Naime,u zadnjih 7 dana,bar 5 puta ,ako ne i jedom dnevno ,blue screen.
E sad,sto se tice izmena na kompu,stavio sam 12.1 preview drivere od amd-a i vendetu 2(sto nema neke veze). Dal je moguce da zbog drivera ide blue screen?
Taj tvoj BSOD nije ništa slušaj moju priču sa drajverima
24.12.2011. 12:28
status: user broj poruka: 1577
Naime ponovo instaliram The Witcher 2 jer je izašao novi peč i ima tona novih stvari da se proba i još ima gomila zanimljivih modova.
Naravno instaliram i pokrenem igru sve radi lepo pečovana na verziju 2.1 i naravno onako iz navike stisnem f5 za quicksave. I puf, slika stade, igra stade, ugasi se monitor i na njemu poruka no signal. Naravno radio je restart... Posle više sati zajebancije sa reinstalacijom igre, čačkanja detalja i ostali fixeva kažem sebi: nemoguće da sada neće da radi, radio je pre par meseci ranije na ovom istom kompu savršeno, problem je u sistemu.
Prvo mi je palo na pamet da promenim drajver, to i uradim i imam šta da vidim, slika se posle obaveznog restarta prebaci u 640x480 i sa bojama od 4 bita (bio sam gori od nintenda koji je imao 8 bit-a, zaista žalosno). Tu me je momentalno zabolela glava i pokušam ponovo da instaliram drajvere (naravno tu je pomogao i driver sweeper) iz safe mode-a. Prijavi mi instalacija grešku tokom instalacije novog drajvera i nudi mi restart. To i uradim i gle čuda sve radi, SVE RADI KAKO TREBA. Onda sam sebi rekao je..š drajvere, ne diraj ništa, sad radi kako treba, nemoj đavo da te tera nešto da diraš.
E od tog dana zvanično sam prešao u zeleni tabor, ne zbog hardvera, tu zaista nema žalbe, ali zbog ovih drajvera osećam da mi je jetra kao u alkoholičara, ovo mi nije prvi put da imam ovakve probleme sa drajverima.
Zato lepo nvidia od sada prvom prilikom i da me ne boli glava.
P.S. Ispade torta upravu a ja ga još i zezao, izvini torto.
Ali meni mnogo smeta kod nvidia-e ,tolika potreba za jacim procesorom. Ja na kompu (od zahtevijih stvari)samo igram igrice,i normalno da najveci deo para koji ulozim u komp,guram u gpu.
Ali kod nvidia-e,trenutno ovaj moj phenom II x4 955 bi bio taman za gtx 460 ili gtx 560(njega nisam uzeo jer je u julu kad sam uzimao komp,kosta preko 2k vishe od ove sapphire hd 6870 koja je i malcice brza).
Za recimo gtx 560 ti koji je bio moj prvi pik,ali zafalile pare,treba mi 2500k (sto je 185e+neka dobra ploca,posto se klokuje dobro,od bar 100e).Te pare za cpu i plocu imam,ali ne dam,jer da sam tako radio pitanje dal bih imao za gts 450 :)
Brate sta ti je tesko da probas da vratis memoriju na default, ako je radila mesec dana overklokovana to ne znaci da i dalje hoce da radi overklokovana. Mozda je prsla. Probaj prvo to pa onda pljuj po amd-u do mile volje.
Meni na primer ovaj drajver radi odlično. U odnosu na 11.11a imam solidno viši FPS u Saints Row The Third. Markove nisam pribao, pošto sam skoro instalirao novi sistem na F3 koji je bio klinički mrtav od prošle subote do srede, a onda naprasno oživeo.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647157. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.