Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Instalacija XP-a na Fles od 4gb
STRANA 1 OD 1
Antimatery Instalacija XP-a na Fles od 4gb 09.11.2011. 16:51 T40119

status: user
broj poruka: 997
Jel probao ko da instalira Wndows XP , ja bih ga na fles od 4GB. Znam da moze da se pravi butabilni USB da sa njega instaliram, ali me zanima da na njega instaliram operativni nesto bih probao. Nisma nikada pa reko ima li nesto posebno sto bih trebao da znam?

Sve je relativno !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Instalacija XP-a na Fles od 4gb 09.11.2011. 17:11 #375052

broj poruka: 19008
izvini ali glupo je to da radis, imas virtuelnu masinu (vmware, virtual box, virtualpc) instaliras jedan od ovih, pa na njemu virtuelni windows xp ..

:: Jel probao ko da instalira Wndows XP , ja bih ga na fles od 4GB. Znam da moze da se pravi butabilni USB da sa njega instaliram, ali me zanima da na njega instaliram operativni nesto bih probao. Nisma nikada pa reko ima li nesto posebno sto bih trebao da znam
::
::
:: Sve je relativno !!!
tortojed Nije glupo, imarkovicu, nije - jedan od razloga bi mogao da bude 09.11.2011. 17:29 #375059

broj poruka: 10999
potreba za skrivanjem i povremenim koriscenjem XP-a (`legalizacija softvera`, he, he). Sad ga vidis, sad ga ne vidis. Kompletan OS na stiku, a kompjuter - prazan (cak i bez HDD/SDD-a)...
Nedavno sam negde procitao da ima nekih problema u vezi toga. Cini mi se da problema ne bi trebalo da bude sa eSATA drajvom (ali to nije odgovor na tvoje pitanje). Ovih dana cu probati to da izvedem pa da u firmi mogu da imam i full, a free sistem (sa sve adobejima, acadima i sonyjima...). Medjutim, stavicu sedmicu na HDD u externom kucistu...

Antimatery A jok virtuelno 09.11.2011. 19:13 #375116

broj poruka: 997
Znam sve za virtuelno, ocu ja USB pa pitam, nista i ja cu eksperimentisati cim mogu, samo sam hteo da cujem mozda iskoci neki koristan savet, hvala svima.

Sve je relativno !!!

codeus .... 09.11.2011. 19:44 #375121

broj poruka: 4054

malo je komplikovano instalacija XP na flash i da se ponasa kao HDD .. jednom sam to radio na nekom vaio lapu kome je vrisnuo NB i sata portovi nisu radili a ljidovi nisu hteli da plate zamenu nb-a .. pa sam ugradio usb-sata adapter u lap i spojio hdd na usb ..

krenuce istalacija na flesh bez problema do prvog restarta .. dalje neide .. ima ugradjena zastita u windowsu da nemoze da se instalira na flash ..

uglavnom trazi na net-u upustvo za tu rabotu .. potrebno je izmeniti nekoliko konfig fajlova i dodati neke u instalaciju .. pa ondak tako prepravljena instalacija se nareze na cd i udri po flashu ..

gosha70 procitaj ovo, mozda pomogne 09.11.2011. 21:28 #375151

broj poruka: 192
http://goo.gl/tMzwu
http://goo.gl/gP7Ao

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1782099

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs