Instalirao bi pored XP kojeg trenutno koristim i Windows 7 Ultimate 64bit na posebnu particiju naravno ,pa me zanima dal nece doci do nekog mesanja izmedju ta dva OS kao sto sam citao da se desava ili tako nesto slicno da ne mozes pri ukljucivanju kompa da izaberes koji OS hoces da koristis ? Da li neko ovde ima dva OS i jel imao neke probleme sa njima ? Hvala unapred :)
Neces imati nikakve probleme, instaliraj slobodno xp, podesi u samim windowsima nakon instalacije kako da se butuje , sa prve particije na listi, automatski ili svaki put da te pita.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
vidi ga ovaj e stvarno si lood, pa coek vec ima XP, treba sedmicu da stavi a ne obrnuto, tonce, turi slobodno windows7 na drugu particiju.
:: Neces imati nikakve probleme, instaliraj slobodno xp, podesi u samim windowsima nakon instalacije kako da se butuje , sa prve particije na listi, automatski ili svaki put da te pita :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
Pravo da ti kazem, mene je pomenuta operacija jednom zeznula. Imao sam XP na jednoj particiji pa sam instalirao 7 na drugu, ali se nesto s**** pa nije htelo da butuje ni sa jedne. Mozda budes imao vise srece ali gledaj ako mozes da imas poseban disk za svaki OS.
:: :: Instalirao bi pored XP kojeg trenutno koristim i Windows 7 Ultimate 64bit na posebnu particiju naravno ,pa me zanima dal nece doci do nekog mesanja izmedju ta dva OS kao sto sam citao da se desava ili tako nesto slicno da ne mozes pri ukljucivanju kompa da izaberes koji OS hoces da koristis ? Da li neko ovde ima dva OS i jel imao neke probleme sa njima ? :: Hvala unapred :)
pogresio si particije verovatno ili si ostetio boot +1 za 2 fizicka diska 2 sistema
:: Pravo da ti kazem, mene je pomenuta operacija jednom zeznula. Imao sam XP na jednoj particiji pa sam instalirao 7 na drugu, ali se nesto s**** pa nije htelo da butuje ni sa jedne :: Mozda budes imao vise srece ali gledaj ako mozes da imas poseban disk za svaki OS :: :: :: :: :: :: Instalirao bi pored XP kojeg trenutno koristim i Windows 7 Ultimate 64bit na posebnu particiju naravno ,pa me zanima dal nece doci do nekog mesanja izmedju ta dva OS kao sto sam citao da se desava ili tako nesto slicno da ne mozes pri ukljucivanju kompa da izaberes koji OS hoces da koristis ? Da li neko ovde ima dva OS i jel imao neke probleme sa njima ? :: :: Hvala unapred :)
Xp posle 7 gazi sedmicin boot i u tom slucaju nema dual boota :-) Svaki problem resava EasyBCD, boot menager uz pomoc koga pravis novi dual boot iz aktivnog OSa.
slazem se sa tobom u potpunosti, ja imam xp i 7, nema nikakvih problema.. sve radi ok.. sedmica pravi dual boot i kod ukljucenja kompa imas izbor koji sistem da pokrenes...
..samo sto..koja je svrha toga.. imas 1TB disk, C=win7, D=winXP, E=podaci od 700Giga! furas to nekih god. dana.. nemas rezervni disk, imas ali popunjen.. hoces da predjes u potpunosti na win7.. ili osam.. KAKO? gde iskopirati 700GB? kupiti nov hard? hm, 1TB=8000din pa i vise! ne isplati se. dakle vise se isplati da stavis na jedan hard windows7, a na neki drljavi bilo kakav xp.
:: :: @VMAR :: 7 posle xp pravi automacki dual boo :: :: slazem se sa tobom u potpunosti, ja imam xp i 7, nema nikakvih problema.. sve radi ok. :: sedmica pravi dual boot i kod ukljucenja kompa imas izbor koji sistem da pokrenes...
:: ..samo sto..koja je svrha toga.. imas 1TB disk, C=win7, D=winXP, E=podaci od 700Giga! furas to nekih god. dana.. nemas rezervni disk, imas ali popunjen.. hoces da predjes u potpunosti na win7.. ili osam.. KAKO? gde iskopirati 700GB? kupiti nov hard? hm, 1TB=8000din pa i vise! ne isplati se. dakle vise se isplati da stavis na jedan hard windows7, a na neki drljavi bilo kakav xp :: :: :: :: :: :: @VMAR :: :: 7 posle xp pravi automacki dual boo :: :: :: :: slazem se sa tobom u potpunosti, ja imam xp i 7, nema nikakvih problema.. sve radi ok. :: :: sedmica pravi dual boot i kod ukljucenja kompa imas izbor koji sistem da pokrenes...
Windows 7 Ultimate 64 bit,sve radi dobro sad me posto kad nista ne radim 7ca trosi 800-900 mb RAM za razliku od XP oko 300mb,pa jel zna neko neki link gde mogu da pronadjem kako i gde da pogasim programe nepotrebne i tako smanjim potrosnju,ako je to moguc nekako,ili da mi vi kazete za neke fore ? :)
ASUS P5Q SE Intel Dual Core E7400 2.8 GHz DDR2 3 GB Kingston Xyper 1066 GTS 250 512MB 256bit 19`
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.