Sad je i Microsoft priznao da Windows 7 nije optimizovan za Simultaneous Multithreading (SMT)
15.12.2011. 23:42
status: user broj poruka: 7723
SMT istovremeni multithreading koji ima BD.Ovo je fakticki za aplikacije koje koriste visestruke threadove i tu bi BD trebalo da dobije na perfomansama.
Ovo je Microsoft objasnjenje: This article introduces an update that optimizes the performance of AMD Bulldozer CPUs that are used by Windows 7-based or Windows Server 2008 R2-based computers. Currently, the performance of AMD Bulldozer CPUs is slower than expected. This behavior occurs because the threading logic in Windows 7 and in Windows Server 2008 R2 is not optimized to use the Simultaneous Multithreading (SMT) scheduling feature. This feature was introduced in the Bulldozer family of AMD CPUs. Note :This issue may occur when you use applications that run in multiple threads.
Koliko se vidi u nekim igricama ima dobitka sa ovim patch-om ,u cinebenchu minimalno.
Re: Sad je i Microsoft priznao da Windows 7 nije optimizovan za Simultaneous Multithreading (SMT)
16.12.2011. 04:53
status: user broj poruka: 1886
:: Ovo je Microsoft objasnjenje ::Currently, the performance of AMD Bulldozer CPUs is slower than expected. This behavior occurs because the threading logic in Windows 7 and in Windows Server 2008 R2 is not optimized to use the Simultaneous Multithreading (SMT) scheduling feature
Naravno, INTEL-FANBOY-MUDŽAHEDINIMA ovo priznanje od samog Microsofta - neće ništa značiti. Nastaviće, širom sveta, da prosipaju svoj hejt na AMD zato što su njihov voljeni Intel procesor platili 250EUR - onoliko koliko Bulldozer 8120 košta SA SVE PLOČOM za njega.
KAKO GODINAMA *NE* ISPALJIVATI SOPSTVENE KORISNIKE - za razliku of Intela koji svoje ODANE MUDŽAHEDINE ispaljuje svake godine prisiljavajući ih da konstantno menjaju matične i kulere - zbog promene socketa:
`Owners of standard AM3 motherboards may be out of luck, although motherboard manufacturers can choose to certify their boards for use with Bulldozer if they wish to do so. From AMD`s perspective however, only AM3+ motherboards with BIOS/UEFI support for Bulldozer are officially supported.`
Standardne AM3 matične ploče se mogu sertifikovati za Bulldozera - što je već slučaj sa nekoliko ASUS AM3 Non-Black socket modela.
`AMD also shared with us that Windows 7 isn`t really all that optimized for Bulldozer. Given AMD`s unique multi-core module architecture, the OS scheduler needs to know when to place threads on a single module (with shared caches) vs. on separate modules with dedicated caches. Windows 7`s scheduler isn`t aware of Bulldozer`s architecture and as a result sort of places threads wherever it sees fit, regardless of optimal placement. Windows 8 is expected to correct this, however given the short lead time on Bulldozer reviews we weren`t able to do much experimenting with Windows 8 performance on the platform. There`s also the fact that Windows 8 isn`t expected out until the end of next year, at which point we`ll likely see an upgraded successor to Bulldozer.`
EVO ŠTA RESPEKTABILNI ANANDTECH PRIZNAJE ZA `VELIKODUŠNOST` MONOPOLISTE INTELA, koji je do sada popio nekoliko tužbi za KRIMINALNO PONAŠANJE i pokušaje da se konkurencija ugasi drugim metodama - a ne sirovim performansama i vrednošću proizvoda za krajnjeg korisnika:
`We all need AMD to succeed. We`ve seen what happens without a strong AMD as a competitor. We get processors that are artificially limited and severe restrictions on overclocking, particularly at the value end of the segment. We`re denied choice simply because there`s no other alternative. I don`t believe Bulldozer is a strong enough alternative to force Intel back into an ultra competitive mode, but we absolutely need it to be that.`
`Svima nama je potrebno da AMD uspe. VIDELI SMO ŠTA SE DEŠAVA BEZ JAKOG AMD-a KAO KONKURENTA. DOBIJAMO PROCESORE KOJI SU VEŠTAČKI LIMITIRANI (misli se na limitiranje overklok opcija na Sandy Bridge procesorima od strane Intela) i I DOBIJAMO SUROVA OGRANIČENJA ZA OVERKLOK, pogotovo u `value` segmentu (segmentu jeftinijih procesora). USKRAĆEN NAM JE IZBOR - samo zbog toga što alternative nema. Ne verujem da je Bulldozer dovoljno jaka alternativa da natera Intel u ultra-konkurentni način funkcionisanja, ALI TO NAM JE APSOLUTNO POTREBNO.` (misli se da AMD bude dovoljno jaka alternativa - da bi Intel naveo da se LJUDSKIJE/HUMANIJE i MANJE GRAMZIVO ponaša prema krajnjim korisnicima
KRIMINAL INTELA prema AMD-u i KRAJNJIM KORISNICIMA (mala istorija)
16.12.2011. 05:26
KRIMINAL INTELA protiv AMD-a i krajnjih korisnika - MALA ISTORIJA:
Japan
In 2005, the local Fair Trade Commission found that Intel violated the Japanese Antimonopoly Act. The commission ordered Intel to eliminate discounts that had discriminated against AMD. To avoid a trial, Intel agreed to comply with the order.
In July 2007, the European Commission accused Intel of anti-competitive practices, mostly against AMD. The allegations, going back to 2003, include giving preferential prices to computer makers buying most or all of their chips from Intel, paying computer makers to delay or cancel the launch of products using AMD chips, and providing chips at below standard cost to governments and educational institutions
In February 2008, Intel stated that its office in Munich had been raided by European Union regulators. (`raided` - izvršena RACIJA)
In May 2009, the EU found that Intel had engaged in anti-competitive practices and subsequently fined Intel €1.06 billion (US.44 billion), a record amount. Intel was found to have paid companies, including Acer, Dell, HP, Lenovo and NEC, to exclusively use Intel chips in their products, and therefore harmed other companies including AMD. (INTEL POTPLAĆIVAO Acer, Dell, HP, Lenovo i NEC da ISKLJUČIVO koriste Intel čipove u njihovim proizvodima - naravno - za svakoga ko ima dve zdrave moždane vijuge u lobanji - JASNO JE DA JE TE PARE OD PODMIĆIVANJA INTEL POSLE NAPLATIO OD SVOJIH VERNIH FANBOY-MUDŽAHEDINA/svetih internet-ratnika za čast Intela koji širom Neta, pa i ovde, neumorno vode Sveti Rat protiv AMD-a)
In September 2007, South Korean regulators accused Intel of breaking antitrust law. The investigation began in February 2006, when officials raided Intel`s South Korean offices. (OPET `raid`-RACIJA na kancelarije Intela - kao da je u pitanju kompanija Tonija Montane i proizvodnja `belog` - umesto silikona.)
In November 2009, following a two year investigation, New York Attorney General Andrew Cuomo sued Intel, accusing them of bribery and coercion, claiming that Intel bribed computer makers to buy more of their chips than those of their rivals, and threatened to withdraw these payments if the computer makers were perceived as working too closely with its competitors.
Sledeći put kada svoj novac nabijete Intelu u džep - da biste za 100% ili 200% više para dobili 25-50% bolje performanse (u proseku) - zapitajte se da li ste svoj novac dali za pravu stvar: za kompaniju koja je ISTINSKI PIONIR U RAZVOJU TEHNOLOGIJA - ili ZA KRIMINALCE KOJI BESKRUPULOZNO KORISTE SVE ŠTO IM PADNE NA PAMET da NEFER metodama oštete konkurenciju - da konzumentima/potrošačima/krajnjim korisnicima izbiju što više para iz džepa.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
@PhatPhuck Nije nezanimljivo citati tvoje postove ali nekako su mnogo dugacki...
Ovi kukaju da im nije dobar OS, u redu pa sto onda nije dobar (ne bas u tolikoj meri) na ostalim OS-ovima...
Nesto su oni tu zajebali, ili su uskratili pare za razvoj ili za unapredjenje postojeceg ili za ideje...
Generalno se slazem da ce biti zajebato ako oni odu, ali ko im je kriv sto su oterali starog lisca Hektora i zaposlili Kicu... sto nisu razvijali sopstvene pogone za stancovanje vafera i svega onoga sto ide na vafere... a tako im je dobro krenulo sa FAB36...
Ne vredi sad raspredati ovo mi ne valja, ono mi ne valja i tako dalje... sve u svemu trenutna situacija je ko u filmu `Stefica Cvek u Raljama Zivota`, te trokrilni, te intelekutalac, te fizikalac... a ona osta nejebana... tako su i ovi pretili ma ima da ih izbacimo iz biznisa, ma ima da ih otkinemo, svi ce da budu zadovoljni i na kraju svi nezadovoljni....
Niko ziv ih nije terao da izbace nedovrseni proizvod...
Totalno je sranje sto zbog buldozera niko vise ne spominje Phenom koji je i dalje vise nego dobar za pare koje treba platiti za njega...
A ovi sto te nerviraju jer mrze AMDeku pa boli te patka za njih oni mrze i kevu kad im ne ocisti masno sa krmenadle...
I da naravno uvek je teze bilo navijati za mali klub nego za veliki, tako i ja vec deceniju i vise patim sto moja Crvena Zvezda nije ono sto je bila ali mi ne pada na pamet da je menjam... bice ona ponovo velika bas kao sto ceta partizana nikad nece biti veliki klub... i to je to...
Smanji bre malo to tvoje nerviranje i ispravljanje krive drine otici ce ti dzigerica a zamena otkazane ima da kosta vise nego Intel CPU+MOBO+GPU !!!
:: @PhatPhuc :: Nije nezanimljivo citati tvoje postove ali nekako su mnogo dugacki..
Zato se trudim da boldujem ono što je suština, da bi se brže shvatilo koja je moja poenta.
:: Niko ziv ih nije terao da izbace nedovrseni proizvod.. Morali su, zbog tržišnog udela. Korisnici se `smore` od stare konfiguracije, objektivno ili neobjektivno, požele nešto novo - a ako toga nema - idu u Intel tabor. Jer žele `novije, brže, svežije...`
:: Smanji bre malo to tvoje nerviranje i ispravljanje krive drine otici ce ti dzigerica a zamena otkazane ima da kosta vise nego Intel CPU+MOBO+GPU !!
Ne nerviram se nešto posebno... Samo ne mogu da shvatim da neko VOLI da ga udaraju po džepu, i još vodi sveti internet-rat u korist kompanije koja im to radi. (mislim na Intel i njegove fanboy-mudžahedine koji u proseku imaju oko 20 godinica i malo veći skor u 3D Marku 2006.)
Upravo to, jos nisu nista ispeglali oficijalno. Mada krajem decembra izlazli novi buldi sestojezgarni ako se ne varam. Mozda su vec ispeglali nesto?
:: Koliko vidim, sad se detektuje kao Quad core sa HT-om, dok razlike u performansama praktično nema : :: :: Neće moći ovo da isprave patchom i hotfixom.. :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
@PhatPhuck Stoji mnogo toga sto si rekao, ali jedno ne. Meni treba sistem koji ce raditi 24/7 bez gasenja, a AMD sistemi to ne mogu. Cena? Pa Sta da ti kazem, kad sam koristio AMD masinu od K6-II-300, ali od pojave SB, totalno sam presao na Intel. Ci3 2100 85 Z68P-DS3 80 2x4 GB PC 1600 30 Kod AMD-a za ove pare ne mogu dobiti ni stabilnost ni brzinu, koja odgovara Intel-u. Kraj. Da je Intel supak sto stalno izdaje novi socket, to jeste. Da nam treba jak AMD, cinjenica, ali, nazalost, nije. Sta da radimo dok AMD ne postane konkurentan? Intel naravno. Kad postane odgovarajuci, onda se vracamo. Ovo ne pricam napamet, jer sam testirao FX-4100, a prije njegaAPU 3650 i APU 3850. Ok su u igricama, ali u svemu ostalom primjetno je kasnjenje za Intelom ( AutoCAD, ARAC+,FRESCO, Kalhari, CS5, itd.), a to je sto meni radi posao.. operator
Re: KRIMINAL INTELA prema AMD-u i KRAJNJIM KORISNICIMA (mala istorija)
16.12.2011. 09:03
status: user broj poruka: 19008
kog bre korisnika zanima ova istorija, pa evo na radiju ovi voditelji se krste za muzicki dinar, prizivaju `vratite se turci janjicari, dahije, bilo je lepse sa vama`, koga briga ko je nad kim izvrsavaio `violence`, sve dok meni za kucnu upotrebu ispunjava `satisfaction`, sad cu da propadnem ako za svoje zadovoljstvo dam 150eu vise i budem zadovoljniji, procitaj nesto i za konkurenciju, nalazis informacije i izvore samo za jednu stranu, budi objektivan ako su ti vec bitne informacije i proslost, pa onda saberi i oduzmi, analiziraj, radi sta hoces pa se vrati u sadasnjost pa izracunaj sta je bolje za tebe krajnjeg korisnika koji trazi za svoj novac adekvatan izbor...
:: KRIMINAL INTELA protiv AMD-a i krajnjih korisnika - MALA ISTORIJA: :: :: Japa :: :: In 2005, the local Fair Trade Commission found that Intel violated the Japanese Antimonopoly Act. The commission ordered Intel to eliminate discounts that had discriminated against AMD. To avoid a trial, Intel agreed to comply with the order :: :: In July 2007, the European Commission accused Intel of anti-competitive practices, mostly against AMD. The allegations, going back to 2003, include giving preferential prices to computer makers buying most or all of their chips from Intel, paying computer makers to delay or cancel the launch of products using AMD chips, and providing chips at below standard cost to governments and educational institution :: :: In February 2008, Intel stated that its office in Munich had been raided by European Union regulators. (`raided` - izvršena RACIJA :: :: In May 2009, the EU found that Intel had engaged in anti-competitive practices and subsequently fined Intel €1.06 billion (US.44 billion), a record amount. Intel was found to have paid companies, including Acer, Dell, HP, Lenovo and NEC, to exclusively use Intel chips in their products, and therefore harmed other companies including AMD. (INTEL POTPLAĆIVAO Acer, Dell, HP, Lenovo i NEC da ISKLJUČIVO koriste Intel čipove u njihovim proizvodima - naravno - za svakoga ko ima dve zdrave moždane vijuge u lobanji - JASNO JE DA JE TE PARE OD PODMIĆIVANJA INTEL POSLE NAPLATIO OD SVOJIH VERNIH FANBOY-MUDŽAHEDINA/svetih internet-ratnika za čast Intela koji širom Neta, pa i ovde, neumorno vode Sveti Rat protiv AMD-a :: :: In September 2007, South Korean regulators accused Intel of breaking antitrust law. The investigation began in February 2006, when officials raided Intel`s South Korean offices. (OPET `raid`-RACIJA na kancelarije Intela - kao da je u pitanju kompanija Tonija Montane i proizvodnja `belog` - umesto silikona.) :: :: In November 2009, following a two year investigation, New York Attorney General Andrew Cuomo sued Intel, accusing them of bribery and coercion, claiming that Intel bribed computer makers to buy more of their chips than those of their rivals, and threatened to withdraw these payments if the computer makers were perceived as working too closely with its competitors. :: :: Sledeći put kada svoj novac nabijete Intelu u džep - da biste za 100% ili 200% više para dobili 25-50% bolje performanse (u proseku) - zapitajte se da li ste svoj novac dali za pravu stvar: za kompaniju koja je ISTINSKI PIONIR U RAZVOJU TEHNOLOGIJA - ili ZA KRIMINALCE KOJI BESKRUPULOZNO KORISTE SVE ŠTO IM PADNE NA PAMET da NEFER metodama oštete konkurenciju - da konzumentima/potrošačima/krajnjim korisnicima izbiju što više para iz džepa. :: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Re: Re: KRIMINAL INTELA prema AMD-u i KRAJNJIM KORISNICIMA (mala istorija)
16.12.2011. 09:42
:: kog bre korisnika zanima ova istorija procitaj nesto i za konkurencij
Malo je teško naći istoriju tužbi i racija protiv AMD-a, jer - NE POSTOJE. Izvini.
@operator Ta priča o `nestabilnosti` AMD-a je možda nešto što datira iz perioda kada je VIA pravila čipsetove za AMD. Ja na AMD-u zarađujem `kruv` zadnjih 11 godina - a to sigurno ne bih mogao da imam nepouzdan sistem.
Re: Re: Re: KRIMINAL INTELA prema AMD-u i KRAJNJIM KORISNICIMA (mala istorija)
16.12.2011. 09:46
covece, ne mislim uopste na politiku, vec na neke druge stvari koje su NAMA bitne, tehnicke stvari, boli me bas patka za politicku istoriju AMD-a i intela, ko je bio manipulant, ko se bavio onim ili onim, ko poseduje vise morala i da li je eticki bolje potkovan AMD ili intel.. boze dragi ko jos o tome razmislja za bilo kakav materijal u zivotu.. MATERIJAL..
:: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Sopran :: :: :: kog bre korisnika zanima ova istorij :: procitaj nesto i za konkurencij :: :: Malo je teško naći istoriju tužbi i racija protiv AMD-a, jer - NE POSTOJE :: Izvini. :: :: @operato :: Ta priča o `nestabilnosti` AMD-a je možda nešto što datira iz perioda kada je VIA pravila čipsetove za AMD. Ja od AMD-a zarađujem `kruv` zadnjih 11 godina - a to sigurno ne bih mogao da imam nepouzdan sistem.
Re: Re: Re: Re: KRIMINAL INTELA prema AMD-u i KRAJNJIM KORISNICIMA (mala istorija)
16.12.2011. 09:51
:: covece, ne mislim uopste na politiku, vec na neke druge stvari koje su NAMA bitne, tehnicke stvari, boli me bas patka za politicku istoriju AMD-a i intela, ko je bio manipulant, ko se bavio onim ili onim, ko poseduje vise morala i da li je eticki bolje potkovan AMD ili intel.. boze dragi ko jos o tome razmislja za bilo kakav materijal u zivotu.. MATERIJAL..
Zar cena nije faktor u tvom životu? Ako Intel ima danas cene koje ima zbog kriminalnih praksi i ponašanja zadnjih godina - tebe to ne interesuje? Ne smatraš bitnim, recimo, što si za svoj (primera radi) Sandy Bridge dao 100EUR više nego što bi dao da nije bilo tih kriminalnih radnji - monopolističkih ucenjivanja OEM-ova i prinude?
Re: Re: Re: Re: Re: KRIMINAL INTELA prema AMD-u i KRAJNJIM KORISNICIMA (mala istorija)
16.12.2011. 10:16
uzmimo moj primer, ja sam na 965 platformi evo vec ne znam koliko godina, od kad se pojavila pa do sada, i sad hocu da uporedim cene/amd/intel i da vidim sta je najbolje za mene.. da li da uzmem neku kvalitetniju plocu sa AMD procesorom/955 po svemu sudeci, pa da cekam da izadje nesto normalno i opet da dokupim procesor.. ili da doplatim nekih 30,40eu za jos kvalitetniju plocu i uzmem neki 2500K koji ne moram da menjam, ono, ni za ivy, pritom da li uopste komentarisati i uporedjivati ova 2 totalno iskosena procesora, reci ti meni.. naravno da mi je bitan faktor, ali necu da uzmem nesto jeftinije i da imam probleme, ne zelim kapiras, hocu sigurnu varijantu, stabilnu, to mi je bitnije od performansi koje klecaju, razumes, to je intel i nvidia i kraj, cinjenica, sa kriminalom ili bez ali tako jeste, sta god da kaze bilo ko, sta god da kenja bilo ko, sta god da sere bilo ko, C-I-N-J-E-N-I-C-A, F - A - C - T.
:: :: covece, ne mislim uopste na politiku, vec na neke druge stvari koje su NAMA bitne, tehnicke stvari, boli me bas patka za politicku istoriju AMD-a i intela, ko je bio manipulant, ko se bavio onim ili onim, ko poseduje vise morala i da li je eticki bolje potkovan AMD ili intel.. boze dragi ko jos o tome razmislja za bilo kakav materijal u zivotu.. MATERIJAL.. :: :: Zar cena nije faktor u tvom životu? Ako Intel ima danas cene koje ima zbog kriminalnih praksi i ponašanja zadnjih godina - tebe to ne interesuje? Ne smatraš bitnim, recimo, što si za svoj (primera radi) Sandy Bridge dao 100EUR više nego što bi dao da nije bilo tih kriminalnih radnji - monopolističkih ucenjivanja OEM-ova i prinude?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: KRIMINAL INTELA prema AMD-u i KRAJNJIM KORISNICIMA (mala istorija)
16.12.2011. 10:35
:: naravno da mi je bitan faktor, ali necu da uzmem nesto jeftinije i da imam probleme, ne zelim kapiras, hocu sigurnu varijantu, stabilnu, to mi je bitnije od performansi koje klecaju, razumes, to je intel i nvidia i kraj, cinjenica, sa kriminalom ili bez ali tako jeste, sta god da kaze bilo ko, sta god da kenja bilo ko, sta god da sere bilo ko, C-I-N-J-E-N-I-C-A, F - A - C - T.
Niko tebe ne ubeđuje da se žrtvuješ u korist AMD-a. Samo ne moraš biti ni ovca za šišanje u očima Intela.
Isto kao što su u ovoj banana-republici s*ebali monopol mobilnih operatera pre nekoliko godina, pa više ne plaćaš za razgovore ni približno onoliko koliko si plaćao - isto tako i da nije bilo Intelovog monopola i MONOPOLISANJA/kriminalnih praksi, sve bi danas bilo drugačije: AMD bi prodao više, imao veći tržišni udeo, samim tim i više para za istraživanje i razvoj = bolji procesori = još veća konkurencija Intelu = blago nama krajnjim kupcima.
Da te podsetim na ovo odozgore: `In November 2009, following a two year investigation, New York Attorney General Andrew Cuomo sued Intel, accusing them of bribery and coercion, claiming that Intel bribed computer makers to buy more of their chips than those of their rivals, and threatened to withdraw these payments if the computer makers were perceived as working too closely with its competitors.`
`In May 2009, the EU found that Intel had engaged in anti-competitive practices and subsequently fined Intel €1.06 billion (US.44 billion), a record amount. Intel was found to have paid companies, including Acer, Dell, HP, Lenovo and NEC, to exclusively use Intel chips in their products.`
Šta misliš - iz čijih džepova je nadoknađen novac koji je Inte dao za kaznu ZBOG PRISILJAVANJA (coercion), (threatening) PRETNJI i PODMIĆIVANJA (bribe)? Iz džepova Intelovih direktora i inženjera - ili iz džepova kupaca Core i7 procesora?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KRIMINAL INTELA prema AMD-u i KRAJNJIM KORISNICIMA (mala istorija)
16.12.2011. 10:49
ne znam odakle ti ove informacije, iskreno ne interesuje me, nisam ni mislio da mene neko ubedjuje, izneo sam svoje, smatrano objektivno misljenje, a ovca nisam u svakom slucaju, kad god nesto kupujem to je nesto sto prvo razmotrim do detalja. Kapiram ja da je intel monopolista, nisam corav niti glup, ali opet, cak i sa tom cinjenicom, opet je bolji izbor kako god da gledas, iz svih uglova.
A druga stvar, vise poverenja imam u Obrada koji mi je nekako ulio poverenje vezano za ovakve informacije u koris AMD-a, nekako je posveceniji, kod tebe nije to to, ne ide prirodnim tokom, bilo je dobro recimo vezano za facebook
:: :: naravno da mi je bitan faktor, ali necu da uzmem nesto jeftinije i da imam probleme, ne zelim kapiras, hocu sigurnu varijantu, stabilnu, to mi je bitnije od performansi koje klecaju, razumes, to je intel i nvidia i kraj, cinjenica, sa kriminalom ili bez ali tako jeste, sta god da kaze bilo ko, sta god da kenja bilo ko, sta god da sere bilo ko, C-I-N-J-E-N-I-C-A, F - A - C - T. :: :: Niko tebe ne ubeđuje da se žrtvuješ u korist AMD-a :: Samo ne moraš biti ni ovca za šišanje u očima Intela :: :: Isto kao što su u ovoj banana-republici s*ebali monopol mobilnih operatera pre nekoliko godina, pa više ne plaćaš za razgovore ni približno onoliko koliko si plaćao - isto tako i da nije bilo Intelovog monopola i MONOPOLISANJA/kriminalnih praksi, sve bi danas bilo drugačije: AMD bi prodao više, imao veći tržišni udeo, samim tim i više para za istraživanje i razvoj = bolji procesori = još veća konkurencija Intelu = blago nama krajnjim kupcima :: :: Da te podsetim na ovo odozgore: :: `In November 2009, following a two year investigation, New York Attorney General Andrew Cuomo sued Intel, accusing them of bribery and coercion, claiming that Intel bribed computer makers to buy more of their chips than those of their rivals, and threatened to withdraw these payments if the computer makers were perceived as working too closely with its competitors. :: :: `In May 2009, the EU found that Intel had engaged in anti-competitive practices and subsequently fined Intel €1.06 billion (US.44 billion), a record amount. Intel was found to have paid companies, including Acer, Dell, HP, Lenovo and NEC, to exclusively use Intel chips in their products.` :: :: Šta misliš - iz čijih džepova je nadoknađen novac koji je Inte dao za kaznu ZBOG PRISILJAVANJA (coercion), (threatening) PRETNJI i PODMIĆIVANJA (bribe)? Iz džepova Intelovih direktora i inženjera - ili iz džepova kupaca Core i7 procesora?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: KRIMINAL INTELA prema AMD-u i KRAJNJIM KORISNICIMA (mala istorija)
16.12.2011. 11:11
:: ne znam odakle ti ove informacije, iskreno ne interesuje m Ima Google pa se da pronaći.
:: A druga stvar, vise poverenja imam u Obrada koji mi je nekako ulio poverenje vezano za ovakve informacije u koris AMD-a, nekako je posveceniji, kod tebe nije to to, ne ide prirodnim tokom, bilo je dobro recimo vezano za facebook
Retko kad se slazem sa imarkovicem, ali sad se slazem. Koga je briga za istoriju ove dve kompanije i ko koga tuzaka. Pobednik pobedjuje gubitnik gubi i to je to. Ko gubi ima pravo da se ljuti i da nalazi svakakve izgovore. Kupujem ono sto je bolje i tu se prica zavrsava. Kao prvo razlika u ceni je mizerna. I treba da bude skuplji onaj koji je bolji. Ako ne dam na procesor potrosicu tu razliku u ceni na neku glupost. Zato kupi ono sto je bolje i uzivaj. Uvek sam bio za kvalitet ispred niske cene, pa makar i cekao par meseci da skupim novac .
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
e gligo brate moj sad si me dirn`o u slabu tacku, sad mi je drago majke mi, da smo se slozili bar oko jedne stvari, toplo mi oko srca
:: Retko kad se slazem sa imarkovicem, ali sad se slazem. Koga je briga za istoriju ove dve kompanije i ko koga tuzaka. Pobednik pobedjuje gubitnik gubi i to je to. Ko gubi ima pravo da se ljuti i da nalazi svakakve izgovore :: Kupujem ono sto je bolje i tu se prica zavrsava :: Kao prvo razlika u ceni je mizerna. I treba da bude skuplji onaj koji je bolji :: Ako ne dam na procesor potrosicu tu razliku u ceni na neku glupost :: Zato kupi ono sto je bolje i uzivaj. Uvek sam bio za kvalitet ispred niske cene, pa makar i cekao par meseci da skupim novac :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: ::
Ma nije to sto mislis, Najlakse mi je bilo da ovako zapocnem tekst :) A i zasto bi morali da imamo uvek isto misljenje? Bio bi smor. Sto se tice procesora imao sam i AMD i Intel. Sa AMD Barton-om sam bio prezadovoljan jer je tada bio bolji od Intela.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: e gligo brate moj sad si me dirn`o u slabu tacku, sad mi je drago majke mi, da smo se slozili bar oko jedne stvari, toplo mi oko srca :: :: :: :: Retko kad se slazem sa imarkovicem, ali sad se slazem. Koga je briga za istoriju ove dve kompanije i ko koga tuzaka. Pobednik pobedjuje gubitnik gubi i to je to. Ko gubi ima pravo da se ljuti i da nalazi svakakve izgovore :: :: Kupujem ono sto je bolje i tu se prica zavrsava :: :: Kao prvo razlika u ceni je mizerna. I treba da bude skuplji onaj koji je bolji :: :: Ako ne dam na procesor potrosicu tu razliku u ceni na neku glupost :: :: Zato kupi ono sto je bolje i uzivaj. Uvek sam bio za kvalitet ispred niske cene, pa makar i cekao par meseci da skupim novac :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: ::
pa da, i to sto kazes, ovako je zanimljivije.. mada moracu da se slozim sa ovom zadnjom konstatacijom, jer sam i ja bio zadovoljniji sa Bartonom jer je bio bolji(sve do izlaska C2Duo), kako sam se samo sladio kvalitetnim igrama tada..eh :D
:: Ma nije to sto mislis, Najlakse mi je bilo da ovako zapocnem tekst : :: A i zasto bi morali da imamo uvek isto misljenje? Bio bi smor :: Sto se tice procesora imao sam i AMD i Intel. Sa AMD Barton-om sam bio prezadovoljan jer je tada bio bolji od Intela :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: e gligo brate moj sad si me dirn`o u slabu tacku, sad mi je drago majke mi, da smo se slozili bar oko jedne stvari, toplo mi oko srca :: :: :: :: :: :: :: Retko kad se slazem sa imarkovicem, ali sad se slazem.
I ja se slazem sa tvojom zadnjom konstatacijom :) Barton je bio stvarno super procesor. Jos uvek radi kod komsije(sa ASUS-om A7V600-X), a kupljen je ko zna kad. Secam se da sam trcao do prodavnice da kupim dvd citac, kako bi odigrao Half Life 2. Doom 3 da ne pominjem. Legendarna! I sve je to radilo odlicno na AMD-u.
:: hehe znao sam da se pravis : :: :: pa da, i to sto kazes, ovako je zanimljivije.. mada moracu da se slozim sa ovom zadnjom konstatacijom, jer sam i ja bio zadovoljniji sa Bartonom jer je bio bolji(sve do izlaska C2Duo), kako sam se samo sladio kvalitetnim igrama tada..eh : :: :: :: :: Ma nije to sto mislis, Najlakse mi je bilo da ovako zapocnem tekst : :: :: A i zasto bi morali da imamo uvek isto misljenje? Bio bi smor :: :: Sto se tice procesora imao sam i AMD i Intel. Sa AMD Barton-om sam bio prezadovoljan jer je tada bio bolji od Intela :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: :: :: e gligo brate moj sad si me dirn`o u slabu tacku, sad mi je drago majke mi, da smo se slozili bar oko jedne stvari, toplo mi oko srca :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Retko kad se slazem sa imarkovicem, ali sad se slazem.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647157. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.