sutra mi iz emija stize nova masina. medjutim, ja na drugom kompu imam samo stari dvd rom koji ima ata ptikljucak a ova h61 ploca sigurno to nema, pa bi instalirao os preko usb-a. medjutim, nije problem pratiti tutorial koliko pitanje koji fajl xp-a ubaciti na usb. da li prosto da otvorim cd i da sadrzaj kopiram na usb ili nesto trece. jel moze neko da baci image kako izgleda to sto vidim kada otvorim usb. dvd rom necu da kupujem jer mi je suvisan a i kuciste je cm elite 360 i prilicno je sve malo. unapred se zahvaljujem.
A jel meni moze neko da objasni kako da se bootuje instalacija win 7 sa flash-a. Bootabilni flash sam napravio preko nekog bese Win 7 USB tool programa. Nece BIOS (sta vec) da uopste prepozna flash drive.
Taj `WINDOWS 7 USB/DVD DOWNLOAD TOOL` nije ni za q...
Koristi WinToFlash, sa ovog likna sto je ostavio darkoc78, radi i sa win7.
Pozdrav!
:: A jel meni moze neko da objasni kako da se bootuje instalacija win 7 sa flash-a. Bootabilni flash sam napravio preko nekog bese Win 7 USB tool programa. Nece BIOS (sta vec) da uopste prepozna flash drive :: :: Pozdrav!
:: Taj `WINDOWS 7 USB/DVD DOWNLOAD TOOL` nije ni za q.. :: :: Koristi WinToFlash, sa ovog likna sto je ostavio darkoc78, radi i sa win7 :: :: Pozdrav :: :: :: :: A jel meni moze neko da objasni kako da se bootuje instalacija win 7 sa flash-a. Bootabilni flash sam napravio preko nekog bese Win 7 USB tool programa. Nece BIOS (sta vec) da uopste prepozna flash drive :: :: :: :: Pozdrav!
ta varijanta instaliranja xp-a je jedno veliko go*no.. uopste ne pije vodu i uopste se ne instalira kako treba.
:: sutra mi iz emija stize nova masina. medjutim, ja na drugom kompu imam samo stari dvd rom koji ima ata ptikljucak a ova h61 ploca sigurno to nema, pa bi instalirao os preko usb-a. :: medjutim, nije problem pratiti tutorial koliko pitanje koji fajl xp-a ubaciti na usb. da li prosto da otvorim cd i da sadrzaj kopiram na usb ili nesto trece. jel moze neko da baci image kako izgleda to sto vidim kada otvorim usb. dvd rom necu da kupujem jer mi je suvisan a i kuciste je cm elite 360 i prilicno je sve malo :: unapred se zahvaljujem.
Ma moze to da bude skroz ok pod uslovom da se nista ne cacka sa setup-om... vise je problem da li ce se isti butovati ili ne... na nekim masinama hoce, na nekim ne [bez obzira na boot sequence/priority podesavanja]. edit: Moram priznati da mi se nekoliko puta desilo da upise boot loader na particiju na usb disku pa posle nece da butuje os ako nije ubacen usb disk... ali to se sredi za manje od 5 min.
@kefalo81 Inace, odgovor na tvoje pitanje `kako izgleda to sto vidim...?` je: isto sto i kada otvoris CD [mozda i neki fajl/folder vise, ako se koristi grub boot loader ili nesto sl.].
Nego, niko da postavi glavno pitanje... Sto XP na novu masinu?
:: ta varijanta instaliranja xp-a je jedno veliko go*no.. uopste ne pije vodu i uopste se ne instalira kako treba :: :: :: :: sutra mi iz emija stize nova masina. medjutim, ja na drugom kompu imam samo stari dvd rom koji ima ata ptikljucak a ova h61 ploca sigurno to nema, pa bi instalirao os preko usb-a. :: :: medjutim, nije problem pratiti tutorial koliko pitanje koji fajl xp-a ubaciti na usb. da li prosto da otvorim cd i da sadrzaj kopiram na usb ili nesto trece. jel moze neko da baci image kako izgleda to sto vidim kada otvorim usb. dvd rom necu da kupujem jer mi je suvisan a i kuciste je cm elite 360 i prilicno je sve malo :: :: unapred se zahvaljujem.
nadam se da ce instalacija proci ok. dvd rom mi je skroz neptrebna stvar, radije cu se patiti sa kompom nekoliko dana nego da bacam pare na to govno. najgore sto nemam puno vremena. inace mislim da je usb instalacija buducnost. ja sam pripremio usb po ovom receptu http://www.youtube.com/watch?v=fGdUCMA6oQY nadam se da ce da radi.
u toku instalacije da li mi trebaju drajveri ploče il je to tek kad instaliram OS i kad mi net i usb radi. Pitam jer ako pripremim usb da bude bootabilan i na njemu da bude OS a u toku instalacije mi trebaju i drajveri za ploču onda moram imati još jedan usb na kome ću pripremiti drajvere :) Jel Vi instalirate preko usb-a ili se samo ja sa tim zamlaćujem. Zainatio sam se da ne uzmem dvd rom pa to ti je :D
Meni je radio savršeno Win 7 USB Tool, šta da ti kažem.
@kefalo, stavi Win7 ko čovek, nema potrebe danas koristiti WinXP, zastareo je na svakom polju. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Taj `WINDOWS 7 USB/DVD DOWNLOAD TOOL` nije ni za q.. :: :: Koristi WinToFlash, sa ovog likna sto je ostavio darkoc78, radi i sa win7 :: :: Pozdrav :: :: :: :: A jel meni moze neko da objasni kako da se bootuje instalacija win 7 sa flash-a. Bootabilni flash sam napravio preko nekog bese Win 7 USB tool programa. Nece BIOS (sta vec) da uopste prepozna flash drive :: :: :: :: Pozdrav!
winToFlash bi trebalo to da ti fino snimi na USB, samo sto opet kazem neki put zna da zaebava, npr. nece da ucita windows na kraju dok se ne ubaci flash.. ili krene da instalira pa posle prvog restarta opet krece da instalira ili da zabode.. ili pak instalira bez problema.. zato ne volim tu varijantu, to je samo kada ne postoji ni jedna jedina opcija.. a uvek postoji.
:: :: :: :: u toku instalacije da li mi trebaju drajveri ploče il je to tek kad instaliram OS i kad mi net i usb radi :: Pitam jer ako pripremim usb da bude bootabilan i na njemu da bude OS a u toku instalacije mi trebaju i drajveri za ploču onda moram imati još jedan usb na kome ću pripremiti drajvere : :: Jel Vi instalirate preko usb-a ili se samo ja sa tim zamlaćujem :: Zainatio sam se da ne uzmem dvd rom pa to ti je :D
Ako u biosu kao prior boot device namjestim usb i odradim restart, da li bih mogao provjeriti da li sam pravilno formirao bootabilni usb, tj da li bi dobio isto ono sto se dobije kada se restartuje komp a u dvd romu je xp os a to je da mi ponudi instalaciju ili ce instalacija preko usb-a krenuti automatski i da me nista ne pita?
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: :: :: :: Ako u biosu kao prior boot device namjestim usb i odradim restart, da li bih mogao provjeriti da li sam pravilno formirao bootabilni usb, tj da li bi dobio isto ono sto se dobije kada se restartuje komp a u dvd romu je xp os a to je da mi ponudi instalaciju ili ce instalacija preko usb-a krenuti automatski i da me nista ne pita?
al je instalacija uspješno obavljena. Instaliran xp ali ne preko onog linka koji sam ja okačio, to ima probleme i ne radi. Nemam sad link odakle sam gledao na drugom je kompu. ovoliko sati ne vrijedi 15 evra ali jedino pozitivno je što sam nešto novo probao i naučio a to se ne mjeri parama :)
Uspeo sam da napravim usb boot win 7 i sljaka sa usb-a, ali kad kreiram usb boot xp-a pri instalaciji uvek mi govori `bootmgr is missing`, da li neko yna kako da ga resim.
poz ljudi.imam prob sa instalom xp preko usb na neki nettop.odradim sve ali ne mogu bez flesa da pokrenem xp.video ovde da imarkovic pominje taj problem ali ne i resenje.ako neko zna kako to izbeci bio bih zahvalan.poz svima
:: winToFlash bi trebalo to da ti fino snimi na USB, samo sto opet kazem neki put zna da zaebava, npr. nece da ucita windows na kraju dok se ne ubaci flash.. ili krene da instalira pa posle prvog restarta opet krece da instalira ili da zabode.. ili pak instalira bez problema.. zato ne volim tu varijantu, to je samo kada ne postoji ni jedna jedina opcija.. a uvek postoji. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: u toku instalacije da li mi trebaju drajveri ploče il je to tek kad instaliram OS i kad mi net i usb radi :: :: Pitam jer ako pripremim usb da bude bootabilan i na njemu da bude OS a u toku instalacije mi trebaju i drajveri za ploču onda moram imati još jedan usb na kome ću pripremiti drajvere : :: :: Jel Vi instalirate preko usb-a ili se samo ja sa tim zamlaćujem :: :: Zainatio sam se da ne uzmem dvd rom pa to ti je :D
Kako mislis samo sa USB startuje? Jesi li promenio boot order u BIOS-u na HDD? Ako je to ok, mozda nije upisao podatke za boot na c:. Instaliraj ponovo i obrisi particiju pa kreiraj novu i onda instaliraj xp.
Za pravljenje USB-a koristi WinSetupFromUSB-1-4. Nezajebiv programcic.
ne moze da pokrene xp bez flesha. automatski izbaci flesh iz biosa kao opciju kada nije prikacen. ne znam za te podatke na c particiji,nisam dovoljno strucan za to. 2x sam instalirao ista stvar ,ali koristio sam win2flash od nova/nesto firme,jel ovo winsetupfromusb 1-4 program ili deo setupa? hvala na odgovoru.poz
Uz pomoc WinSetupFrom USB ces da napravis boot-abilni USB fles za instalaciju. Kada zavrsis, boot-uj USB, i idi na Setup i kada dodjes do dela u win instalaciji gde treba da odaberes particiju za instalaciju, idi na `delete`partition i kreiraj je ponovo i nastavi instalaciju.
i win2flash je pravio butabilni usb i sve ok proslo ali ukoliko fleska nije ubodena ne moze da podigne sistem.odoh ponovo da se smaram sa instalom i hvala na vremenu,poz
Samo ti odradi sa ovim drugim programom i instaliraj na prethodno obrisanu i kreiranu particiju i mora da radi. Sa win2flash sam imao bezbroj problema, a sa ovim drugim na 1000 masina bukvalno do sad i nikada problem.
Pokusaj da fleska bude u FAT32 formatu. ici ce nesto sporije 1. deo instalacije, ali je sigurnije i teze moze doci do nekog problema...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647107. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.