E ovako,dodjem ja u sobu i palim komp,ali odjednom na ekranu se pojavi sledeci tekst: `Windows could not start because the following file is missing orxorrupt:\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM
You can attemp to repair this file by starting windows setup using the original setup CD-ROM. select `r` at the first screeen to start repair.`
Znam da mu je pao sistem ali da li postoji neki drugi nacin da popravim komp osim re-instal-a sistem-a??
:: E ovako,dodjem ja u sobu i palim komp,ali odjednom na ekranu se pojavi sledeci tekst :: `Windows could not start because the following file is missing orxorrupt:\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTE
1. Ako si overklokovao, moguće je da se desila korupcija (kvarenje :) podataka pri upisu na disk 2. Moguće je da ti je riknjavela hard... Nađi od nekog Hiren`s Boot CD, butuj komp sa tog CD-a, i pokreni HD Sentinel, pa vidi šta ti kaže za Health i Performance
Ili nađi od nekoga neki višak hard disk, instaliraj na taj hard disk Windows, butuj sistem sa tog drugog harda, prebaci podatke na taj novi hard ili na DVD-e, pa reinstaliraj sve na tvom hardu...
Probaj prvo iz drugog sistema da mu prebaciš taj fajl koji fali, vredi pokušaj. Ako ne uspe a baš ti se ne radi reinstalacija uvek možeš da uradiš repair.
Nisi naveo koji je OS. Ne mora da se reinstalira ceo sistem zbog toga. Na ovom linku ces naci detaljno uputstvo po kome mozes da uradis repair bez reinstalacije: http://support.microsoft.com/kb/307545 Sigurno radi, vise puta sam uspeo da povratim WIN XP po ovoj procedur.
You can attemp to repair this file by starting windows setup using the original setup CD-ROM. select `r` at the first screeen to start repair.` Pazi, ovo ti piše da možeš pokušati popravku nedostajućeg fajla upotrebom windows xp setup cd-roma... uz pritisak na slovo r, da bi ušao na konzolu, da bi koristio dostupne komande iz konzole - DOS odzivnika, ako si mu vičan, fixboot, fixmbr, scandisc sa repair-om.... Tri su istine o ovom rešenju: 1. Tako je moguće oporaviti sistem, ali ne u 100% slučajeva. 2. Potrebno je poznavanje dos komandi, tj. vreme da se nauče i probaju, i, VREME da npr. scandisk odradi skeniranje diska (i popravku).... 3. Vreme potrebno za oporavak na ovaj način bar je 50% ako ne i više, vremena potrebnog za reinstalaciju windows-a... koji će u slučaju hardverske neispravnosti - sigurno ponovo pasti, ili, ako su virusi - i dalje će biti tu, i ponovo će izazvati isto.
Posto ocigledno imas i komp koji ti radi skini navedeni cd (samo izaberi verziju sa hdd regeneratorom ), u 99% slucajeva sam resio taj problem preko hirensa sa mini win xp-om i scandisk-om , a onaj 1 % je morao da radi hdd regenerator. Ako neces da se zezas odmah ukljuci HDD reg mada odmah da ti kazem to zna da potraje , zato ja uvek prvo probam sa xp-om sa cd-a i scan-om.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647156. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.