ctrl+alt+delete to restart cak ni ne reaguje na to... mora da mu se da pilulica da bi se restartovao... dodje mi da kupim originalni Win i da me ne smaraju vise ovakve gluposti :) sta radim? treba mi pomoc...
Na našu opštu žalost, tu ti neće pomoći `prelazak` na legalni window$
21.11.2011. 19:52
status: user broj poruka: 10999
Radi se o poznatom bagu koji onemugućava butovanje. Proveri da li ti se pomenuti fajl nalazi u root-u (tipično: C:\ntldr.dll). Treba da bude tezak oko 245KB.
Meni lično se to desilo nekoliko puta na Win XP-u.Kao da se obriše taj fajl sa HDD,a bez toga nemože da butuje. Pokušaj da repariraš Windows,ako ti vidi u startup-u instalacije da na C-particiji ima neki operativni sistem.Onda instalira samo Windows,a ostalo ti ostane netaknuto.Ako nevidi da na HDD ima neki operativni sistem onda moraš da reinstaliraš sve iz početka.Poželjno je da formatiraš HDD u full-u,da ti počisti bad-sektore pošto su oni obično krivi.
Ne mora da skida specijalan program za to, ako ima Hiren`s-a.
21.11.2011. 20:14
Paragon partition manager efikasno resava ovaj problem (mbr repair in the case NTDLR is missing). Pre toga neka proba da jednostavno snimi nedostajuci fajl na particiju na kojoj se nalazi XP (eno linka gore).
imam XP na HDD-u i Win7 na SSD-u isprobavao sam razne kombinacije podesavanja u BIOS-u (AHCI i tako to...) u jednom trenutku nije hteo da se boot-uje vratio sve kako se secao da je bilo nista... load fail-safe nicht... vadio bateriju nada... sad pisem sa lap-top racunara kradem nekom komsiji wi-fi nema download-ovanja na desktop, nema instaliranja, nema nicega jer niti jedan OS nece da se digne eto sad bez pilula :)
Pa dobro sta te kosta da pomocu lap topa odes na onu adresu...
21.11.2011. 20:30
i skines fajl? Ako ti je na lap-u XP, probaj da snimisi odatle (naravno, trebace ti neki butabilni divajs, recimo CD ili USB flash sa Hiren`s-ovim MiniXP-om).
hirens pankay boot cd 1. pokrenes file manager pa volkov komander, sa opcijom skandisc restartujes i radi.. za 10 sek resen problem 2. popravljas MBR sa nekim od gore pomenutih programa 3. ako skines hirena verziju 14 ili jacu imas program koji se zove `NDLR is missing` xD, a cini mi se da ti bas to treba 4. izformatiras hdd ponovo, ko zna ko ti je instalirao win i kako je formatirao. vecina nema pojma, vec samo turi onaj instal, pa sta ispadne 5. nema veze sa legalnoscu windowsa, boot Hdd ti je izgubio particije pozz i sa srecom, ali svakako skini Hirensa, puno pomaze (butujes sa CD kad startas komp, sa F11 izaberes cd/dvd )
ljudi, pa ja sam porodican covek. ne smem samo da blenem u komp :) evo otkrovenja: vratio sam klok procesora na def i Win7 se digao?!? sta mu sad pa to znaci? zbunjen sam, jer evo vec skoro tri godine radi na 3.3GHz. elem, pokusavam redom savete: @Tortojed prijatelju, kakav je ono link? hoces da me navuces na tanak led? da bih skinuo taj fajl, treba da resavam nekakve ankete i da gledam reklame? aaaa, jok! sad cu da probam sam da nadjem taj fajl, pa onda probam savet gospodina vladats edit: vladats you`re the man! Mini Tool Partition wizard home edition i mbr rebuild su popravili stvar! Hvala!
O ljudi moji, porodicni, plemenski i rasno-nacionalni! Pa kad si...
22.11.2011. 00:06
porodičan čovek, plati nekome ko nema ni kučeta ni mačeta da očisti ta gowna načeta. U ovoj zemlji, svi su majstori, sve znaju, sve hoće, sve mogu. Još samo da nauče da download-uju i gle - doktori za Internet!
naravoučenije: overklokovanje može da rezultuje privremenim (dok se clock ne smanji) ili trajnim ostecenjem (permanent corruption) OS-a
Prijatelju, ne ljuti se! Ja znam da imas samo dobre namere...samo sam iskoristio priliku da se nasalim. Cenim ovaj forum i zelju dobrih ljudi da pruze pomoc.
:: ctrl+alt+delete to restar :: cak ni ne reaguje na to.. :: mora da mu se da pilulica da bi se restartovao.. :: dodje mi da kupim originalni Win i da me ne smaraju vise ovakve gluposti : :: sta radim :: treba mi pomoc.. :: :: :: Q8300 GA-EP35-DS3 4x1GB Kingston Sapphire 6850 VW221D LCPower550W
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647157. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.