Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Vista vs Windows 7
STRANA 1 OD 1
FAQ Vista vs Windows 7 02.01.2012. 20:44 T42370

status: user
broj poruka: 532
Drugari srecna NG i Bozicni praznici!

I jedno pitanje. Koliko je Vista razlicita od Windows 7? Ne mislim na to da je starija i nestabilnija nego me samo interesuje koliko je po izgledu, konceptu, upotrebi ona razlicita od Windows 7? Drugim recima ako neko dobro poznaje Vistu u sitna crevca koliko onda dobro poznaje i Windows 7 ako me razumete (znam da je velika razlika izmedju Windows XP i 7)?

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 02.01.2012. 21:33 #388465

broj poruka: 4163
Win 7 je Vista koja radi kako treba.

servispc bre

tortojed Win7=Vi$ta SE (secondhand edition, he, he). Pitaj nesto konkretno 02.01.2012. 21:50 #388467

broj poruka: 10999
kad vec pominjes `sitna crevca`... Generalno uzev, sedmica je koliko-toliko popravljena vi$ta (hasta joj la vista). Jos uvek problematicno:
-networking lenj, sluggish - disejblujes konekciju a onda joj treba par desetina sekundi da shvati da je access point i dalje dostupan. Pokrenes troubleshooting connection a on POJMA NEMA gde mu je dupe a gde glava...
-gomila potpuno nemocnih/neupotrebljivih servisa i `alata` i dalje predstavljaju balast za sistem (na srecu, vecinu je moguce iskjuciti ali mnogi to ne znaju): error reporting i s njime vezani gownjivi dr watson (koji je zapravo prof. moriarti), glupi defender...
-m$ i dalje laze (to jest, jos i vise laze) kada prikazuje brzinu butovanja - butovanje NE BIVA zavrseno onda kada iscezne ono sto je nekada bio famozni `pescani sat` a sada je krug koji se vrti, vrti, kao sveti petko oko smrti, smrti, smrti...
- i dalje su IE, DirectX i WMPlayer isuvise tesno inkorporirani u kernel pa guse graficki i multimedia subsystem - dx ne moze da se (ako covek HOCE) deinstalise pa da sistem `tera` samo OpenGL aplikacije...
- i dalje se javljaju (najcesce LAZNE) kolizije medju divajs drajverima - u 90% slucajeva NE BI DOSLO NI DO KAKVIH PROBLEMA NI SA OS-om NI SA HARDVEROM, ali, eve ti ga BSOD, toboze da PREDUPREDI pojavu problema. Bas kao u pesmi Sex Pistolsa: `..ali problem si TI, (sam po sebi)...

LonleyMax Re: Re 03.01.2012. 04:20 #388538

broj poruka: 1475
Sve u svemu Windows koji vise ne radi nego sto radi! :P

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1886176

:: Win 7 je Vista koja radi kako treba
::
:: servispc bre
imarkovic Re: Vista vs Windows 7 03.01.2012. 11:04 #388546

broj poruka: 19008
generalno slicnog su izgleda, ali nekim ljudima se vista vise svidja, dao bih ti safet da instaliras vistu i sam pogledas pa ako ti se vise svidja eto ti je

:: Drugari srecna NG i Bozicni praznici
:: I jedno pitanje. Koliko je Vista razlicita od Windows 7? Ne mislim na to da je starija i nestabilnija nego me samo interesuje koliko je po izgledu, konceptu, upotrebi ona razlicita od Windows 7? Drugim recima ako neko dobro poznaje Vistu u sitna crevca koliko onda dobro poznaje i Windows 7 ako me razumete (znam da je velika razlika izmedju Windows XP i 7)
:: Hvala
FAQ Ma ok 03.01.2012. 12:04 #388557

broj poruka: 532
ja sam mislio da li su slicni po izgledu, servisima, opcijama, mogucnostima, rasporedu podesavanja i slicno. Ostalo manje vise.

Hvala

Pisko Joj razlike! 03.01.2012. 12:08 #388558

broj poruka: 6650
Drrastič`ne!

Isti q, nakon service pack-ova. Prepakovali su win7 od Viste, a da naprave neku razliku, a onda su service pack-ovima sve sveli na isto, pod drugim imenom. Razlike su minorne i imebecilima drage.

Budale veruju u sreću.

vuk125 Re: Vista vs Windows 7 03.01.2012. 12:39 #388564

broj poruka: 2929
Vista SP2 radi isto lepo kao i win7, nema neke razlike.
Nisam siguran samo da li na vistu moze da se stavi dx11, posto ona podrzava dx10

:: I jedno pitanje. Koliko je Vista razlicita od Windows 7? Ne mislim na to da je starija i nestabilnija nego me samo interesuje koliko je po izgledu, konceptu, upotrebi ona razlicita od Windows 7? Drugim recima ako neko dobro poznaje Vistu u sitna crevca koliko onda dobro poznaje i Windows 7 ako me razumete (znam da je velika razlika izmedju Windows XP i 7)
tortojed Moze DX11 i na vi$tu. 03.01.2012. 14:27 #388590

broj poruka: 10999
...

pajsgudgud Nekako mi se iz vaših... 03.01.2012. 14:40 #388595

broj poruka: 3742
postova čini da je većina vas prešla direktno sa xp-a na sedmicu.

Meni je Vista bila prvi i poslednji legalno pazaren os od njih.

Na kraju, kada sam odlepio i rešio da probam tada novorođenče win7. Vista mi se palila brat bratu pet minuta. Agonija od sistema. Viruse isključujem kao opciju. Krešovanja svih vrsta na tone. Explorer has stoped working...mislim da sam se toga nagledao...ihaaaa...

Nisu joj džabe dali ime windows glista...
support normality

philaemos ... 03.01.2012. 18:38 #388645

broj poruka: 2743
Vistu x64 sam ranije koristio pre nego da izadje Win 7, malo sam i zaboravio kako je sta tamo bilo realizovano.
Kada su poceli da izbacuju RC verzije Win 7, od onda ga koristim, i po meni je bolji od Viste. Subjektivan utisak je da je brza i stabilnije sedmica.

Demon to some. Angel to others.

ICEsd Re: Vista vs Windows 7 03.01.2012. 22:46 #388703

broj poruka: 2158
Win7 ti je isto sto i Vista bez kozmetike koja je opterecivala sistem i pravila probleme, sa malo bolje ispeglanim drajverima koje opet MS nije odradio vec proizvodjaci komponenti, imao sam Vistu x64 koja kad se lepo nasteluje izgleda lepo i radi ko win7 x64, sad sam na win7 x64 koji je nastelovan da radi ko XP x64 pogaseno pola gluposti.

Evo ovako da kazem razlika je ista kao win 98( win7) i win ME(vista).Ista baza, razlicita kozmetika.

gile23 ... 04.01.2012. 02:06 #388735

broj poruka: 9121
Koristio Vistu god. dana, koristim Win 7 valjda 2 godine (ne secam se kada je izasao vise xd). Razlika izmedju ova dva sistema je barem u mom nekom radu bila vise u GUI-ju i nekim bolje resenim opcijama (defender, UAC i tako te gluposti), sve ostalo je prakticno isto.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: ... 04.01.2012. 08:50 #388751

broj poruka: 19008
gledajuci windows8, dobri su i vista i sedmica.. kao i xp_sp3/2.

:: Koristio Vistu god. dana, koristim Win 7 valjda 2 godine (ne secam se kada je izasao vise xd). Razlika izmedju ova dva sistema je barem u mom nekom radu bila vise u GUI-ju i nekim bolje resenim opcijama (defender, UAC i tako te gluposti), sve ostalo je prakticno isto
:: Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647157.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs