Moram da prebacim stari hard na novi racunar,a da pritom na njemu ostanu svi podatci.Problem su,dakako,drajveri jer se ne slazu sa maticnom i grafickom od novog racunara.Postoji li nacin da to izvedem a da sve ostane na disku? Hvala.
Pa ako imaš više particija onda nema problema samo prebaciš sve na d particiju i lupiš mu novi widows na c A ako ti je hard samo jedna particija žao mi je ali ćeš izgleda morati da kupuješ prazne dvd-ove. Black Wolf
Zavisno od sistema ali najbezbolnije ti je da, ukoliko je u pitanju jedna particija, podignes Mini WindowsXP sa Hirens boot CDa, napravis folder BACKUP i u njega potrpas sve podatke, potom izbrises sve ostale fajlove i foldere sa C: osim naravno tog foldera. Restart i boot instalacije nekog novog OSa...
Ako te BAŠ mrzi da reinstaliraš sistem probaj samo da uninstaliraš sve drajvere koji imaju veze sa čipsetom (storage, ide controllers, network, usb kontrolere, zvuk... sve što možeš a ima veze s pločom) pa samo ubodi u drugi komp. Zavisi s koje platforme ide na koju ali imaš lepih 50%i šanse da uspe, ili će da proradi - ili neće.
Ako omane a i dalje te mrzi da radiš reinstalaciju, butuj instalacioni disk i uradi repair (najbolje ako imaš pri ruci isti onaj windows koji si instalirao).
Šta mu to znači koliko ja znam instalacija windowsa automatski formatira particiju na koju instaliraš sistem. Black Wolf
:: Zavisno od sistema ali najbezbolnije ti je da, ukoliko je u pitanju jedna particija, podignes Mini WindowsXP sa Hirens boot CDa, napravis folder BACKUP i u njega potrpas sve podatke, potom izbrises sve ostale fajlove i foldere sa C: osim naravno tog foldera. Restart i boot instalacije nekog novog OSa.. :: :: S1000R :: ::
Re: Re: Moze da se rasi, a da ti ostanu svi podaTci
17.11.2011. 22:49
status: user broj poruka: 9425
Otkud ti ta nebuloza... Cak mi nije ni jasno o cemu pricas...? Ako mislim da sam dobro razumeo, ti tvrdis da je prilikom instalacije sistema format particije obavezan...? WTF.
Ako izbrises sve fajlove i foldere sa C: iz nekog drugog sistema, instalaciju novog samo usmeris na tu particiju. Format je opcija, nije obaveza, prilikom instalacije svezeg sistema. Ranije se to, kod FAT fajl sistema, radilo iz dosa, komadnodm deltree c: pa potvrdom Y/N brises sta hoces a sta neces... Potom pokrenes instalaciju Win98/ME/XP Danas za to postoje razne Linux LiveCd distribucije ili Mini WinXp...
S1000RR
:: Šta mu to znači koliko ja znam instalacija windowsa automatski formatira particiju na koju instaliraš sistem :: Black Wolf :: :: :: Zavisno od sistema ali najbezbolnije ti je da, ukoliko je u pitanju jedna particija, podignes Mini WindowsXP sa Hirens boot CDa, napravis folder BACKUP i u njega potrpas sve podatke, potom izbrises sve ostale fajlove i foldere sa C: osim naravno tog foldera. Restart i boot instalacije nekog novog OSa.. :: :: :: :: S1000R :: :: :: ::
Hocem da prebacim disak u novi racunar koji ne imade disk.Daklem samo da ga tutnem i da radi...Delovavsi ko madjija moram pojasnit da ne zelim vormatirati disak jerbo su na njemu programi koji sluzahu ozbiljnoj firmi za rad sa avtoprevozem.Ti podatci su,elem,u pitanju...Cusnem ga,probam uninstal drajverova iz sejf modea i nakon toga,ako imadnem sretje komp se upalivsi se normalno ponasase...To je nedje moja ideja,no ne znavsi jel moguca pitah vas...
Ne bi trebalo da pokvariš nikako OS ako ubaciš taj disk u novi računar
17.11.2011. 23:08
status: user broj poruka: 4228
Ali, u zavisnosti od instalirane verzije operativnog sistema, pitanje da li ćeš stići do podizanja istog. Mislim da su šanse pola-pola. Najmanji posao je da podigneš sistem u safe mode, obrišeš drajvere za čipset i grafičku, pa probaš da podigneš u normal mode.
Fala Vlado...Mognes li mi reci koji su tacno drajverovi za cipaset u devajs menadjeru bidnem ti vrlo zafalan.Da l se to odnosi na sve koji tamo pisahu,il moram d uzmem d uninstaliran neke specivicne koji mogu utjecati na bootovanje sisatema kad hardni disak prebacim k novome ratchunjalu?
Pokrenes instalaciju windowsa sa diska i umesto nove instalacije izaberes repair postojece. Ostace ti svi podaci, cak bi i vecina programa trebalo da radi.
JePeŽ ga, ondaK biH trebaLo da poslusaš Vladu, da aninstaliras te upravljacke progame iz upravljaca uredjajima i moliŽ boga da ti proradi. Ako ti ipak neproradi, onda BiH trebaLo da poslusas ujkastotigasteru i pokusas reparaciju postojeceg sistema, ali ondaK biH trebalo da imas na umu da ti mozda nebudNe radio bas svaki program, brate.
S1000RR
:: Hocem da prebacim disak u novi racunar koji ne imade disk.Daklem samo da ga tutnem i da radi...Delovavsi ko madjija moram pojasnit da ne zelim vormatirati disak jerbo su na njemu programi koji sluzahu ozbiljnoj firmi za rad sa avtoprevozem.Ti podatci su,elem,u pitanju...Cusnem ga,probam uninstal drajverova iz sejf modea i nakon toga,ako imadnem sretje komp se upalivsi se normalno ponasase...To je nedje moja ideja,no ne znavsi jel moguca pitah vas.. :: :: ::
ralebrale, nemoj da si na kraj srca, znaš li ti za šalu?
18.11.2011. 08:36
status: user broj poruka: 4228
Ako je instaliran drajver za čipset zavisi koji je čipset na ploči, Intel, nVidia, AMD (Ati), pa i to zavisi kada je instalirano. Nekada jedna instalacija odradi i čipset i grafičku, ranije je uvek bilo posebno, sem kod ploča sa integrisanom grafikom. Intelov se obično zove Intel Chipset Configuration Utility, Ati (AMD) je Catalyst, nVidia je Chipset Driver ili Graphic Drajver.
Kada deinstaliraš, prvo se deinstalira drajver za grafičku, a zatim drajver za čipset. U slučaju da postoji mogućnost da deinstaliraš oba drajvera odjednom - uradi to.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.