Zanima me sta je to, kako radi i kako to instalirati-napraviti na win 7. Najbitnije pitanje je da li moze da se na sedmici napravi virtuelna masina pod win xp-om i da se tu instaliraju programi za knjigovodstvo i video nadzor? Da li je moguce ovo izvesti ili ne i kako?
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Moze knjigovodstvo sigurno. Ako video nadzor ima neki hardware kojem trebaju driveri ne bih garantovao. Inace bi preporucio Virtualbox za virtualizaciju. Nije tesko. Instaliras virtualbox. U njemu kazes hocu XP, hard od toliko GB (koji se vidi kao fajl na w7), stavis CD ili mu pokazes da kao cd koristi ISO fajl sa instalacijom XP-a i pokrenes masinu. Dalje ti je sve kao kad instaliras XP. Desni CTRL je da oslobodis misa iz virtuelne masine dok ne zavrsis instalaciju - posle ide sam... Toliko ukratko...
Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan) 1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5 Frontier DIVA
Kao što sama reč kaže program koji se ponaša kao virtualni računar i na njega možeš da instaliraš većinu operativnih sistema od onih prastarih windowsa pre win 95 pa sve do ovog novog windows 8 može i linux ,što se tiče knjigovodstvenih programa trebali bi da rade pošto pretpostavljam da su jednostavni programi jer virtualna mašina jedino nemože da pokrene neke grafički zahtevnije programe tipa video igre...
Inače imaš više programa tog tipa ali ti preporučujem VMware Workstation 8 jer sam na njemu jedinom uspeo da pokrenem ovaj novi developer preview windows 8 :) Black Wolf
Moze li da radi paralelno, recimo snimanje videa na virtuelnoj masini (xp) sa recimo igranjem kantera na sedmici?
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Što nebi moglo ali zavisi koliko imaš jak komp pošto ti imaš ipak dva operativna sistema koja rade na jednom kompjuteru tako da će ti trebati dosta rama i neki dobar procesor :) Black Wolf
Možda i netreba pošto ti u podešavanjima možeš da odrediš koliko želiš da joj dodeliš resursa tj. veličinu harda ,količinu rama ,koliko jezgra od procesora hoćeš da koristi a sa obzirom da je to xp i neki jednostavni programi možda bi i moglo da prođe sa 760MB/1GB rama u svakom slučaju ti vidi kako radi pošto ni ja nisam neki expert ,ja sam tek do pre nekih mesec dana krenuo da se igram sa ovim vir. mašinama kad sam instalirao ovaj developer preview :) Black Wolf
Za xp ti je svejedno možeš i virtalbox a možeš i vmware workstation ovaj prvi je free i možeš ga skinuti sa linka dole a ovaj drugi nije ali ga ima na warezu ,torentima...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.