U pitanju je laptp Fujitsu-siemens Amilo-pro V3515 na njemu instaliran Win XP Sp3... problem se manifestuje prilikom dizanja sistema prođe onaj uvodni Welcome i onda izbaci: autochk program not found- skipping AUTOCHECK i posle toga dobiem BSOD i tako u krug.... pokušao sam u safemodu da dignem sistem i neće tj dođe do ulaska u sistem i resetuje se i tako opet u krug, šta mu može biti? Inače sistem je sveže dignut nedelju dana pre pojave problema.... a instalacija je dobra jer sam dotičnu istalirao na 3-4 laptopa i 2 desktopa....
onda, digni linux ili minixp sa hirens` boot cd-a, bilo koju live verziju, da vidimo da se nešto nije pokarabasilo sa hardverom. Kod Winxp potrebno je da se isključi `restart u slučaju problema`, da bi se dobio BSOD sa kriptičnom porukom. Kod tebe se ovo preskače, upada u krug restartovanja... I na kraju, šta god uradio, moraćeš da reinstaliraš jer windows puca mnogo pre nego nešto sa njim može da se izbunari, pa ti vidi. Sve napred predloženo a i ovo što si sam probao, vremenski je višestruko duže od reinstalacije, zato i ima ona narodna: škrtica dva puta plaća, a LENJIVAC tri puta radi istu stvar.
Ma ok radi hardver, digao sam sa Hirenes-a miniXp... nego rekoh da nekako popravim sistem da ga ne obram... NIšta onda mi ostaje za sutra da se bakćem sa WintoUSB jer dotičnom lapu čitač je odavno u večnim lovištima.... Opet hvala Piško :D
I nemoj da te mrzi da skines neki drugi xp, untouched naravno, ako kojim slucajem imas neki unattended ili neki slican edishn.
Imam isti lap i brljao je (plavi ekrani, gubljenje mreze, dizanje sistema posle par pokusaja) sa jednim takvim `sredjenim` sistemom kada sam hteo da ustedim vreme na pazarenju i instalaciji.
Osim toga i posle oko 5 godina nisam imao ni jedan jedini problem sa njim.
A mozda imas i neki los sektor. Trebalo bi i da to mozes sa hirensom da sredis
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647157. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.