Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
BSOD zbog iskljucivana defendera na Win7/64
STRANA 1 OD 1
caranovic BSOD zbog iskljucivana defendera na Win7/64 30.12.2011. 09:25 T42317

status: user
broj poruka: 434
Dakle, zbog zelje za maksimalnim performansama racunara na ustrb izgleda(lici na win 98) kao sto i obicno radim( i indexiranje i remote i sve ostalo - iskljuch), ovoga puta sam na Win7/64 koji radi eto vec godinu celu, iskljucio i windows Defender-koji se inace i preporucuje za iskljucivanje ako imas antivir. koji radi posao. Tog dana posle rada od cirka 3 sata -BSOD koji kaze da je prisutan zbog problema sa wajrles karticom. I tako sam ga trpeo i cekao da pukne jos jedno 4 dana po 5 puta dnevno. Vratih Defender u funkciju i eto, nema problema vec 24 casa. Cisto da spomenem.....Ajd sretna Nova i blagdane i tako......
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
caranovic Pogresio sam 30.12.2011. 12:01 #387911

broj poruka: 434
upravo je BSOD sa istom wajrles greskom.......

gilopile ... 30.12.2011. 12:09 #387913

broj poruka: 9459
Evo upravo se i ja mucim sa nekim w karticama. POkusaj reinstalaciju drajvera. Da li koristis neki utility ili samo win-ov zero? Ako koristis, pokusaj da konfiguruses da ti pretragu i konfigurisanje odradjuje win.

Evo i mog prob.ema: Do skoro mi je wireless kartica normalno sljakala - u pitanju je Broadcom mini PCI sa adapterom na PCI - model sada nije bitan, da ne rckam...Ne znam zbog cega mi je konstantno zauzece procesora na nekih 33%, a kad je u DM-u disable-ujem, proc idluje i nema nikakvog opterecenja, hm. Win sam reinstalisao i problem je i dalje prisutan, a radila je sasvim normalno pod ovim istim win-om do pre neki dan. U Task-u nema nista da se vidi od procesa da opterecuje proc, a u performanse se vidi opterecenost i sistem je mlitav, radi kao da je proc na 100MHz, a inace je PII x2 545 3GHz. Bedak! Najverovatnije je vrisnula, ali eto, mozda neko ima neku ideju...Inace radi normalno, mreza, signal...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Dragg re@gilopile 30.12.2011. 13:15 #387930

broj poruka: 2270
За почетак инсталирај неки прецизнији алат за прећење процеса, нпр. Process hacker, i погледај шта он каже.

gilopile Re: re@gilopile 30.12.2011. 13:30 #387933

Vidje, vidje, sad sam instalirao PH i video neki djavolji `Interrupts` koji ima zauzece konstantno 30-ak%, a kad disable-ujem wireless karticu nestane i sve je ok, sto znaci da on zeza. Sta li mu je to? Nemam opciju da ga ubijem iz procesa...Bice ovo izgleda cupavo, znam ja to unapred:( Znaci racunar se vuce kada je u procesu, tj. kada je wireless konektovan na AP:O Kad iskljucim antenu iz kartice sve je ok, probao i na AUX i na MAIN ulazu i isto je. Kartica je miniPCI Broadcom BCM4306, probacu neke druge drajvere za pocetak.

:: За почетак инсталирај неки прецизнији алат за прећење процеса, нпр. Process hacker, i погледај шта он каже
::
tortojed Naravno da si pogresio - eliminacija defendera SIGURNO poboljsava 30.12.2011. 14:46 #387951

broj poruka: 10999
rad kompa. Nesto si usput syebao... Ono sto ti je savetovao Dragg:

http://goo.gl/r0CO4

Dilituj (a ne samo `disable`) sve majkro$itove servise koji te `osiguravaju` i `brane`...

Dragg Re: Re: re@gilopile 31.12.2011. 01:19 #388070

broj poruka: 2270
:: Vidje, vidje, sad sam instalirao PH i video neki djavolji `Interrupts` koji ima zauzece konstantno 30-ak%, a kad disable-ujem wireless karticu nestane i sve je ok, sto znaci da on zeza. Sta li mu je to? Nemam opciju da ga ubijem iz procesa...Bice ovo izgleda cupavo, znam ja to unapred:( Znaci racunar se vuce kada je u procesu, tj. kada je wireless konektovan na AP:O Kad iskljucim antenu iz kartice sve je ok, probao i na AUX i na MAIN ulazu i isto je. Kartica je miniPCI Broadcom BCM4306, probacu neke druge drajvere za pocetak

Interrupts je sistemski servis koji obrađuje IRQ zahteve od hardvera, nema teorije da ga terminišeš - ništa više ne bi radilo. Ako ga uređaj konstantno opterećuje, to je prilično dobar znak da je kartica neispravna. Probaj je na još nekom računaru, da ipak proveriš.
gilopile Re: Re: Re: re@gilopile 31.12.2011. 01:33 #388072

Bedak...Probao sam drugu wireless karticu i sve je ok:( Tako da je ova verovatno vrisnula. Nesto sam guglao i programce `DCP Latency Checcker` mi prijavljuje ogromnu latenciju na nepoznatom Device-u. U biti kaze: Disble-uj po device manager-u `razno`pa ces videti do cega je, a kao sto znam wireless mi pravi problem i kada je iskljucim, sve radi normalno. Crkla je definitivno u nekom segmentu, ali radi besprekorno sto se signala i svega ostalog tice.

Ps. Roknucu sutra CM9-GP i ima da ubije:)

Dragg, hvala ti, pomogao si mi i ustedeo si mi par tastatura, a i racunar u najgorem slucaju, posto sam se bas bio nameracio da mu presudim:)) Ipak, crpljenje procesora sa doticnom karticom `Interrupt ` je neka shit otezana komunikacija(latencija) PCI slota tj. doticne kartice sa kontrolerom/memorijom/procesorom, nazalost, hardverske prirode:(

Pozdrav!

:: :: Vidje, vidje, sad sam instalirao PH i video neki djavolji `Interrupts` koji ima zauzece konstantno 30-ak%, a kad disable-ujem wireless karticu nestane i sve je ok, sto znaci da on zeza. Sta li mu je to? Nemam opciju da ga ubijem iz procesa...Bice ovo izgleda cupavo, znam ja to unapred:( Znaci racunar se vuce kada je u procesu, tj. kada je wireless konektovan na AP:O Kad iskljucim antenu iz kartice sve je ok, probao i na AUX i na MAIN ulazu i isto je. Kartica je miniPCI Broadcom BCM4306, probacu neke druge drajvere za pocetak
:: Interrupts je sistemski servis koji obrađuje IRQ zahteve od hardvera, nema teorije da ga terminišeš - ništa više ne bi radilo. Ako ga uređaj konstantno opterećuje, to je prilično dobar znak da je kartica neispravna. Probaj je na još nekom računaru, da ipak proveriš
CrowBgd Kako 31.12.2011. 14:05 #388114

broj poruka: 1376
otvarate je.. dmp od blu skrina(neuk sam za Win7 zaglupeo me LInux jer na njemu nemam tih problema)?
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2122209

Gare87 malo off 31.12.2011. 14:25 #388117

broj poruka: 4710
kad vec brukamo windows, ugasio sam ovaj gamepad ps3 iz usb-a iz kompa, i restartovao se komp istog momenta XD

Intel q8200 2.3GHz OC 2.9Ghz
Gigabyte GA-ep35-ds3l
Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MHz
WD3200AAKS
WD10EARS
Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647157.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs