Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Resen problem... DVD/CD rezac ponovo reze!!!!
STRANA 1 OD 1
Skyhawk Resen problem... DVD/CD rezac ponovo reze!!!! 13.04.2007. 12:01 T3952

status: user
broj poruka: 53
Evo da se javim i podelim svoje iskustvo sa drugim clanovima ovog foruma koji mozda imaju isti ili slican problem... sta se meni desilo... radi se o laptop-u Asus M6800Ne, Windows XP, SP2 sa DVD/CD rezacem Matshita UJ-831D... sam od sebe.. ili tacnije iz nekog razloga prestao da reze???.. to je bilo nekako s` jeseni prosle godine... na ovu temu sam se oglasavao i na ovom forumu, citao sta ljudi pisu na ovu temu po stranim forumima... konsultovao razne `strucnjake`... i nista.. ne moze da se opravi pa to ti je.. e, sad` kako sam ja malo i uporan i tvrdoglav, nisam odustajao od toga da nadjem gde je problem... i pre neki dan... eureka!!!!!... lepo covek na jednom stranom site-u napisao sta i kako..
Odem ja na Settings -> Control Panel -> Administrativ Tools - > Services i nadjem IMAPI CD-Burning COM service -> Properties i vidim da je Start type `Manual`???.. zasto i kako ne znam???.. pretpostavljam da bi sve radilo kako treba da sam ja znao kako da ukljucim ovaj servis kada hocu da nesto rezem???.. promenim ga ja u `Automatic`... probam jedan CD.. ono radi???... probam DVD.. opet radi???... od tada radi kao lutka... odnosno kao ranije...
Eto tako... vise od pola godine mi je trebalo da se zanimam sa ovim problemom da bih ga resio... ako neko ima isti ili slican problem da zna kako moze da pokusa da ga resi.. a ne da pola godine svrlja po forumima...

Toliko od mene za ovaj put,

Pozdrav svima!!

Skyhawk
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Poluinteresantno 13.04.2007. 17:35 #15849

status: user
broj poruka: 6648
Vidiš, opšti je savet da se imapi servis isključi u potpunosti ako se koristi NERO ili neki drugi 3rd party program za narezivanje sa svojim vlastitim engine-om za narezivanje.
Èak i Roxio, koji je originalni proizvođač i za winxp servis.
Ali, kod tebe je bilo 1/2 rešenje, ima ga, ali se ne startuje. Više liči na oštećenje registra.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647111.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs