32 bitni windowsi `ne vide 4Gb` rama.Znači li to da i fizički ne koriste ostatak memorije.Kako stoji sa win7 32bit?Da li se i on isto ponaša.HVALA na brzom odgovoru
bez obzira na razne budzevine, registri fixove i ostala sranja, ni jedan 32bitni windows (xp, vista, 7-ca) ne moze da koristi vise od 3,2gb rama sta god mu radio neke od tih budzevina ce da ti pokazu da koristi svih cetiri (i vidi svih cetiri) ali nije tako ja sam se pre par meseci zezao sa time, i posle svega odlucio da instaliram x64 i sve radi kako treba ako imas neki matoriji hardwer (skener ili tako to) malo ces se namuciti da nadjes drajvere, da znas
32-bitne verzije windowsa vide do 3,25 gb rama.Ista je situacija i sa windows 7. Za 4 gb rama mora da se instalira x64 verzija.
Asus M4A88td-v evo/usb3 AMD Phenom 2 955 be 3.2 wd 640gb sata 2 2x2gb exceleram black shark 1600mhz Asus Eax 6850 Chieftec dragon cm hyper 212+ lc power 600w logitech x-530 philips 222EL2SB/62 logitech mk320
:: 32 bitni windowsi `ne vide 4Gb` rama.Znači li to da i fizički ne koriste ostatak memorije.Kako stoji sa win7 32bit?Da li se i on isto ponaša.HVALA na brzom odgovor ::
Stvarno mi nije jasno da se jos uvek koriste 32 -bitni sistemi, kao i XP varijante windowsa ? Izgleda da je neznanje i neupucenost glavni uzrok ? Ne vidim drugi razlog?
Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga. ``Albert Ajnštajn``
:: Jel moguće da i danas se ljudi tripuju da instaliraju 64-bitni OS?? :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
evo npr. ja imam windows xp x64 jer ne znam da instaliram windows7, nekako mi je mnogo komplikovanija instalacija a i sam windows, ne bih ne bih ja to, drugi razlog ne postoji
:: Stvarno mi nije jasno da se jos uvek koriste 32 -bitni sistemi, kao i XP varijante windowsa :: Izgleda da je neznanje i neupucenost glavni uzrok :: Ne vidim drugi razlog :: :: Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga :: ``Albert Ajnštajn`` :: :: :: Jel moguće da i danas se ljudi tripuju da instaliraju 64-bitni OS?? :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: ::
jesi probao da nadjes po chipu i ubacis na staromodan nacin u device manager-u?
:: :: :: Da glupavi scientific atlanta, sada u vlasnistvu cisca, NE ZELI da izbaci 64 bit usb drive :: za svoj modem ecp2203 ? ili da se vratimo na 32 bit ?
Nisam siguran da mogu da ga otvorim i da nadjem drajvere ? a na ovom zvanicnom sajtu nisam uspeo ni da nadjem kako da im posaljem email? Mozda se probude i naprave USB drajvere za 64 bit Windows.
Re: stare dobre komponente i nedostatak drajvera :(
01.11.2011. 07:19
status: user broj poruka: 4228
Drajver možda ne postoje jednostavno, ali znam da je VMARC ovde postovao linkove ili davao uputstva kako da se neki HP štampači poteraju da rade pod Win7 x64, tako da je možda to dobro povod za novu temu.
Pozdrav!
Vlada
:: Ja koristim W7 x86 samo zbog Cannon LBP810 stampaca :: sta cu kad me i dalje dobro sluzi a treba mi. Drajveri jednostavno ne postoje :: :: BTW zar ne bi trebalo da 32 bitni sistem koristi 32 adresne linije za svu memoriju, ukljucujuci i graficku kartu?
Razlika je u adresnom prostoru. U svakom slucaju ko ima do 3GB rama bolje mu je da koristi x86 sistem jer je podrzaniji sto se tice drivera i programa koji dodiruju HAL. Za 64bit sisteme i probleme sa driverima neretko postoji resenje koje nije od strane proizvodjaca ali postoje resenja za premoscavanje jaza. Konkretno za HP stampace postoji resenje sa standardnim PCL driverima, proguglajte. Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.