanje filmova i fotografija, slusanje muzike...) :: Mislim da neces pogresiti ako se odlucis za Win7 64bit SP1. U slucaju da `nisi previse zahtevan`, u obzir dolazi i XP SP3 (ali posto je ovaj 32bit-an, vise od polovine RAM-a nece biti u upotrebi. XP 64bit ti NE BIH preporucio zbog slabe podrske od strane proizvodjaca hardvera - za neke uredjaje tesko je naci odgovarajuce drajvere). :: :: Nekoliko korisnih programa :: - CCleane :: - Q-Dir (file manager :: - Ultimate Defragmente :: - Avast antivi :: - Google Chrom :: - Real downloade :: - IObit uninstalle :: - KM playe :: :: ::
Nisam nesto zahtevan user, treba da mi se brzo dize sistem, da lako izlazim i skidam sa neta, da pustam filmove visoke definicije (MKV 1080p) bez seckanja (do sada sam koristio GOM player), da rezem MKV filmove na BD, blaga obrada filmova (umetanje prevoda i njegova obrada) i blagi gaming, nista specijalno i zahtevno (najvise novi GTA V kad izadje), dajte predlog za konkretan OS, pod kojim imenom da ga trazim, da li je potreban update za moje potrebe? I sta da skidam od startupa na msconfig (tj sta da ostavim na starup-u) Da li da koristim KIS, ili je bolji avast za moje potrebe? Inace disk mi nije u particijama, vec imam HDD od 320 GB za sistem i prateci software i jedan od 750 GB za storage (filmovi, i instalacioni iso fajlovi)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647156. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.