Elem, prvi put sam reinstalirao neki brand name desktop, hp pavilion 740nl, i sta mi se pojavilo... Sve fino sam obrisao, formatirao disk u ntfs, pun format, cak sam i menjao velicine particija, i sada kad se podigao win xp, kod butovanja mi se pojavljuje onaj natpis kao da ima dva windowsa instalirana, ono kad treba da se izabere koji zelite sistem da izaberete, dual boot, ali prvi je normalno aktivan, drugi nije. Kako da to sklonim da vise ne izlazi prilikom bootovanja Hvala unapred
Nije mi se ovo nikad desilo, nisam pocetnik,(nisam profi ali ajd da kazemo napredniji amater) pre bi mislio da je nesto do harda, on je imao jednu skrivenu particiju kao sto sada win 7 napravi i samo c particiju, ja sam ih obe prebacio u unpartiticion, pa onda kreirao particiju, c i d, i onda full format u ntfs, nije quick, samo instalacija windowsa, posle prvog podizanja je to pokazao...
Nemoj da te to zacudi. Imas sistema poput B OS-a, kod kojeg kada stavis sifru za dizanje sistema( dobijes opciju na POST screen-u), dok je ne potrefis, nema reinstalacije sistema, ni formatiranja diska. Imas dosta sistema, gdje imas skrivenu particiju pod nekim linux-olikim OS-om, pa kad instaliras Win OS, podize se i on, kao opcija. Ako imas bootabile CD sa MAc OS-om 8.0 imas opciju za brisanje svih podataka, posto pod Win-om i DOS-om, neke particije nije moguce obrisati.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647157. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.